Hotel Triton Empire Hotel Hurghada ***

Triton Empire Hotel

Ocena hotelu (138 opinii)

4.5
  • Położenie
    4.1
    • Odległość od plaży / stoku 3.8
    • Plaża / stoki 4.0
    • Cicha i spokojna okolica 4.2
    • Restauracje w okolicy 4.1
    • Atrakcje w okolicy 4.0
    • Komunikacja 4.8
  • Pokoje
    4.4
    • Wielkość 4.8
    • Standard wyposażenia 3.9
    • Czystość 5.1
    • Łazienka 3.9
  • Wyżywienie
    4.7
    • Ilość i dostępność 4.8
    • Smak i jakość potraw 4.9
    • Różnorodność potraw 4.4
    • Obsługa 4.7
  • Hotel
    4.1
    • Basen 4.2
    • Udogodnienia dla dzieci 3.2
    • Animacje i rozrywka 4.5
    • Sport 3.4
    • Obsługa 4.8
    • Czystość 4.7
  • Jakość / cena
    5.0

Rekomendacja

77% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 5.5

    Grzegorz Janiszewski ocenił hotel Triton Empire Hotel

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    2 tygodnie w hotelu Empire (7-21 sierpnia 2009). Urlop w 100% udany! Trzygwiazdkowy hotel na którym odcisnął się już „ząb czasu”… ale bardzo czysto, miła obsługa, smaczne jedzenie, dobre animacje, posiłki w kilku restauracjach i barach do wyboru, ładna plaża, kilka basenów… Dla gości mieszkających w Empire – możliwość korzystania z atrakcji 2 hoteli (Empire i Empire Beach). Różnorodne animacje i programy wieczorne – w Empire codziennie pokazy tańca brzucha, tańca derwiszów, muzyka mechaniczna i live, w Empire Beach – do południa aerobik, nauka tańca brzucha, wieczorem animacje dla dzieci (mini dyskoteka), później dla dorosłych animacje i konkursy z nagrodami. Ale teraz konkrety: 1/ Pokoje – różnorodne, małe i duże, z widokiem na basen, morze, na arabską ulicę… Nie dawałem żadnego napiwku do paszportu i pokój mieliśmy ok., z widokiem na ulicę i morze, co się człowiek napatrzył, szczególnie wieczorem, arabski klimat ulicy, handlarze, „żywe taksówki” czyli wielbłądy parkujące prawie pod oknem (pokój nr 321 – III piętro). Zawsze rano zostawiony 1 $ dla sprzątającego sprawiał, że pokój lśnił czystością, codziennie czyste ręcznik, i jakaś „ręcznikowa układanka” na łóżku… raz kwiat, raz łódka, to znowu łabędź… 2/ Plaża i baseny – w Empire są dwa baseny, jeden duży na parterze, drugi mniejszy na I piętrze, dużo leżaków i parasoli, w Empire Beach – duży basen i plaża, leżaków i parasoli nie brakowało. Serwis plażowy ok., materace i ręczniki w porządku (bezpłatne dla gości z opcją ALL). Plaża piaszczysto żwirowa, a właściwie to żwirowo piaszczysta z dobrym zajście do morza (w pobliżu rafa koralowa i masa kolorowych rybek) – 200 metrów od hotelu Empire. Atrakcją pobytu były częste odwiedziny naszej części plaży przez delfiny, podpływały dosłownie na kilkanaście metrów od linii brzegowej. 3/ Wyżywienie – kilka opcji BB – śniadania, HB – śniadania i obiadokolacje oraz ALL czyli wszystko w opcji (posiłki, napoje chłodzące i alkohole). Osobiście polecam opcję ALL, a dlaczego już piszę. W opcji ALL mamy możliwość korzystania z kilku restauracji i barów obydwu hoteli (Empire i Empire Beach). Napoje zimne w tej opcji to: cola, fanta, sprite, soda, cola light, tonic, woda mineralna, napoje gorące – kawa i herbata, lokalne napoje alkoholowe – wódka, gin, rum, brandy, whisky, ouso (anyżówka) i piwo. Wszystkie napoje serwowane są w szklankach. A teraz godziny otwarcia barów i restauracji dla opcji ALL: Restauracja SINUHE (Hotel Empire) od 7.00 do 10.30 – śniadania od 18.30 do 22.00 – obiadokolacja napoje w godzinach otwarcia restauracji Restauracja DOLCE VITA (Hotel Empire) od 12.00 do 17.00 – przekąski (pizza, hot-dog, hamburger, frytki, spaghetti ) SUNNY TERRACE (Hotel Empire Beach) od 10.00 do 18.00 – napoje zimne, gorące i alkohole od 12.00 do 17.00 – przekąski (pizza, hot-dog, hamburger, frytki, spaghetti ) od 16.00 do 17.00 – ciasteczka i delikatne przekąski (mini pizza, faszerowane warzywa) Restauracja OLIVOS (Hotel Empire Beach) od 12.00 do 15.00 – obiad (przepraszam Lunch Buffet i napoje) OASIS BAR (Holel Empire Beach) od 18.00 do 23.00 – napoje chłodzące i alkoholowe. Właśnie tu odbywają się dyskoteki dla dzieci, a potem animacje dla dorosłych. POOL BAR (bar przy basenie w hotelu Empire) od 10.00 do 18.00 – napoje chłodzące i alkoholowe. PUB 20 (Holel Empire) od 18.00 do 23.00 – napoje chłodzące i alkoholowe Wszystkie zamówienia, które złożymy po godzinie 23.00 podlegają dodatkowej opłacie. Dodatkowo płatne: lody (gałka – 8,5 funta egipskiego, szklanka świeżego soku z pomarańczy – 10 funtów). Jeśli decydujecie się przy zakupie wycieczki na opcję HB, to za wszystko musicie dodatkowo zapłacić (np. za herbatę do obiadokolacji – 6 funtów). Przy wysokich temperaturach w Egipcie naprawdę chce się pić i należy pić dużo. Za dwa tygodnie wyjdzie na polskie kilkaset złotych, tak więc warto zafundować sobie opcję ALL. Dla każdej osoby free 1,5 L butelka wody mineralnej do odbioru w LOBBY BARZE! 4/ PANI AGNIESZKA PIOTROWSKA!!! – Guest Relation – zawsze pomoże, zawsze uśmiechnięta i profesjonalna w kontaktach i relacjach między turystami i arabską obsługą hotelu! 5/ Komentarze turystów na różnych forach! Wiele komentarzy naprawdę przesadzonych! W pokojach nie ma żadnego robactwa, nie będzie też mrówek faraonek, jeśli nie będziecie przynosić do pokoju jedzenia! Windy działają! Klimatyzatory pracują, może trochę za głośno, ale mają już swoje lata. Obsługa hotelowa miła, profesjonalna i sprawna. W piątki są trochę wolniejsi (ale mają święto). 6/ W pobliżu hotelu dużo sklepików z pamiątkami, sprzętem do snurkowania i marketów spożywczych. Przykładowe ceny – 1,5 L woda mineralna – 2 funty egipskie, papierosy LM light – 5 funtów egipskich, Coca-cola – 1 L – 5 funtów egipskich, 250 g chałwy – 10 funtów. A funt egipski to nasze 54 grosze! 7/ Jeśli chcecie się dostać do nowej części Hurghady (kilka kilometrów) to najlepiej TAXI (w jedną stronę 10 funtów egipskich lub 2 $ czyli po prostu 6 zł – naprawdę tanio). Jak napisałem na początku pobyt w Hotelu Empire (z Sun&Fun) uważam za udany! Był to już mój piąty pobyt w Egipcie… zawsze ze względu na to wyjątkowe Morze Czerwone (zawsze przejrzyste i zawsze ciepłe) i zabytki Gizy, Luksoru, Assuanu… Byłem w Egipcie w hotelach o różnym standardzie – 5* w Tabie(Radisson Sas), 4* w Marsa Alam (Blue Reef), 4* w Hurghadzie (King Tut)… może tam był rzeczywiście lepszy standard, ale Empire za swoimi trzem gwiazdkami wypada w tym rankingu całkiem sympatycznie! Pozdrawiam i polecam Hotel Emipre w starej części Hurghady! G. Pokaż »

    2009-08-23
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.2

    JULIAN KORDYS ocenił hotel Triton Empire Hotel

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Największym atutem hotelu jest jego załoga,pozdrawiamy serdecznie AGNIESZKĘ z quest relation,HUSSAINA,NASSERA,SAYEDA oraz nadzwyczajnego szefa rezydentów AJMANA FAROUKA. "Campari'

    2009-08-17
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.4

    Marta ocenił hotel Triton Empire Hotel

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      4.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    A wiec byłam w tym hotelu 17.07-31.07.2009, jeśli chodzi o czystość , jedzenie to naprawdę okej , jedzonka duży wybór napewno każdy coś sobie znajdzie, panowie sprzatający tez staja na wysokości zadania wiec jest czyściutko. Jeśli natomiast chodzi o polozenie to dla ludzi szukajacych rozrywki jest beznadziejne , do fajncyh dyskotek trzeba jezdzic do pobliskiej Sakkali ( 10 funtow egispkich w 1 storne taksa). Jesli macie wiecej pytan piszcie na e-mail martka16@autograf.pl Pokaż »

    2009-08-02
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.4

    Radas66 ocenił hotel Triton Empire Hotel

    • Położenie
      4.2
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      3.5
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Byłem w nim już trzykrotnie i godny polecenia dla osób które wiedzą co to znaczy 3*. Fantastyczne położenie to jego duży atrybut chociaż do plaży trzeba przejść 200m. Znam kilka osób które były w tym samym czasie co ja w hotelu 4* (Me.....) i chciały się ze mną zamienić. Pokaż »

    2009-08-01
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.1

    naTurysta :-) ocenił hotel Triton Empire Hotel

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      4.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Byłem w tym hotelu przy okazji imprezy Rejs po Nilu. Pokoje tzw przejściowe to tragedia, obskórne, w fatalnym stanie i głośnej klimatyzacji. Na szczęście to były 2 dni. Po powrocie dostaliśmy już fajny pokój, przstronny, schludny, bez wypasu ale też bez zarzutu. Fajną sprawą jest All inclusive na plaży hotelu Empire Beach. Jedzenie jak na *** dobre, lunch w Empire Beach b. dobry. Obsługa miła i uczynna ( a za klika $ - t o już zupełnie inna bajka). Polecam tym, którzy nie jadą na urlop po to aby siedziec w hotelu - bo takim to zawsze coś nie odpowiada (a szczególnie *** za niewielkie pieniądze.) Dla nas pokój służył wyłącznie do (krótkiego snu) i pozostawienia tam walizaek (i kosztowności w bezpłatnym sejfie). Pokaż »

    2009-07-16
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.8

    Anna anna_228 ocenił hotel Triton Empire Hotel

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Byłam w 2008 r. z biurem Rainbow Tours. Na 2 tygodnie. Mieliśmy pokój z widokiem na morze (och!...). Świetna lokalizacja. Zostawia w tyle wiele (dużo bardzie*-kowych hoteli). Czyściutkie pokoje- codziennie sprzątane. Lodówka, TV, klima. Można wnosić do pokojów hotelowych np. wodę (normalnie często zatrzymują). W sumie mam same pozytywne wrażenia (także o biurze podróży). Jedyny "minus" to pewna monotonia posiłków. Wybór wprawdzie przeogromny (bufet); przy pierwszym wejściu dostaje się "oczopląsu", ale po jakimś czasie okazuje się, że to wciąż to samo.... Ale może jestem zbyt wybredna:-/ Pokaż »

    2009-07-09
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.0

    Karol ocenił hotel Triton Empire Hotel

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.7
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    wakacje w tym hotelu spędziłem w połowie sierpnia 2008r. Uważam je za bardzo udane. Empire to fajny hotelik jak na 3 gwiazdki. Zupełnie nie rozumiem komentarzy na temat tego hotelu typu: jedzenie nie dobre, brud, smród i takie tam, jeżeli ktoś jest tak bardzo wymagający to można wykupić hotel 5* gwiazdkowy, zamiast skąpić pieniędzy, a potem narzekać. Obsługa miła, a nawet jeżeli coś by komuś nie pasowało to dolary załatwią każdą sprawę :-) Pokoje regularnie sprzątane, czyściutkie. Jedzenie dobre lecz trochę monotonne, ale podobno w całym Egipcie i to nawet w hotelach o wyższym standardzie tak jest, więc trzeba się przystosować. Plaża mała, ale za to cudowne morze .Na pewno jeszcze wrócę do tego hotelu bo naprawdę warto.Polecam! Pokaż »

    2009-07-06
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.5

    Agnieszka agnieszka_210 ocenił hotel Triton Empire Hotel

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Najwiekszy problem w hotelu mialam z klimatyzacja, ktora sie prawie codzinnie psula. Pozostale kwestie oceniam bardzo dobrze i napewno tam wroce:) Dobre jedzenie, duzo atrakcji, wspanialy klimat pobytu, ludzie niezwykle uprzejmi. Warto wlozyc do paszportu "zalacznik" wtedy przydziela ladny pokoj z widokiem. Pokaż »

    2009-07-05
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.7

    magdalena karlik ocenił hotel Triton Empire Hotel

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Bardzo sympatyczny hotelik. 3*-owy ale jest porządnie. Pokój dość duży,wymalowany farbą olejną. Bardzo duży wybór potraw, Basen fajny. Szczerze polecam szczególnie tym co w hotelu tylko będą spać a całe dnie bedą zwiedzać albo siedzieć na plaży. Pokaż »

    2009-07-02
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.2

    bastorek bastorek ocenił hotel Triton Empire Hotel

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel może nie jest bombowy, ale czysty i przyjemny. Warto podczas meldowania zostawić coś w paszporcie i ma się gwarantowany fajny pokój. Plaża trochę daleko niestety. Za to obsługa bardzo miła. Jedzenia jest z pewnością dużo i jest ono smaczne. Nie można marudzić. Bardzo duży wybór deserów. Idealny hotel dla ludzi szukających rozrywki, a cena też nie jest wygórowana jak za takie warunki. Pokaż »

    2009-06-29
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 25 6 7 8 9 10 11 12 13 14 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny