Hotel Lymberia Faliraki ***

Lymberia

Ocena hotelu (31 opinii)

3.6
  • Położenie
    3.9
    • Odległość od plaży / stoku 3.1
    • Plaża / stoki 3.8
    • Cicha i spokojna okolica 4.4
    • Restauracje w okolicy 4.1
    • Atrakcje w okolicy 4.0
    • Komunikacja 4.0
  • Pokoje
    3.2
    • Wielkość 3.0
    • Standard wyposażenia 2.9
    • Czystość 4.1
    • Łazienka 2.6
  • Wyżywienie
    3.8
    • Ilość i dostępność 3.8
    • Smak i jakość potraw 3.8
    • Różnorodność potraw 3.2
    • Obsługa 4.4
  • Hotel
    3.7
    • Basen 3.6
    • Udogodnienia dla dzieci 3.1
    • Animacje i rozrywka 4.0
    • Sport 3.0
    • Obsługa 4.3
    • Czystość 3.9
  • Jakość / cena
    3.6

Rekomendacja

79% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 5.7

    Maciek Witkowski ocenił hotel Lymberia

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotelik mały ale bardzo sympatyczny,bardzo miły obsługa :) jedzonko pyszne i można wybrać coś ulubionego dla siebie:) POlecam absolutnie choć jest mały kawałek do plaży jednak spacer nie jest męczacy :):)

    2013-09-01
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.0

    nada13 ocenił hotel Lymberia

    • Położenie
      4.6
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.3
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Serdecznie polecam Hotel Lymberia! Pyszne jedzenie, świetna obsługa i bardzo sympatczni animatorzy. Płaty bar w hotelu serwuje bardzo dobre drinki, dodatkowo barmanka (Czeszka) mówi po polsku :) Nasz wyjazd miał miejsce w październiku więc większość okolicznych knajp i dyskotek była zamknięta. Pogoda mimo końca sezonu była piękna, bez upałów ale można się było bardzo ładnie opalić. Bardzo dobra komunikacja pozwala na samodzielne zwiedzanie wyspy. Przystanek autobusowy znajduje się w centrum i za ok 3 euro można pojechać do Rodos czy Lindos. Są to przepiękne miejsca warte odwiedzenia. Będąc w Lindos szczególnie warto odwiedzić zatokę świętego Pawła. Przepiękne widoki! Pokaż »

    2013-01-02
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 4.1

    zana6666 ocenił hotel Lymberia

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Było naprawdę super, polecam każdemu zarówno młodym parą jak i całym rodziną tam nie można się nudzić:) jedzenie pyszne obsługa miła, a animatorzy przechodzili samych siebie. Najwięcej osób było z Polski i to chyba dzięki nim wyjazd był cudowny, bo to my najlepiej potrafimy się bawić ze wszystkich:P jedynie co mnie rozczarowało to morze w okolicy spodziewałam się czegoś więcej. Pokaż »

    2012-10-24
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (1)
  • 5.5

    mrowciaaa ocenił hotel Lymberia

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      4.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Polecam ten hotel!! Animacje dzienne i te wieczorne oraz allinclusive sprawiają ze nie chce się wychodzić z hotelu :) Alkoholu na barze nie żałują. Animatorzy baaardzo sympatyczni (MOMO GÓRĄ!!! :p) , na resztę obssługi tez mozna liczyc. Wspaniala Atmoswera. Pokoje bardzo łaadne zadbane, jedyny minus to prysznice w łazience ale z tego co mi wiadomo na 2013r. bedą one wymieniane :) a i jedzonko w 2im tyg staje się juz monotonne. Do plazy i miasta ok 15 minut. Plaza piękna piaszczysta a miasto bogate w przepiękne tawerny i świetne dyskoteki!! Polecam młodym szczegolnie LIQID niedaleko macdonalda, polak rozdaje tam darmowe wejsciowki w okolicach 22-1 :) !! Samochod mozna wynajac w hotelu juz za 25euro są w b.dobrym stanie :) koniecznie trzeba zwiedzic wyspe, nejpiekniejsze zatoki (35min pieszo od hotelu piękna zatoka quinna) . To moje najlepsze wakacje, ta wyspa jest przepiękna!!! zdjęcia nie oddadzą tego nawet w polowie:). POLECAM Z CAŁEGO SERCA! Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (3) »

    2012-07-14
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.7

    wipros ocenił hotel Lymberia

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      2.8
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      4.2
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Byłem w 2010 r. Z rodzina polecam wszystkim dobre jedzenie super animatorzy Majlo i Momo to Brazylijczycy. Niedaleko jest super zatoka A.Quinna. W pobliżu jest tawerna po której spacerują pawie no i największy wodny park w europie to zaledwie 4 km od hotelu. Pokaż »

    2012-05-25
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 3.5

    martyna777 ocenił hotel Lymberia

    • Położenie
      2.6
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      3.5
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      3.2
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      4.2
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      4.0

    hotel położony na uboczu, ale my lubimy spacery więc nam to nie przeszkadzało, w okolicy piękna zatoka quina z malowniczymi widokami i to jedyna atrakcja dla zwiedzających.w centrum faliraki mnostwo imprez - po prostu raj dla imprezowiczów, chciaż w terminie którym my byliśmy tj. 15-09 do 23-09 bylo już mało młodzieży. hotel lymberia ogólnie oceniamy dobrze, zasługuje na swoje 3 cieniutkie gwiazdki. potwierdzamy teorię, która krąży,że teraz lepiej nie wyjeżdżac do Grecji, która przeżywa kryzys, a grecy kombinują z miejscami hotelowymi.my dojechaliśmy na miejsce i okazało się, że odsyłają nas do innego hotelu z koszmarnymi warunkami (pleśn, grzyb, smród i robaki spaceryjące po podłodze)bo w lymberii nie ma miejsca chociaż wczasy wykupowaliśmy miesiąc wcześniej, żeby dostac pokoje "dwójki" musieliśmy wykonac kilkadziesiąt tel do rezydentki i biura itaki.recepcja w hotelu to jedna wielka pomyłka, ani mili, ani pomocni.pokoje na szczęście czyste, codziennie sprzątane, wymieniane ręczniki, Jedzenie w hotelu smaczne, jedynie śniadania mało urozmaicone. dużym plusem hotelu są animatorzy, którzy zapewnili rozrywkę, bardzo sympatyczni. Pokaż »

    2011-09-24
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.7

    zappisia ocenił hotel Lymberia

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      3.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      3.5
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Zupełnie nie zgadzam się z poprzednią opinią , byłam w tym samym terminie ale jestem zachwycona animacjami i animatorami , którzy codziennie zabawiali mnie wieczorem. NA prawde podziw , każdy był zadowolony i roześmiany. Obsługa na 6 ! Mili Czesi, pomocni , uprzejmi , zagadają , pomogą , przyniosą po prostu cud. Hotel ogółem dobry. Adekwatny do ceny . Jak chcesz luksusy wykup sobie wakacje w Rosos Palladium albo LA Marquese. To nie jest luksusowy hotel. Jak chcesz wypocząć , miło spędzić wakacje i nie wydać za dużo pieniędzy to jest ten hotel . Pokoje może nie sa rewelacyjne ale przeciez nie będziemy siedzieli w pokoju. Zwiedzajmy wyspę , chodzmy na plażę , do miasta. Jak chcesz jechać po to aby siedzieć w hotelu to jedz do egiptu i nie wychodz z pokoju. W tym hotelu nie da się spędzić tygodniu tylko na basenie bo byś się zanudził ale jak przychodzisz tylko po to żeby zjeść, oglądaniąc animacje , popływac troche w basenie i spać to jest on wystarczający . Dla mnie te wakacje były bardzo udane i polecam ten hotel !!! :D Pokaż »

    2011-09-01
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 3.5

    jojo100 ocenił hotel Lymberia

    • Położenie
      3.7
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      2.2
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.0
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      2.0

    "Lymberia" jest hotelem dla osób mniej wymagających. Położony na uboczu w Faliraki. Byliśmy tam od 11 sierpnia 2011 ( temp. w dzień ok 42-44 stopnie C w nocy ok 34 ;-) ) Do plaży ok. 15 minut idąc drogą między polami- była to droga przez mękę!!! Plaża nudystów położona ok 25 minut od hotelu. Morze bardzo ciepłe i dosłownie bajkowe kolory, atrakcji do zwiedzania nie ma za wiele. Jesli chodzi o obsługę hotelu to naprawde bardzo miła ( kelnerzy z Czech i Rosji), jedzenie pyszne i nawet urozmaicone. All Inclusive sie tutaj naprawdę opłaca- pełen wypas ;-) Pokoje zwykłe + mały tarasik, klima bezpłatna od 19:00 do 7:00. Łazienka tragicznie mała, biorąc prysznic podłoga była cała zalana! Napewno nie jest to hotel dla osób z małymi dziećmi. Popołudniu w recepcji zasiadała Litwinka która "coś tam" umiała po polsku chociaż lepiej było rozmawiać z nią po niemiecku, bardzo nieprzyjemna i wredna kobieta! W dniu wylotu musieliśmy opuścić pokój do 12:00 tej ( wylot o 23:50 ), chciałem zapłacić podwójnie za przedłużenie doby hotelowej do 18:00 -tej ale nawet nie chciała o tym słyszeć. W hotelu bardzo dużo Niemców i Włochów. Animatorzy monotonni, zamiast zająć się publiką zabawiali sie z debilnymi Polkami i Niemkami w WC koło basenu, naprawdę żenada. Podsumowując pobyt był udany bo plaże i morze mają tam bajkowe, jedzenie dobre ale recepcja i animatorzy do bani!!! Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (3) »

    2011-08-23
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 2.6

    tunisia123 ocenił hotel Lymberia

    • Położenie
      2.2
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      3.2
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      2.8
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Hotel 20 minut drogi od plaży.Położony na uboczu.Wszędzie daleko.Do miasta przynajmniej 20 min.Fatalne animacje.W dzień parę atrakcji(lotki,siatkówka).Wieczorem bingo i dyskoteka.Animatorzy nie są widoczni.Obsługa w barze i restauracji miła-Czesi.Jedzenie w miarę dobrze.Codziennie to samo.Najlepsze śniadania-świeże bułki,dżemy,nutella.Mało owoców.Pokoje nie są złe.Łazienki małe.Klimatyzacja działa tylko od 19 do 7.W dzień za odpłatą.Hotel wart polecenia ,jako baza wypadowa.Można w nim wytrzymać max. 1 tydzień. Pokaż »

    2011-08-22
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 1.5

    MrEtherlord ocenił hotel Lymberia

    • Położenie
      1.3
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      1.5
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      1.5
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      2.0
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Jednogwiazdkowy hotel z ułomnym all inclusive. Jedzenie mdłe i monotonne, napoje tylko przy śniadaniu, przy pozostałych posiłkach stanie w długiej kolejce przy basenie. Wszystko rozcieńczone i na granicy przydatności do spożycia. Klimatyzacja działa tylko w nocy, a w miniaturowych pokojach dmucha zimnym powietrzem na łóżka. Dodatkowo klima wdmuchuje do pokoju zapach z szamba, podobny zapach unosi się w większej części hotelu poza basenem przy którym śmierdzi chlorem. Prysznic wąziutki, normą jest przyklejająca się do ciała zasłona. Można zapomnieć o widoku gór czy morza z balkonu, widać raczej trawnik i robactwo. Pościel nie jest zmieniana tylko układana, pokoje sprzątane tylko na przyjazd nowych gości. Animatorzy monotonni, a ich program może przypaść do gustu jedynie opóźnionej intelektualnie części gości, a ta zazwyczaj jest spora. Do kiepskiej plaży 1,5 km podobnie do centrum miasteczka i przystanku. Idzie się oczywiście w pełnym słońcu po ścieżkach z krowimi plackami. Czeska część obsługi miła, jedyny drobny plusik w całym hotelu z koszmarów. Dodatkowe cięgi dla biura Itaka, które skazało gości na 14 godzin oczekiwania w lobby na wylot. To moje pierwsze zupełnie zepsute wakacje, jeżeli ktoś ma IQ powyżej średniej krajowej powinien omijać ten hotel bo czeka go takie samo rozczarowanie. Pokaż »

    2011-08-17
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny