Hotel Iberotel Makadi Saraya Resort Makadi Bay *****

Iberotel Makadi Saraya Resort

Ocena hotelu (35 opinii)

5.5
  • Położenie
    4.8
    • Odległość od plaży / stoku 4.3
    • Plaża / stoki 4.9
    • Cicha i spokojna okolica 5.7
    • Restauracje w okolicy 5.0
    • Atrakcje w okolicy 4.3
    • Komunikacja 4.5
  • Pokoje
    5.7
    • Wielkość 5.9
    • Standard wyposażenia 5.7
    • Czystość 5.8
    • Łazienka 5.6
  • Wyżywienie
    5.7
    • Ilość i dostępność 5.8
    • Smak i jakość potraw 5.7
    • Różnorodność potraw 5.5
    • Obsługa 5.9
  • Hotel
    5.6
    • Basen 5.8
    • Udogodnienia dla dzieci 5.7
    • Animacje i rozrywka 5.6
    • Sport 5.2
    • Obsługa 5.7
    • Czystość 5.8
  • Jakość / cena
    5.8

Rekomendacja

100% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 4.9

    BEATA PIETRZYKOWSKA-WRÓBEL ocenił hotel Iberotel Makadi Saraya Resort

    • Położenie
      4.7
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      4.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    byliśmy w tym hotelu po raz drugi i jesteśmy zadowoleni chociaż bedąc w 2009 roku kuchnia była bardziej urozmaicona.Jedynym minusem jest brak polskiego animatora.

    2013-01-21
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.4

    Sabat ocenił hotel Iberotel Makadi Saraya Resort

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.3
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    W skrócie: najlepszy urlop mego zycia. I nie chodzi tu za bardzo o miejsce ale o ludzi. Sam hotel jest na dość wysokim poziomie, ale wszystko to, czego może mu brakować, pokrywa z nadwyżką swoją obsługą. Od pracowników hotelu wiem, że w ciągu ostatniego roku wymieniono wszystkich pracowników i postawiono na jakość. Wszyscy wczasowicze wliczająć w to mnie rozpływali się w zachwycie gdy zaczynaliśmy rozmawiac o tym jak nas się tu traktuje. To było ponad wszelkie moje oczekiwania a obsługa co chwilę się upewniała, czy aby na pewno mi czegoś nie trzeba. Pokoje sprzątane codziennie (myta podłoga, aromat w powietrzu, zwierzątka z ręczników, itd). Wspaniałe animacje, w których ja (którego ciężko ruszyć z leżaka) brałem często udział. Wspaniali, przesympatyczni animatorzy, którzy nie pozwalali się nikomu nudzić, którzy integrowali ludzi z różnych krajów, gdzie po paru dniach wszyscy się sobie nawzajem kłaniali. Wbrew moim obawom, najfajniejsi okazali się być Rosjanie którzy naprawdę potrafili się bawić i nie było żadnego buractwa. Co tydzień organizowana jest 'olimpiada' między 6 hotelami, która kończy się wieczorem ogólną 'imprezą' Dodatkowo wspomnę, że w cenie hotelu jest wstęp do aquaparku - najlepszego w całej Hurgadzie, gdzie niektóre zjeżdżalnie sa naprawdę ekstremalne. Poza tym nikt nie wyciąga ręki po bakszysz, wszyscy uśmiechnięci i pomocni (chłopak sprzątający mi pokój chciał raz lecieć mi po ręczniki na basen, abym nie musiał sam chodzić). Jak spytałem w recepcji, czy moge zmienić pokój, to nie było żadnego problemu. Jedyne 'mankamenty' to jak dla mnie to, że hotel jest w drugiej lini brzegowej (choć to tylko 10 min spacerem do plaży); w innych hotelach w których byłem był większy wybór potraw no i bardzo mała siłownia (4 osoby to już tłok). Jakkolwiek wszystkim polecam ten hotel z całego serca - będziecie baaaardzo zadowoleni. Pokaż »

    2012-09-17
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.3

    Agnieszka ocenił hotel Iberotel Makadi Saraya Resort

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.3
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Byłam w tym hotelu w 2007 roku. W porównaniu do Jazu średni. Strasznie dużo ludzi, najwięcej Ruskich i Czechów. Trochę też rodzin Arabskich. Na jedzenie czasem trzeba było czekać. Nie zawsze wszystko mi tam smakowało. Dużo atrakcji dla rodzin z dziećmi, ale w języku rosyjskim. Do plaży kawałek. Generalnie nie jest źle, a na pewno nie jest to 5 gwiazdek, nawet jak na Egipt. Pokaż »

    2012-07-09
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (3)
  • 6.0

    Roberto ocenił hotel Iberotel Makadi Saraya Resort

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Jeden z najlepszych hoteli w jakich byłem, a spędziłem prawie 2 lata w krajach Bliskiego Wschodu (oczywiście poza Dubajem). Animatorzy starają się jak mogą, aby ruszyć i zabawić nieruchawych turystów. Pokoje standardowo, trochę staroświecko, ale wystarczająco wyposażone w niezbędny sprzęt. Żarcie - smak, wybór, urozmaicenie - rewelacja, wiem co mówię, bo jestem fachowo związany z branżą żywnościową. Maj jest dobrym miesiącem, bo jest tylko 32-35 st.C. Siedem dni pobytu wystarczyło, aby opalić się na hebanka. Pomimo sporej ilości turystów - brak kolejek w dostępnych restauracjach w ALL, plaży, basenach, aquaparku- duży plus dla hotelu. Polacy, jak zwykle narzekający - za dużo Rosjan, nie ma widoków, dziwne żarcie, za gorąco - najlepiej nie zostaną w domu i jedzą swoje zupki chińskie i przepłacają za dziadowskie wakacje nad zimnym i brudnym Bałtykiem. Za rok tam pojadę, ale tym razem na 14 dni z cała rodziną. Pozdrawiam i szczerze polecam. Pokaż »

    2012-05-17
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 5.7

    arek1976 ocenił hotel Iberotel Makadi Saraya Resort

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Witam.Czwarty raz w Egipcie i zdecydowanie najlepszy hotel.Nie mam się do czego przyczepić a jestem wymagający.Był to męski wyjazd bez żon:) Lecz każdy bez względu na wiek i stan cywilny napewno wróci wypoczęty i zadowolony! Chciałem lecieć na majówkę z rodziną do tego hotelu lecz nie było już miejsc,co mówi samo za siebie o hotelu.Szczerze polecam i na pewno tam wrócę nie jeden raz.Wszystkim wybierającym się do tego hotelu życzę udanych wakacji. Pokaż »

    2012-02-26
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 5.7

    sieka77 ocenił hotel Iberotel Makadi Saraya Resort

    • Położenie
      4.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Rewelacja!!!!! Z czystym sumieniem mogę polecić ten hotel. Super pokoje, warto postarać się o to w dniu przyjazdu w recepcji :-). Obsługa bardzo miła, jedzenie super i dużo. Nawet wybredni goście znajdą coś dla siebie. Jedyne małe rozczarowanie plażą, bo jest taka sobie. Ale ogół plusów i tak przewyższa tę jedną malutką niedoskonałość. Gorąco polecam. Pokaż »

    2011-10-12
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.4

    Marek Prusakowski ocenił hotel Iberotel Makadi Saraya Resort

    • Położenie
      3.2
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel fantastyczny, jedzenie urozmaicone, soki w kartonach, napoje w szkle, więcej leżaków niż miejsc w hotelu. Polecam wszystkim. A jedyne mankamenty to: fatalny dostęp do rafy (brak pomostu ale mają go na przyszły rok zainstalować) ), nie dają butelkowanej wody na noc (ma się to zmienić wkrótce!), niektórym brak napisów w języku polskim (są po rosyjsku!!!), no i największy mankament - chamscy "goście" z Polski. Pokaż »

    2011-09-19
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.8

    Marta ocenił hotel Iberotel Makadi Saraya Resort

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Wspaniały hotel, który z czystym sumieniem mogę wszystkim polecić. Każda osoba, którą poznałam podczas mojego pobytu w tym hotelu, była bardzo mile zaskoczona jakością usług. Obsługa przemiła i bezinteresowna, jeden z kelnerów udzielił mi rady dotyczącej leczenia uczulenia słonecznego, zaprowadził mnie do apteki i w swoim języku wytłumaczył Panu w aptece, czego mi potrzeba. Chciałam mu dać za to napiwek, ale powiedział, że to przyjacielska przysługa i nie weźmie ode mnie pieniędzy. Jedzenie przepyszne (zwłaszcza ryby), basen czyściutki. Na terenie hotelu są piękne ogrody, widoki zapierają dech w piersiach, czułam się jak w raju. Zwłaszcza, że obsługa hotelu bardzo o nas dbała. Menager hotelu dwa razy dziennie odwiedzał gości przy basenie i na plaży, częstował owocami i pytał, czy wszystko w porządku, czy jesteśmy zadowoleni z obsługi, pokoju, jedzenia itp, rozmawiał z gośćmi i żartował. Trudno będzie o lepsze wakacje. Plaża jakieś 400 m od hotelu, ale droga wiedzie przez piękne ogrody, także spacerek jest przyjemny. Odradzam podróż w sierpniu - straszne upały. Polecam wycieczkę do Luxoru. Kair trochę mnie rozczarował. Bardzo chciałabym wrócić kiedyś do tego hotelu. Pokaż »

    2011-02-20
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.4

    andrzejzdziemi ocenił hotel Iberotel Makadi Saraya Resort

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Byliśmy tam z dwojgiem dzieci trzy razy. sam ten fakt świadczy o tym iż uważamy ten hotel za b. dobry. Porównanie z Grecją, Hiszpanią,Kubą, Tunezją wypada na korzyść tego hotelu. Jest doskonały dla rodzin z dzicmi bez duszy globtrottera. Stałych gosci obsługa, recepcja, kelberzy barmani - poznają natychmiast i to jest miłe.Hotel jest wyjatkowo czysty. Obsługa miła i przyjazna dla dzeci. Wspaniały wypad dla leniuchów . "dfyskotekowcy" powinni pojechać do samej Hurghady lub El Gouny.. Za to świetne dyskoteki dla dzieci.. Pokaż »

    2010-11-08
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.9

    magda_c_s ocenił hotel Iberotel Makadi Saraya Resort

    • Położenie
      5.4
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Polecam wszystkim ten hotel. Każdy znajdzie tu coś dla siebie- osoby bez dzieci, tak jak my, mogą spędzać czas w "strefie ciszy", gdzie nie ma żadnych animacji, a osoby chcące zabawić się nieco w ciagu dnia, mogą szaleć na większym basenie, gdzie jest również zadaszony brodzik dla dzieci. Wspaniałe otoczenie hotelu, piękna roślinność, wszystko bardzo ładnie utrzymane. Pokoje duże, niby nadszarpnięte już zębem czasu, ale schludnie urządzone, codziennie sprzątane. Wyżywienie super, mnóstwo warzyw, owoców, deserów, potrawy z grilla, gotowane, pieczone- aż się proszą żeby spróbować. Do plaży trzyba przejść spacerkiem kilka minut przez piękny ogród- sama przyjemność! Pokaż »

    2010-10-19
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny