Hotel Kormoranos Beach Acharavi ***

Kormoranos Beach

Ocena hotelu (21 opinii)

4.9
  • Położenie
    5.2
    • Odległość od plaży / stoku 5.7
    • Plaża / stoki 5.5
    • Cicha i spokojna okolica 5.1
    • Restauracje w okolicy 5.2
    • Atrakcje w okolicy 5.0
    • Komunikacja 4.9
  • Pokoje
    4.6
    • Wielkość 4.7
    • Standard wyposażenia 4.5
    • Czystość 4.8
    • Łazienka 4.3
  • Wyżywienie
    4.9
    • Ilość i dostępność 4.9
    • Smak i jakość potraw 5.0
    • Różnorodność potraw 4.7
    • Obsługa 5.2
  • Hotel
    4.9
    • Basen 4.3
    • Udogodnienia dla dzieci 4.9
    • Animacje i rozrywka 4.8
    • Sport 4.8
    • Obsługa 5.2
    • Czystość 5.2
  • Jakość / cena
    5.1

Rekomendacja

85% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 4.7

    Krzysztof_RF ocenił hotel Kormoranos Beach

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      3.8
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Tego lata postanowiliśmy zwiedzić Korfu. Naszym miejscem wypadowym był Hotel Kormoranos . Jest to urokliwie położony tuż przy samej plaży obiekt , posiadający około 30 pokoi. My otrzymaliśmy pokój nr 20 z bocznym widokiem na morze od zachodniej strony. Pokój czysty sprzątany codziennie oprócz niedziel. łazienka standard z suszarką do włosów. Ogólne wrażenie pozytywne.Jedzenie smaczne i nie rozumiem jak ktoś piszę " mało urozmaicone " . śniadania wystarczające , a jak chcesz poznać smak prawdziwej greckiej kuchni to polecam liczne tawerny i restauracje mieszczące się w pobliżu. Zwiedziliśmy najpiękniejsze miejsca na Korfu , kąpaliśmy się w cudownym morzu Jońskim , a do klimatyzowanego pokoju wracaliśmy wieczorem. Orientacyjne ceny Woda mineralna 1-1,30 Ruro Grillowane kalmary około 8 euro ( proponuję brać jedną porcję na dwie osoby ) Pyszny Hamburger 2,45 Euro Piwo w sklepie od 1 do 1,40 Euro Leżaki na plaży wraz z parasolem 5 Euro Leżaki przy basenie za darmo ( hotel Navigator) oddalony około 20 metrów od Kormoranosa . Internet darmowy WI-FI na dole hotelu przy barku ( hasło 5432154321) Na pewno wrócimy , gdyż było cudownie . Pani , która była w tym Hotelu po raz czwarty ! powiedziała " Nie poznasz Grecji , jak nie nie poznasz Korfu.....miała rację !! Pokaż »

    2013-08-12
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.3

    sonialieb ocenił hotel Kormoranos Beach

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Kormoranos to hotel dla niewymagających, ale bardzo przyjemy i przede wszystkim tani. Jak na typowe wakacje jest zupełnie wystarczający a miła obsługa sprawia, że chce się tam wracać.

    2013-07-22
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.7

    jmolsza ocenił hotel Kormoranos Beach

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.8
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Kormoranos jest niewielkim pensjonatem z małą ilością pokoi urządzonych standardowo. Dla osób nieszukających na wakacjach luksusu i chcących więcej czasu spędzić na powietrzu niż w klimatyzowanym pokoju czy w hotelowym basenie będzie super. Niedrogi, ale z przyjemną obsługą i kameralną atmosferą. Pokaż »

    2013-06-30
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.0

    laulau ocenił hotel Kormoranos Beach

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.5
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Kormoranos – hotel blisko plaży, z dużymi i jasnymi pokojami, miłą obsługą. W pobliżu wszystkiego, ale też niedaleko morza. Acharavi to piękna miejscowość, polecamy kazemu, kto chce wypocząć w pięknych okolicznościach przyrody. Pokaż »

    2013-05-11
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 0.0

    lotnik ocenił hotel Kormoranos Beach

    • Położenie
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 0.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 0.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 0.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Najgorszy Hotel jaki można sobie wyobrazić, brudno, obsługa arogancka aż do bólu, makabra !!! Wszystkie pozytywne opinie pewnie od pewnego bywalca starego młodego tatusia który przyjeżdża tam rokrocznie z prezencikami, omijajcie ten hotel szerokim łukie. Pokaż »

    2012-12-28
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 5.2

    gloriaa69 ocenił hotel Kormoranos Beach

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Kormoranos to dość skromny obiekt, ale zadbany i porządnie utrzymany. Położony jest w centrum, ale w środku panuje klimat kameralny, wręcz rodzinny. Nie spodziewajcie się luksusów, a raczej skromnego, ale przyjaznego pensjonatu, który ugości, da dobrze jeść i doradzi gdzie najlepiej wybrać się na romantyczną kolację a gdzie można dobrze zaszaleć. Pokaż »

    2012-11-03
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.9

    bezello ocenił hotel Kormoranos Beach

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Preferujemy raczej tańsze możliwości wypoczynku, więc wybraliśmy Kormoranos, bo był jedną z tańszych ofert. Na szczęście nie okazało się, że jest to rudera. Wręcz przeciwnie – kameralny, ale czysty hotelik blisko plaży w centrum miejscowości. Basenu sam hotel nie ma, ale widziałam, jak goście Kormoranosa chodzili na basen przy barze niedaleko. My tam kąpaliśmy się w morzu: ) Obsługa serdeczna i dyskretna. Polecam dla niewymagających luksusów Pokaż »

    2012-10-11
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.1

    jolantabebe ocenił hotel Kormoranos Beach

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Uwielbiamy ciche hoteliki blisko plaży z kameralna atmosferą, a najlepiej, jak w okolicy byłyby piękne plaże, ale i do centrum nie byłoby daleko. I Kormoranos właśnie taki był. Przepięknie, romantycznie, na romantyczny urlop.

    2012-10-04
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.3

    opisywanka ocenił hotel Kormoranos Beach

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      1.2
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 0.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 0.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Nie będę oceniać, tylko opiszę rzeczywistość. Bałagan przy lokowaniu turystów, na pokój oczekiwanie ponad 2 godz. Hotel mały (zaleta), ale akustyczny. Słychać spłukiwaną wodę, szum pryszniców , trzaskanie drzwiami pozbawionych uszczelek. Pokój wystarczający, łóżka wygodne, jedna szafa, biurko z lustrem, drewniana ławeczka, jedno krzesło. Mały balkonik z plastikowym stolikiem i dwa ogrodowe krzesełka. Widok (zgodnie z ofertą) boczny na morze tylko nikt nie dodał, że kawałek morza widoczny jest pomiędzy ścianami tawern, dachem, a zapleczem baru ok. 3m. Na wprost z balkonu widać zaplecze sklepu, tawerny i zaniedbane podwórko. Jeśli ktoś trafił na pokój od ulicy to też miał widok boczny na morze, ale nad ulicą biegnącą bezpośrednio pod balkonami. Hałas, kurz... Pokoje na parterze widok na bałagan zaplecza baru, hotelu i drewnianą pergolę w odległości 2 m od okna. Łazienka - mała, prysznic za foliową zasłonką która podczas kąpieli przykleja się do ciała:( Sprzątane codziennie - zaścielenie łóżka, umycie podłóg, wyrzucenie śmieci. W ciągu 14 dni wymieniono raz jeden ręcznik. Pościel nigdy. Jedzonko - na śniadanie żółty ser, szynka konserwowa, chleb, masło, dżem, rozcieńczony sok z kartona, kawa w termosie (2 litrowy na wszystkich gości), pomidory, jajka gotowane. Może i byłoby to wystarczające, gdyby wszystkiego nie brakowało. Pomidory przynoszono na malutkiej paterze wystarczającej na dwie osoby, a jajka na sztuki po 2, a czasami nawet 3. Gdy coś się kończyło, a właściwie zawsze czegoś nie było czekało się po 20 min na uzupełnienie kawy, pomidorów czy innych rzeczy. Obsługa widziała, ale co się spieszyć, może goście sobie pójdą (i tak 14 dni). Restauracja hotelowa świeciła pustkami, obiady wszyscy jadali w sąsiednich tawernach. Basen z oferty jest, ale płatny jak dla wszystkich turystów (konieczność zakupienia czegoś w knajpce). Obsługa obojętna, z uśmiechem przyjmująca prośby i skargi, by potem całkowicie je "olać". Korfu, morze, plaża, inne tawerny wspaniałe. Pokaż »

    2012-09-19
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 1.4

    bylemwidzialem ocenił hotel Kormoranos Beach

    • Położenie
      3.3
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      1.5
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.2
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      1.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Witam serdecznie, LUDZIE!!!!!!! Czytam Wasze posty i nie wierzę co widzę, mam wrażenie, że pisze je właściciel tego "hotelu przez małe h". Właśnie dzięki takim bzdurnym komentarzom ludzie nabierają się na takie wyjazdy. Szanowni Państwo, którzy oceniacie pozytywnie ten "hotel" lub po prostu to "coś"... jak w związku z tym Państwo macie w domach skoro to coś oceniacie tak pozytywnie-czy "brudnego wczesnego Gierka" uważacie za taki luksus??? O co tu chodzi??? Zacznę może od tego, że wchodząc na recepcję powala zaświniony dywan, komunistyczne brudne kanapy i nieład artystyczny (szeroko pojęty). Wchodząc do pokoju powala brak przestrzeni, pokoiki są maleńkie 3x3 plus łazienka. Meble stare i poniszczone, na sufitach coś postrzępionego, wyglądającego jak stalaktyty co potęguje efekt brudu. Łazienka wygląda jak rodem z lat 80-tych, dodatkowo tragicznie brudna i zapuszczona (musiałam prosić o wyczyszczenie po poprzednikach), masakruje niestety fakt, że nie wolno pod żadnym pozorem wrzucać papieru toaletowego do muszli tylko do kosza(co po kilku godzinach niestety daje efekt). Room service praktycznie nie istnieje i kończy się na pościeleniu łóżka. Na ulicy za oknem autobusy znalazły sobie zatoczkę do nawracania i hałasują nawet o 2 w nocy! Śniadania do bólu ubogie i monotonne: ser, mielonka, jajko, drzem i tak każdego dnia (czasami dadzą arbuza lub pomidora). Okolica jest śliczna, urocze knajpki, nie drogo, smacznie karmią w okolicznych tawernach. Plaża bardzo ładna, żwirkowo-piaskowa, wejście do morza cudowne, wręcz wymarzone, plaża bardzo długa. Podsumowując jeżeli cenicie sobie Państwo podstawowy standard to nie polecam, ponieważ już będąc tutaj opinie były głośno wyrażane i nie warto ich nawet powtarzać. Nie jest to ŻADEN HOTEL a nawet pensjonat a na pewno nie w standardzie 3* (tu nie nazywają tego hotelem!). Proszę się głęboko zastanowić nad wyborem, w okolicy jest dużo lepszych i prawdziwych hoteli, równie małych i kameralnych. Dla tych co nie wierzą przesyłam kilka zdjęć. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (8) »

    2012-09-11
    Opinia pomocna?
    Tak (7) / Nie (1)
  •      

« poprzednia 1 2 3 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny