Hotel Faraon Trpanj ***

Faraon

Ocena hotelu (29 opinii)

4.6
  • Położenie
    4.4
    • Odległość od plaży / stoku 5.8
    • Plaża / stoki 5.0
    • Cicha i spokojna okolica 5.0
    • Restauracje w okolicy 3.9
    • Atrakcje w okolicy 3.4
    • Komunikacja 3.4
  • Pokoje
    4.6
    • Wielkość 4.6
    • Standard wyposażenia 4.3
    • Czystość 5.1
    • Łazienka 4.6
  • Wyżywienie
    4.8
    • Ilość i dostępność 5.0
    • Smak i jakość potraw 4.8
    • Różnorodność potraw 4.4
    • Obsługa 5.1
  • Hotel
    4.2
    • Basen 4.3
    • Udogodnienia dla dzieci 3.6
    • Animacje i rozrywka 4.2
    • Sport 3.5
    • Obsługa 4.9
    • Czystość 5.0
  • Jakość / cena
    4.7

Rekomendacja

85% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 2.1

    OLP ocenił hotel Faraon

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      3.5
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.2
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Zgadzam się z przedmówcą i arczanem. Hotel TRAGEDIA!!! JEDZENIE - KOSZMAR!! Ciągle to samo, i jeszcze albo rozgotowane albo twarde. Brak jedzenia typowego dla dzieci - naleśniki, frytki a nawet płatków śniadaniowych brakowało. BASEN - odpadające lub potłuczone kafelki, połamane kratki, brud, leżaki kleiły sie od porozlewanych napoi - przez dwa tygodnie nie widziałam nikogo kto by go porządnie sprzątał. Śmierdzące toalety basenowe. ANIMACJE - pomimo szczerych chęci animatorów - nie mieli na czym pracować, wyschnięte farby, wypisane mazaki, kredki pod przydziałem, brak piłek itd. pokoje hotelowe, bez zastrzeżeń. Reszta okropieństwo. NIE POLECAM!!! Pokaż »

    2012-09-18
    Opinia pomocna?
    Tak (5) / Nie (6)
  • 1.3

    GiK ocenił hotel Faraon

    • Położenie
      1.3
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      2.0
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.0
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Zacznę od tego, że zalogowałem się po raz pierwszy aby dodać opinię o hotelu. Do tej pory jeżeli opinie i sam hotel w miarę się pokrywały uznawałem to za zmarnowany czas. Także proszę docenić mój wysiłek i to, że staram się ostrzec Państwa przed tym "hotelem". Zakładam, że większość opinii pozytywnych jest wymyślona przez pracowników biura TUI. Bądź to i to przez ludzi którzy nigdy wcześniej nie byli na prawdziwych wakacjach. Zaznaczam, że w 100% podpisuję się pod tym co wcześniej napisał - arczasan. Mnie osobiście nie podoba się samo położenie hotelu gdzie na początku września o godz. 17.45 na basenie i plaży zachodzi już słońce. Odpadające płytki przy basenie i kratki. Generalnie gdyby nie to, że byliśmy wesołą ekipą to też bym zaliczył te wczasy do najgorszych. DRAMAT !!! PRZECZYTAJCIE TO CO NAPISAŁ - arczasan - szkoda tego kopiować i wklejać. Edytowałem swój post jak zobaczyłem, że średnia 1,6 wychodzi z 6 pkt. za plażę. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (6) »

    2012-09-16
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  • 5.1

    wioletta3344 ocenił hotel Faraon

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.0
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel bardzo czysty, obsługa miła. Położenie bajeczne, prawie na samej plaży. schodów rzeczywiście było wiele, ale widok z balkonu wynagradzał nam tą wspinaczkę. Plaża czysta, spokojna. Miejscowość również cicha i bardzo urokliwa, można odpocząć. Jedzenie bardzo dobre. Nawet taki niejadek jak nasz syn zawsze znalazł coś dla siebie. Jedynym minusem dla mnie " kawosza"-był brak w hotelu dobrej kawy, ale można było przynieść sobie do posiłków swoją kawkę i zalać wodą. My chodziliśmy na kawkę na plaże , za 8 kun można było wypić pyszną kawusię. Położenie hotelu super, 100 km do Dubrownika( polecam odwiedzić jest cudny), w pobliżu również Ston z chińskim murem oraz wiele urokliwych miejscowości z winiarniami. Pokoje sprzątane codziennie, ręczniki wymieniane na życzenie. Polecam w 100% ten hotel. Pokaż »

    2012-08-31
    Opinia pomocna?
    Tak (6) / Nie (0)
  • 5.7

    guma2 ocenił hotel Faraon

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Witam, Hotel godny polecenia , byliśmy w lipcu , jedzenie pyszne, okolica piękna.POLECAM biuro Delta Travel

    2012-08-22
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (1)
  • 4.4

    Donia ocenił hotel Faraon

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.8
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Bardzo przyjemny hotel ,obsługa bardzo dobra ,jedzenie wyśmienite nie ma monotonii w posiłkach jak tu co niektórzy piszą ,dziennie rybki do wyboru mięsne dania różnorodne ,nie było dnia ażeby coś nowego się nie pojawiło w menu .Wiadomo jak w każdym hotelu jedzenia się nie wynosi i niech tego w końcu Polacy sie nauczą bo czasami brakuje nam kultury .Nikt żaden "faszysta "jak sie tu ktoś wyraził nie czatował w drzwiach ,owoce można było sobie zabrać do pokoju ile ktoś chciał.Pokoje dziennie sprzątane ,tak samo posciel często zmieniana .Plaża bardzo blisko 20 m ,czyściutko, do wyboru plażowanie w słońcu lub jak ktoś chciał w cieniu pod palmami i drzewami .Dużo tutaj się pisze o tych schodach ,fakt jest ich dużo my akurat mielismy apartament na ostatnim piętrze i było ich do przebycia 124 ale nie są uciążliwe a po tak obfitych posiłkach to było nawet wskazane ,zresztą dla tak pięknego widoku z balkonu warto było .Jak zauważylismy osoby starsze i z malutkimi dziećmi dostawali pokoje na niższych piętrach .Z zamianą pokoi w recepcji nie ma problemu .Okolica bardzo spokojna ,dla rodzin z dziećmi godna polecenia a jak ktoś lubi rozrywke i ciągły hałas ,przeciskając się wśród tłumów turystów to do Orebicia .Jedyny minus to brak szklanek i kieliszków np.na winko ale i z tym problemem poradziliśmy sobie ,poprosiliśmy panią sprzatającą nasz pokój i nam chętnie przyniosła .Więc następny wieczór piliśmy miejscowe winko na naszym balkoniku. Basen taki sobie ,osobiście nie korzystałam z niego bo mając piękny Adriatyk wokół wolałam sie nim rozkoszować .Polecam bardzo ten hotel ,mimo że jest 3 * obsługę oceniam na 5*. Pokaż »

    2012-07-18
    Opinia pomocna?
    Tak (7) / Nie (0)
  • 4.6

    sylagdz ocenił hotel Faraon

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.5
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Przedmówca trochę przesadził, bywałam w wielu hotelach o wiele lepszych od Faraona, ale kultura osobista wymaga by jedzenie spożywać w miejsca do tego wydzielonych, tylko przyjeżdżający Polacy KTÓRZY PRZECIEŻ ZAPŁACILI i nie chcą się dostosować do reguł panujących w hotelu. Teraz zacznę o hotelu, najpierw niezbyt pochlebnie- Apartament dwupokojowy wykupiony w TUI z widokiem na góry- nie dajcie się zwieść widok na krzaki, recepcja nie chciała wymienić pokoju na inny (gorszy) ale z widokiem na morze, Pani blond z recepcji nie chciała nam oddac zgubionych płetw, druga Pani szatynka bardzo miła, chetna do pomocy. Rezydent TUI jak na czymś zarabia to pomoże, jak nie to radź sobie sam. Kubki rzeczywiście myte, w kibelkach śmierdziało-ma Pan rację. Schody- minus. Teraz plusy- bardzo miła Animatorka, miła atmosfera w hotelu. Jedzenie może monotonne, ale pyszne i jednak się nie nudzi. Dzieci zadowolone z basenu i całego pobytu. Pokoje sprzątane codziennie bez ściemy, ręczniki wymieniane też codziennie. Okolica spokojna, kilka restauracji, sklepów, piękna plaża, port, nieopodal Biełe Błota -darmowe SPA, na plaży można spotkać kraby, a także snurkować i podziwiać ładne rybki. Dużo Polaków, którzy czasem po nadmiarze alkoholu robią trzodę- pokój na przeciw koleś wywarzył drzwi. Jak dla mnie niezapomniane wakacje, pogoda idealna, ceny bardzo dostępne- jak za tą cenę hotel nie może być idealny. Jeżeli nie jesteś Polaczkiem który wymaga za 2 zł luksus to będzisz zadowolony z pobytu, jak wymagasz luksusu to kup hotel 5* w okolicy Dubrownika PROSTE. Hotel można śmiało polecić, ale osobom nie wymagającym super luksusu, cieszącym się z wakacji i pięknych walorów Chorwacji, a nie szukających wad wszędzie dookoła. Wycieczka wykupiona łącznie z przelotem z Warszawy do Dubrownika transfer ok 2,5 godziny. Polecam odwiedzenie Korculi (busem z miasteczka do Orebica i przeprawa promem ok. 1 godzina drogi samodzielnie nie kupujcie z biura- mają przesadzoną cenę). Pokaż »

    2012-06-22
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 1.7

    arczasan ocenił hotel Faraon

    • Położenie
      2.0
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      1.8
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.8
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Nie polecam !!!!! Dramat a teraz w punktach dlaczego 1. Jedzenie monotonne zawsze wiesz co będzie bo zawsze praktycznie jest to samo 2. All - to jakiś żart - tylko wyznaczone pory nie można wynieść jedzenia picia poza obręb sali ( jest specjalny faszysta który tego pilnuje i goni ludzi jak psów) 3. W hotelu jest około 200 pokoi czyli może przyjechać około 400-600 osób - oczekiwanie na jedzenie kosmos 4. Brak parkingu dla aut - może jest miejsca na 30 aut przyjeżdża około 100 więc ciesz się że postawisz auto gdziekolwiek koło hotelu - a miejscowym sie to średnio podoba więc stawiasz prawie za miastem !!!!!!!!!!!!!! 5. Kolonie - masakra srole drą się od 5 rano do 23 nikt się tym tematem nie przejmuje - (tui nie informuje) 6. Po 10 czerwca jest masę Bośniaków którzy urządzają inprezy do 1-2 więc powodzenia w spaniu 7. Kawa tylko 16-17 - to jakaś masakra 8. WC koło baseny jak na PKP w Polsce - jeden smród 9. Trpaji - totalna wioska - nie ma co robić 10. Stosunek socjalu czyli zaplecza do liczby ludzi 5:50 wszystko za małe nie ma gdzie sie podziać np . 40 leżaków - 5 razy tyle chętnych 11. to jest hit roku nie uwierzycie jak sami nie pojedziecie - obsługa myje kupki jednorazowe pozbierane ze stolików - można niejednokrotnie przekonać się po 20.00 idąc do baru na piwo lub coś innego (lepią się do rąk) 12. naj podkreślam najgorszy hotel w jakim byłem - po wezwaniu rezydenta - oczywiście 0 reakcji już nigdy się z nimi nigdzie nie wybiorę (ciekawe dlaczego dostępny tylko w Tui Polska :)) podsumowując - lepiej dorzuć kilka stów - jedz np do Orebić - po drugiej stronie wyspy - nie znam polaka ( w momencie gdy byłem około 70 któremu się podobało ). Ciekawią mnie te opinie wyżej pewnie jakby sprawdził IP piszącego wyszło by że pochodzą z jednego konta. Totalna komuna - szkoda urlopu na ten hotel . Pozdrawiam Artur Pokaż »

    2012-06-15
    Opinia pomocna?
    Tak (8) / Nie (6)
  • 4.3

    Monika16_1 ocenił hotel Faraon

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Bardzo fajny hotel z nieskończenie wieloma schodami, co akurat przy takiej kuchni wychodzi na dobre;) Cenna wskazówka: słyszysz kojoty? będzie ładna pogoda.

    2012-05-29
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.0

    magdami ocenił hotel Faraon

    • Położenie
      4.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      3.5
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      3.8
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      4.2
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Atutem hotelu jest położenie i cena. Niezłe jedzenie. Tylko jedno poważne ale. W recepcji pracował jeden nieprzyjemny bufon. Kobietki były ok.

    2012-05-13
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 4.0

    celnik1958 ocenił hotel Faraon

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      3.5
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      3.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Hotel z klasą z lat 80. Ogólnie przyjemne wrażenie. Brak wind utrudnieniem dla ludzi niepełnosprawnych i starszych.

    2012-05-07
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny