Hotel Arabia Azur Beach Resort Hurghada ****

Arabia Azur Beach Resort

Ocena hotelu (11 opinii)

5.4
  • Położenie
    5.4
    • Odległość od plaży / stoku 6.0
    • Plaża / stoki 5.6
    • Cicha i spokojna okolica 5.7
    • Restauracje w okolicy 5.0
    • Atrakcje w okolicy 4.5
    • Komunikacja 5.5
  • Pokoje
    5.7
    • Wielkość 5.6
    • Standard wyposażenia 5.9
    • Czystość 5.5
    • Łazienka 5.6
  • Wyżywienie
    5.7
    • Ilość i dostępność 6.0
    • Smak i jakość potraw 5.7
    • Różnorodność potraw 5.8
    • Obsługa 5.2
  • Hotel
    4.9
    • Basen 5.6
    • Udogodnienia dla dzieci 4.3
    • Animacje i rozrywka 4.3
    • Sport 5.0
    • Obsługa 5.1
    • Czystość 5.2
  • Jakość / cena
    5.4

Rekomendacja

100% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 5.9

    Gabriel ocenił hotel Arabia Azur Beach Resort

    • Położenie
      5.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel na wysokim poziomie . Nie ma fantazyjnych basenów i marmurów , ale za to b.dobrą obsługę i obszerne all inclusive . Czystość , organizacja , uprzejmość obsługi zasługuje na uznanie . Większość Niemców , dużo Czechów , Rosjan , kilka rodzin arabskich i kilkunastu Polaków . Możliwość korzystania z All w hotelu Bel Air .WiFi w lobby bezpłatne , ale w porach przy dużej ilości użytkowników słabnie.Hotel wraz z Bel Air i Arabella tworzą jeden kompleks w pierwszej linii brzegowej . Na terenie kompleksu Azur pasaż sklepowy z knajpką . Poza murami hoteli kilka sklepów . Do dzielnicy Sakkali jakieś 3 km w nieciekawej zabudowie . Rafa przy hotelu , jak na Hurghadę przyzwoita , szczególnie w stronę hoteli Sunny Days .Obsługa bardzo pomocna i uprzejma , bez nacisku na napiwki . Dobrze mówiąca po niemiecku , z angielskim różnie bywało , szczególnie w recepcji . Pokój sprzątany uczciwie , z miłymi niespodziankami typu ręcznikowe cuda .Kelnerzy przynoszący napoje do posiłków , drinki w barach do stolika itp.Wyżywienie to bardzo mocny punkt tego resortu . Śniadania typowe : omlet , naleśniki , surówki , sery , pieczywo , ale w większym wyborze niż w innych egipskich hotelach ( był to nasz 7 pobyt w Egipcie ) Obiady - latem na wolnym powietrzu przy basenie , lub na półwyspie . Wybór i smak przyzwoity , na półwyspie dodatkowo pizza . Kolacje na wolnym powietrzu przy basenie lub w restauracji przed wejściem do lobby . Codziennie inna tematyka kuchni : tajska , francuska , arabska , grecka , indyjska , egipska , meksykańska . Wszystko to w dużym wyborze , dobrym smaku i gustownie eksponowane . Lody Nestle w barach przy basenie i na półwyspie od 12,00 do 18,00 bez ograniczeń .Pokoje duże , jasne, z balkonem z widokiem na lagunę lub basen ,zaopatrzone w czajnik ( kawa i herbata ) , sejf , lodówkę ( uzupełniana codziennie w 1,5 l wodę ,colę i 7Up 0,2l ) Wszystko to w All .TV LCD , ale polskich kanałów brak .Hotel raczej nie dla rozrywkowiczów, spokojny z miłą atmosferą. Pokaż »

    2014-06-29
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 4.5

    blueskyangel ocenił hotel Arabia Azur Beach Resort

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      2.3
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Hotel ogólnie ok. Jedzenia dużo, różnorodne od rana do późnych godzin nocnych. Pokoje duże czyste. Obsługa w recepcji i lobby barze dobra, w barach przy plarzy i na basenie - różnie to bywało, często się zmieniała i niektórzy czekali tylko non stop na napiwki, 1 dolar nie wystarczał. W tym okresie co my byliśmy to 90% niemców, animacje słabe i po niemiecku. Ale ogólnie można odpocząć. Pokaż »

    2013-06-20
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 5.7

    Małgosiap ocenił hotel Arabia Azur Beach Resort

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    POLECAM!!! Czyste, duże i ładnie urządzone pokoje, super plaża, wyżywienie praktycznie całą dobę a przy tym bardzo urozmaicone i smaczne. W Egipcie byłam kilka razy, na pewno tam wrócę i na pewno do tego hotelu. Z czystym sumieniem polecam. Pokaż »

    2012-08-29
    Opinia pomocna?
    Tak (6) / Nie (1)
  • 5.5

    oliv2425 ocenił hotel Arabia Azur Beach Resort

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel naprawde super ale i tak najlepsza była Obsługa :D sypmatyczni i bardzo bardzo mili i otwarci

    2011-09-10
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (4)
  • 5.9

    Kalipso ocenił hotel Arabia Azur Beach Resort

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.6
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Serdecznie polecam ten kurort. Pisze kurort bo Arabia Azur Resort składa się z 3 hoteli: Arabia, Arabella i Bel Air. Ja byłam w Arabia Azur. Śliczne i duże pokoje, w każdym suszarka, ręczniki i lodówka codziennie uzupełniana. W hotelu nie da się nudzić. Siłownia, squash, tenis, bilard. Za opłatą można przejechać się na bananie, polatać na paralotni, popływać rowerem wodnym, kajakiem, windsurfingiem, bądź przejechać się na wielbłądzie. Na upartego można jeść non stop od 6 rano do 12 w nocy. Gdy w jednym barze kończą się posiłki to zaczynają się w następnym. Radze jednak pierwszego bądź drugiego dnia ogarnąć gdzie co jak jest bo ja dużo rzeczy odkryłam później i żałowałam. Pamiętajcie że zazwyczaj gdy jest jakiś posiłek czyli stół szwedzki to gdzieś na pewno jest jeszcze stanowisko gdzie jakiś pan coś serwuje. Poza stołem szwedzkim - Śniadania: pan robi naleśniki i omlety, lunch: pan robi pizze a drugi pan specjały arabskie pita itp., kolacja: jeden pan podaje mięsko drugi specjały z patelni. ale uwaga Panowie kucharze nie stoją przy Szwedzkich stołach trzeba ich poszukać ;) Ale jedzenie jest na medal ! bardzo różnorodne, no i polecam słodycze :D Na animacjach niestety nie byłam ( najprawdopodobniej są po niemiecku) wiem ze w większości odbywają się wieczorem w amfiteatrze który znajduje się w hotelu Bel Air. Generalnie gdyby nie było wskazówek że jakaś część to już inny hotel to nie dało by się odróżnić ;) Leżaki warto zajmować rano, co wytrwalsi są już o 6 rano, około godziny 10-11 nie ma już wolnych leżaków. Bary z drinkami są na plaży, nad recepcja przy bilardzie, na zewnątrz "piano bar" jak również tam gdzie są "potańcówki" ;) Rafa koralowa niestety w większości jest obumarła ale za to są przepiękne ryby. Podsumowując: Hotel super, ale obczajcie wszystkie atrakcje na samym początku. Dawajcie bakszysze ! Nie bądźcie typowymi Polakami "zapłaciłem więc mi się należy i nie daje napiwków" oni tam tak naprawdę żyją z bakszyszy bo wynagrodzenie mają śmieszne. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (3) »

    2010-10-18
    Opinia pomocna?
    Tak (5) / Nie (0)
  • 5.2

    sharpyk ocenił hotel Arabia Azur Beach Resort

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Gorąco polecam ten hotel. Oferta All Inclusive bardzo bogata, jedzenie różnorodne, obsługa miła i pomocna. Hotel położony 3km (2$ taksówką) od centrum Hurghady bezpośrednio nad morzem, posiada "prywatną" rafę koralową. Wśród gości przeważają Niemcy i Rosjanie. W skład zaplecza wchodzą min: boiska do piłki siatkowej i nożnej, korty tenisowe, siłownia, stoły do ping ponga, salka do gry w squasha, stoły bilardowe. Pokaż »

    2010-09-07
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 5.4

    romcio ocenił hotel Arabia Azur Beach Resort

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.8
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel dość ładny,z jednym basenem o wym olimpijskich.Łatwy dostęp do bardzo słonej,ciepłej wody w morzu- gdzieniegdzie kawałki rafy i kolorowe rybki.Pokoje duże,w lodówce cola,fanta,sprite i mineralka codziennie uzupełniane.W pokoju czajnik,herbata,kawa rozp i cukier.W łazience mydełka,żeliki pod prysznic i szamponiki.Polecam. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (11) »

    2010-04-18
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 5.6

    Ewa ocenił hotel Arabia Azur Beach Resort

    • Położenie
      4.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel przepiękny, ale dostawka dla trzeciej osoby to koszmar- polowe, zardzewiałe łóżyko- skandal, a cena ta sama!!!!!!! Pokoj czysty, codziennie kawa, herbata i napoje w pokoju.Obsługa przy basenie i plaży na MEDAL. Polecam!!!!!

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (3) »

    2010-02-17
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 5.5

    Kasia Kmak ocenił hotel Arabia Azur Beach Resort

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Byłam w tym hotelu z biurem Selectours i mile się zaskoczyłam!!! Oceniam na dobrze i bardzo dobrze, więcej chyba nie trzeba dodawać. Popatrze na fotki, bo nei przekłamują tam rzeczywiście jest tak pięknie. Ja byłam pod wilkim wrażeniem. Pokaż »

    2009-11-17
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 4.4

    Bożena ocenił hotel Arabia Azur Beach Resort

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Byłam w tym hotelu sierpien/wrzesień 2009 był tak rewelacyjnie opisywany, Biuro TUI drogie, ale solidne niestety nie bardzo to sie potwiedziło. Hotel podniszczony, klimatyzacja głośna, że aż w głowie huczało. Biuro może i dba o klentów, ale na pewno nie o poslich. Koło Niemców , Rosjan wszyscy skakali, a dla nas tylko skromne informacje po polsku, np. były okreslone informacje w hotelu/pokoju w 4-5 językach ale nie po polsku, chociaż nie byliśmy przecież jedynymi gośćmi z Polski. Jedzenie owszem pyszne ryby, ciasta, ale w ubiegłym roku w innym hotelu dużo lepsze. Nie jestem marudna za bardzo, ale ogólnie wcale nie taka rewelacja jak miała być, całe szczęście że oferta była ze zniżką bo inaczej bym była mocno rozgoryczona. Ale na drugi raz niekoniecznie wybiorę biuro TUI Pokaż »

    2009-09-18
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  •      

« poprzednia 1 2 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny