Hotel Zante Village Alycanas ****

Zante Village

Ocena hotelu (43 opinii)

4.4
  • Położenie
    4.3
    • Odległość od plaży / stoku 3.6
    • Plaża / stoki 4.6
    • Cicha i spokojna okolica 5.0
    • Restauracje w okolicy 4.7
    • Atrakcje w okolicy 3.8
    • Komunikacja 4.2
  • Pokoje
    4.6
    • Wielkość 4.7
    • Standard wyposażenia 4.4
    • Czystość 4.9
    • Łazienka 4.3
  • Wyżywienie
    4.1
    • Ilość i dostępność 4.2
    • Smak i jakość potraw 4.2
    • Różnorodność potraw 3.6
    • Obsługa 4.5
  • Hotel
    4.4
    • Basen 5.3
    • Udogodnienia dla dzieci 4.3
    • Animacje i rozrywka 4.2
    • Sport 3.7
    • Obsługa 4.3
    • Czystość 4.7
  • Jakość / cena
    4.5

Rekomendacja

78% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 1.7

    Tadeusz ocenił hotel Zante Village

    • Położenie
      2.2
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      2.0
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      2.0
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      2.4
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Już miałem pojechać po bandzie,ale gdy uzmysłowiłem sobie cenę 1740 zł osoba 7 dni to byłbym nie obiektywny.To akceptowalna cena za przelot, pobyt,i warunki panujące w tym hotelu.Ocena wystawiona przez mnie to 2 Bo -bo pokój 811, który zajmowaliśmy to przerobiony magazyn sprzątaczek, z widokiem na NIC -bo cwany Grek wymontował oryginalne wtyczki z lodówek zamieniając ja na te angielskie, i za adapter do tego karze płacić 13euro na tydzień.Proponuję zabrać to z kraju. -bo brak miejscowych owoców (arbuz, melon, oliwki, bakłażan) są za to jabłka którymi zapewne pół żartem pół serio płacą polskie biura podróży - bo właściciel Grek zabrania grania muzyki po 23. Jego własność jego prawo. -bo jedyny nie rozcieńczony alkohol to Ouzo Znalazło by się jeszcze parę tych BO ale po co się nakręcać. I tak Jedzenie zjadliwe, głodni nie chodziliśmy. Atmosfera fajna.Basen ok. Pogoda super.Znajomi ,których poznaliśmy prze, prze, prze sympatyczni.A Polskie miejscowe biuro podróży Zante Magic Tours wynagrodziło nam swoimi wycieczkami z niesamowicie pozytywnie zakręconym przewodnikiem Darkiem (pozdrawiamy) wszystkie te wstrętne '' BO,,ukazując nam całe piękno przecudownej wyspy Zakintos Pokaż »

    2015-06-15
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 2.3

    gogiel ocenił hotel Zante Village

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      2.8
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.8
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Hotel zasługuje na trzy gwiazdki, jedzenie jak i obsługa beznadziejna. Koleś w barze przy basenie, zachowywał się jakby pracował za karę. Wydzielanie napoi nie tylko alkoholowych. Animacje beznadziejne. Sieć Wi Fi nie działa. Wymiana ręczników dwa razy w tygodniu. Poza tym pokoje czyste. Pokaż »

    2014-07-29
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.2

    Karol ocenił hotel Zante Village

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      4.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Można polecić osobom starszym, spokojnym, rodzinom z dziećmi. W okolicy mało atrakcji, trzeba wynająć auto i można w ciągu 2 dni zwiedzić każdy zakątek wyspy. Zante jest przepiękną wyspą, jedną z najpiękniejszych na świecie. Natomiast hotel nie zasługuje na 4 gwiazdki. Z zewnątrz ładny, w pokojach gorzej, basen duży i ładny, najlepiej mieć tutaj ALL INCLUSIVE. Mały wybór jedzenia. Najładniejsze plaże na wyspie. Spokojna okolica Pokaż »

    2013-10-02
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 5.2

    Tunezja ocenił hotel Zante Village

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Jakość hotelu adekwatna do zapłaconych za pobyt pieniędzy.Hotel czysty,do plaży dowozi busik,jedzenie greckie -bardzo smaczne.Okolica spokojna,nie daleko jest do centrum miejscowości z tawernami i sklepikami.Niestety mając pokój z widokiem na basen trzeba się liczyć z tym że będzie głośno.Wróciłam zadowolona. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (5) »

    2013-09-07
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 3.9

    maciej123 ocenił hotel Zante Village

    • Położenie
      4.7
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      2.5
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      3.2
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Dwójka dorosłych z jednym sześcioletnim dzieckiem. Hotel teoretycznie bez większych zastrzeżeń. Ładne, czyste pokoje, spory basen, spokojna okolica. Do plaży jak dla mnie niedaleko 900m, miły spacer. Dla bardziej wymagających, hotelowy busik kursujący cały dzień w wyznaczonych godzinach. Jedzenie dla dorosłych zadowalające, jeżeli chodzi o dzieci, to wybór raczej mały, mało też owoców. Animacje dla dzieci super. Dwie miłe Pani z Polski trzy razy po 2h dziennie zajmowały się pociechami. Fajny plac zabaw. Podsumowując hotel mogę polecić dla wszystkich, którzy cenią spokój, nie lubią tłumów, mają małe dzieci i chciałyby mieć chwilę dla siebie pod nieobecność pociech. Pokaż »

    2013-09-05
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.0

    ubot1985 ocenił hotel Zante Village

    • Położenie
      2.8
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      3.2
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.0
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Jeżeli ktoś ma ochotę spędzić wakacje jako turysta drugiej (może nawet trzeciej) kategorii proszę bardzo Zante Village jest miejscem którego szukasz! Kurort, miasto, atrakcje, widoki, plaże, Grecy- wszystko było po prostu wspaniałe, piękne i niezapomniane. Problem pojawiał się po powrocie do hotelu kiedy to obsługa wyglądała i zachowywała się jakby turyści z Polski byli ubogimi uchodźcami z Bangladeszu którzy wakacje dostali z pomocy UNICEFU, natomiast Brytyjczycy to już zupełnie inna sprawa. Dla nich standardy były całkowicie inne. Dodatkowo opcji Zante Village + Neckermann całkowicie nie polecam. Pan Rezydent (Rafał) niestety nie potrafił, (nawet nie próbował) zadbać o polepszenie żywota swoich podopiecznych ... Na każdym kroku próbował sobie dorobić troszkę grosza oferując droższe usługi "zaprzyjaźnionych" firm. Pomimo innych jaśniejszych stron tego hotelu całość oceniam 1/5 gdyż obsługa recepcji, baru , restauracji etc. zabiła resztki zadowolenia które byłem w stanie z siebie wydobyć. Pokaż »

    2013-08-31
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.4

    dordorotka ocenił hotel Zante Village

    • Położenie
      1.7
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      1.5
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      2.5
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      3.2
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Byłam 2 tyg na Zakynthos w hotelu Zante Village w Alykanas all incl Transfer z lotniska ok 25 min taksówką Ci, którzy jechali autokarem w hotelu byli po ok 1,5 godz W hotelu gł Polacy, zazwyczaj z dziećmi Przestronne lobby, czyste Nasz pokój był w wersji ekonomicznej tzn 300 zł taniej niż cena standardowa - w biurze otrzymałam info że może być nieco mniejszy Był nie duży, ale nie to było problemem Łazienka - masakra Maleńka, zagrzybiona, ze śladami rdzy, bateria podwiązana sznurkiem Nasze uwagi Pan rezydent przyjął Próbował nawet interweniować, ale nie był zbyt przekonywujący. Mimo,że sam stwierdził, że to jest pół łazienki, to jakby nie zauważał problemu nr 1 : stan łazienki W połowie pobytu ze spłuczki lała się woda Zalana łazienka, część pokoju Naprawione po 2 godz nikt nie posprzątał zebrali tylko ręczniki z podłogi Spotkanie organizacyjne z rezydentem to głównie promocja wycieczek, jakie można zakupić Zapomniał dodać, że kupując 2 wycieczki otrzymuje się bezpłatny transfer na jedną z najpiękniejszych plaż na wyspie (doczytałam to w ostatnim dniu przed wyjazdem - ktoś może powiedzieć, że mogłam to dojrzeć wcześniej, ale od tego też jest przecież rezydent) Zapomniał też o info, że z hotelu do stolicy Zante 2 x w tyg jeździ bus (lokalny transport albo przyjeżdżał albo nie) Do plaży pieszo ok pół godziny Plusem był bus jeździł kilka razy dziennie do Plaży Costas zadbanej, utrzymanej w czystości, płatnej 3 euro/2 leżaki i parasol (inne 6 euro). Woda w morzu czyściutka i ciepła. Wyżywienie bardzo monotonne, brak dań typowych dla Grecji Obsługa różna. Młodsi kelnerzy mili, starsi już nie koniecznie. Barmanka w barze przy basenie (basen ok) bardzo sympatyczna, miała uśmiech dla Gości niezależnie od pory dnia. Dla dzieci 2 x dziennie zajęcia + mini disco Samo Alikas - Alikanas to wioska turystyczna położona między morzem i górami (widoki ładne) Wyjazd z hotelu o 4 rano a lot do Łodzi łączony z Bydgoszczą Negatywy zacierają to co fajne Plus dla rezydenta z 7 Islands Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (15) »

    2013-07-13
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.4

    luisia ocenił hotel Zante Village

    • Położenie
      4.2
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.2
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Mnie się podobało. Wróciliśmy niedawno (lipiec 2013). Jedzenie dobre, obsługa miła, świetny basen. Jedyne czego mogę się doczepić to bardzo niewygodne, twarde poduszki. Reszta ok.

    2013-07-08
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 4.4

    olaolsz ocenił hotel Zante Village

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      3.5
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.7
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Najsłabsze było jedzenie, prawie zawsze to samo. Słabe sniadania. Sam hotel położony dość daleko od plaży, ale hotelowy bus jeździł dość często i po 5 minutach jest sie na miejscu. Animacje tragiczne - nawet nie ma gdzie uciec.

    2013-07-03
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.7

    Piatas ocenił hotel Zante Village

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.3
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Bardzo udane wakacje ! Hotel super, bardzo czysty - pokoje sprzątane codziennie, często wymieniane ręczniki. Pokoje duże , przyjemnie urządzone z dużymi i bardzo ładnymi balkonami. Basen jest czysty, duży i ładny- opływowe kształty, pośrodku wyspa z barem i miejscami do siedzenia. Ładnie podświetlony w nocy. Restauracja elegancka- szwedzki stół. Jedzenie bardzo smaczne, obfite śniadania, zawsze cos na ciepło : jajka, bekon, paróweczki , fasolka oraz szynki, sery, pomidory, ogórki, dżemy, tosty, bułki ,ciasto ,do picia kawa, kakao, herbata, soki. Miałam wersję HB, więc nie wiem co się działo w restauracji w porze obiadu, natomiast kolacje były moim zdaniem pyszne. Duży wybór potraw, dużo dań regionalnych. Żałowałam , że nie były podpisane, bo często nie wiedziałam co jem . Rozpoznałam tylko musakę, souflaki, baklawę ,baraninę po grecku, a było przecież wiele innych regionalnych potraw. Dzieci chętnie jadły spaghetti i pizzę Były owoce- jabłka, pomarańcza, raz arbuzy. Mnie osobiście akurat mały ich .wybór nie martwił, bo ja owoców nie lubię :) Obsługa hotelu bardzo sympatyczna i chętna do pomocy. Hotel położony 10 minut piechota od morza, ale leniuszki mogą podjechać na plażę hotelowym busem , co jest nawet godne polecenia, bo busik dojeżdża do plaży położonej na granicy obu miejscowości Alykes i Alicanas. .W miasteczku jest bardzo ładna trasa spacerowa, a sąsiednie Alikes, które jest przedłużeniem "naszej" Alykanas , roi się od tawern i barów zapełnionych samymi Anglikami. Z kolei nasz hotel zdominowali Polacy, było też trochę Anglików i parę osób z Niemiec i Francji. Szkoda, że goście , szczególnie niestety z Polski przychodzili na kolacje do hotel. restauracji jak na plażę, w krótkich spodniach i T-shirtach. Dużo rodzin z dziećmi. Polecam rejs dookoła wyspy 25E i autokarową - super 26 E- świetna przewodniczka p.Anita z Net Holiday Rezydent z 7islands- p.Jarek bardzo sympatyczny i pomocny, mieszka w tym hotelu. Ogólnie super- bardzo polecam Pokaż »

    2013-06-17
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny