Hotel Drop (Tropicas) Konakli ***

Drop (Tropicas)

Ocena hotelu (16 opinii)

4.0
  • Położenie
    3.4
    • Odległość od plaży / stoku 2.7
    • Plaża / stoki 2.3
    • Cicha i spokojna okolica 3.1
    • Restauracje w okolicy 4.1
    • Atrakcje w okolicy 3.2
    • Komunikacja 4.8
  • Pokoje
    4.4
    • Wielkość 4.5
    • Standard wyposażenia 4.1
    • Czystość 4.9
    • Łazienka 4.0
  • Wyżywienie
    3.6
    • Ilość i dostępność 3.6
    • Smak i jakość potraw 3.9
    • Różnorodność potraw 2.8
    • Obsługa 4.2
  • Hotel
    4.0
    • Basen 4.8
    • Udogodnienia dla dzieci 3.9
    • Animacje i rozrywka 3.8
    • Sport 3.3
    • Obsługa 4.2
    • Czystość 4.1
  • Jakość / cena
    4.5

Rekomendacja

82% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 1.1

    Agata11 ocenił hotel Drop (Tropicas)

    • Położenie
      1.7
      • Odległość od plaży / stoku 1.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.0
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Jeśli ktoś chce jeść odpady z poprzednich dni, mieszkać w zagrzybiałych pokojach z karaluchami, kąpać się w brudnym basenie to polecam to miejsce.

    2013-07-29
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.0

    MDW ocenił hotel Drop (Tropicas)

    • Położenie
      2.5
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      2.2
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      1.2
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      2.3
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Nie polecam tego hotelu! all inclusive- jedzenie okropne- bezsmakowe, prawie nie ma mięsnych dań, jeżeli coś zrobią, to stoi kelner i wydaje porcje po 100gr, kolejki przed jedzeniem, ciągle brakuje talerzy, śmiechu warte! Morze- ciągle fale, z dziećmi trzeba uważać, do tego jeszcze dno kamieniste. Do plaży trochę daleko. Plac zabaw dla dzieci- brudny. Lepiej za te pieniądze jechać do Egiptu lub Tunezji. Pokaż »

    2013-07-29
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.5

    SKARABEUSZ124 ocenił hotel Drop (Tropicas)

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel fajny,obsługa ok.,można się pobawić,animacje super,basen czyśćiutki,zjeżdzalnia fajna.Ogólnie byliśmy we troje żonka i dziecko i jesteśmy zadowoleni i na pewno tam wrócimy. Polecamy ten hotel my odpoczeliśmy i nabraliśmy sił. Skarabeusz........ Pokaż »

    2013-06-01
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.8

    Yasmin Yasmin ocenił hotel Drop (Tropicas)

    • Położenie
      4.2
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.3
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel Drop to miłe miejsce, czyste z bardzo sympatyczną obsługą. Do plaży i do centrum Konakli jest blisko, położenie zapewnia także łatwy dojazd busem do Alanyi. Kuchnia typowa dla trzygwiazdkowego tureckiego hotelu, smacznie choć z przewagą warzyw. Sympatyczne i zabawne animacje dla dzieci i dorosłych w ciągu dnia i wieczorami.Całkiem spory basen i dwie zjeżdzalnie :) Na plaży darmowe parasole, leżaki i napoje bezalkoholowe. Plaża przestronna, długa - żwirowa - na terenie hotelowym posprzątana gdzie indziej mogłoby być czyściej. Hotel godny polecenia dla średniowymagających turystów - singli, par i rodzin z dziećmi. Pokaż »

    2011-09-24
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.2

    magaaga ocenił hotel Drop (Tropicas)

    • Położenie
      2.0
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      3.8
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Hotel w zupełności zasługuje na swoje 3 gwiazdki. Czyste i duże pokoje, miła obsługa oraz animatorzy, którzy dbają o każdego gościa. Na basenie codziennie organizowane są zabawy (piłka wodna, rzutki ;). Można też bawić się we własnym zakresie (np skakać do wody lub tak zjeżdżać ze zjeżdżalni żeby ochlapywać innym leżaki-tę zabawę szczególnie polecam!). Duży minus za mało atrakcyjną plażę. Poza tym dno morza jest tak tak pofałdowane, że wchodząc do niego ciężko utrzymać równowagę. Mały wybór alkoholi: sfermentowane wina, piwo-sikacz, gin i rozwodniona wódka, które można łączyć tylko ze spritem, colą lub fantą. Jedzenie dobre, ale mało mięs, które zawsze podawane są z jakimś lecho czy warzywami. I mały minus za monotonną muzykę-codziennie są odtwarzane te same płyty z ram zam zam na czele, przy którym wieczorami tańczą maluchy (i tu plus dla rodziców, którzy mają chwilę spokoju ;)). Jak na 3 gwiazdki-bardzo dobry, natomiast ja następnym razem będę celować na 4 :) Pokaż »

    2011-09-19
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.5

    derus ocenił hotel Drop (Tropicas)

    • Położenie
      3.5
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      3.5
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    W hotelu Drop byłem tydzień we wrześniu 2011. Na wstępie mogę powiedzieć, że za tą cenę hotel był naprawdę przyzwoity. Do plusów należały na pewno pokoje, które był dosyć spore, czyste, codziennie sprzątane. Łazienka przestronna, woda ciepła dostępna o każdej porze. Kolejnym plusem była obsługa, która była na naprawdę wysokim poziomie, wszyscy uprzejmi i mili, wieczorem zachęcający turystów do zabawy. Wyjątkiem był jeden namolny Turek namawiający uparcie na dyskotekę za cenę 8€. Kolejnym plusem jest duży basen i n pewno dwie zjeżdżalnie, w których można się pobawić i urozmaicić opalanie. Sporym mankamentem tego hotelu jest plaża, odległość do plaży to nie 150m a jakieś 4-5 razy tyle, bo co rpawda trzeba przejść przez ruchliwą ulicę ale bezpośrednio przy hotelu nie ma przejścia i trzeba nadłożyć drogi żeby się dostać przez wyrwę w płocie. Plaża brudna, kamienista, a dno tragiczne. Nie uświadczymy też prysznica tylko trzeba się polać szlauchem jeśli chcemy się obmyć ze słonej wody. Bar na plaży oferuje dwa rodzaje napojów (niedobrych). Zdecydowanie preferowałem spędzanie czasu na basenie niż na plaży. Kolejnym minusem jest jednorodność potraw. Co prawda warzyw jest dużo, makarony/ryż/kasze również są dostępne, ale mięsa jest naprawdę mało. Kurczak na obiad to mieszanka kurczaka z ziemniakami, gdzie ziemniaków jest 5 razy więcej niż kurczaka. Ryby są do wyboru z grilla, ale mi osobiście nie smakowały, jeszcze jednym typem mięsa jest ichnie mięso którego nie potrafiłem zidentyfikować. Co do napojów to niestety też nie jest zbyt różowo, są 3 rodzaje alkoholu piwo/wodka/gin. Generalnie słabe i żeby "poczuć" alkohol trzeba naprawdę dużo tego wypić. Kolejnym minusem są wieczorne animacje. Muzyka codziennie ta sama, zabawy codziennie te same, także po 3-4 dniach miało się dosyć. Reasumując hotel polecam, n pewno jak za taką cenę było w porządku, ale osobiście nie wyobrażam sobie spędzenia tam dwóch tygodni wakacji przy tej monotonii potraw Pokaż »

    2011-09-19
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.1

    ane_tka ocenił hotel Drop (Tropicas)

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel czysty, jedzenie dobre, obsluga bardzo mila, blisko do centrum i do Alanji. Polecam ten hotel.

    2011-09-18
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.0

    Magda ocenił hotel Drop (Tropicas)

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel czysty,zadbany i ładnie urządzony. Jedzenie mało zróżnicowane ale smaczne - faktycznie małe ilości mięsa czy ryb, ale na obiad i kolację co najmniej trzy różnie przyrządzone mięsa, po za tym wiele sałatek, past, warzyw i owoców przyrządzanych na różne sposoby plus ryże, kasze i makarony - spokojnie każdy znajdzie coś dla siebie :) Alkohol w all bez ograniczeń - piwo (dobre) wino, wódka, (rozcieńczana bo Rosjanie piją na umór) i bardzo mocna raki. W hotelu mało Polaków, ale dbają tam o nas bardzo, kelnerzy (wielki szacun dla Osmana) i cała hotelowa obsługa super!! Czuliśmy się dopieszczani :) Basen spory i czysty. Animacje przy basenie prawie non stop, wieczorem pokazy z ogniem i zabawy. Plaża średnia, all przy plaży to tylko zimne lemoniady i kanapki.Brak polskiej Tv,ale po co to na wakacjach?Wycieczki są świetne,ale polecam kupować w miejskich biurach, Wezyr liczy podwójnie!!Do plaży trzeba przejść przez ulicę, ale problemów z tym nie było.Okolica piękna, góry i morze,cud miód!! Blisko do centrum - "dwa kroki". Dla dzieci dużo zabaw i animacji!! Animatorzy namawiają na disco w Alanya - w sumie niedroga wycieczka ale na miejscu przymusowy alkohol, który trzeba sobie kupić samemu - piwo 10lira, drinki 18 lira (na złotówki razy dwa) - ostrzegam, żeby nie było niemiłej niespodzianki jaką my mieliśmy. Hotel polecamy, było upalnie, pięknie - przywieźliśmy same wspaniałe wspomnienia!!!!! Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (5) »

    2011-07-28
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 3.5

    monia010869 ocenił hotel Drop (Tropicas)

    • Położenie
      3.2
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      3.2
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      3.0
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Wszystko zależy od nastawienia. Ja nastawiałam się na nieco gorszy standard, ale byłam mile zaskoczona.Miałam pokój z balkonem i widokiem na basen hotelowy, który był co dzień czyszczony.Pokoje zresztą też były czyste a ręczniki w razie konieczności wymieniane nawet co drugi dzień.Jeśli chodzi o jedzenie to może obiady nie obfitowały w zbyt dużo mięsa ale było za to dużo warzyw, różnego rodzaju sałatki, zawsze desery. Ogólnie nie mogę narzekać. Jak na hotel 3 gwiazdkowy to naprawdę wszystko ok.Przecież marmurów w łazience za dwa razy więcej kasy nam nie potrzeba żeby dobrze wypocząć, ważne aby było czysto i jedzenie dobre. A w tym hotelu tak właśnie było. Na plażę też niedaleko bo tylko przez ulicę (dość ruchliwą) ale to nie przeszkadza. Gdyby ten hotel był na tej samej stronie co morze to zapewne miałby 4 gwiazdki. Polecam!!! Pokaż »

    2010-08-16
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 4.0

    bobo ocenił hotel Drop (Tropicas)

    • Położenie
      2.7
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      4.2
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Jak na 3gwiazdkowy hotel,to naprawde OK.te inne opinie co tu czytam to wogole jakies nieporozumienie,zaplaci jeden z drugim grosze,a potem cudow oczekuje,ale to przeciez normalne,ze my polacy to tylko narzekac umiemy.jak chcecie miec lepsze wygody to zaplac wiecej i jedz do hotelu 5*. Jesli chodzi o ten hotel,za ta cene to bylo dobrze,pokoje czyste,basen fajny,jedzenie lokalne wiec wiadomo,ze inne niz nasze,ale bylo ok i zadnych nieprzyjemnosci nie zaznalismy,bylismy z dzieckiem,jemu sie podobalo i to bylo dla nas wazne. przed jednym przestrzegam,nie kupujcie wycieczek od rezydentow polskich,strata pieniedzy i czasu,zadna rewelacja!!!!! Pokaż »

    2010-08-13
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny