Hotel Cavo D`oro Kalamaki ***

Cavo D`oro

Ocena hotelu (19 opinii)

4.5
  • Położenie
    5.0
    • Odległość od plaży / stoku 5.1
    • Plaża / stoki 5.0
    • Cicha i spokojna okolica 4.7
    • Restauracje w okolicy 5.8
    • Atrakcje w okolicy 4.5
    • Komunikacja 5.1
  • Pokoje
    4.3
    • Wielkość 4.4
    • Standard wyposażenia 4.3
    • Czystość 4.5
    • Łazienka 3.9
  • Wyżywienie
    4.5
    • Ilość i dostępność 4.8
    • Smak i jakość potraw 4.7
    • Różnorodność potraw 4.1
    • Obsługa 4.6
  • Hotel
    4.3
    • Basen 4.6
    • Udogodnienia dla dzieci 4.2
    • Animacje i rozrywka 3.9
    • Sport 4.0
    • Obsługa 4.6
    • Czystość 4.6
  • Jakość / cena
    4.6

Rekomendacja

89% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 3.1

    ewjab ocenił hotel Cavo D`oro

    • Położenie
      3.7
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      2.5
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      3.8
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      2.7
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Wróciłam wczoraj z dwutygodniowego pobytu na Zakynthos w hotelu Cavo D'oro. Znajduje się on w miejscowości Kalamaki - spokojna część wyspy z wieloma restauracjami i koktajl barami. Hotel mogę krótko określić jako typową destynację dla rodzin z dziećmi. Cisza, spokój, po godzinie 21 żadnej duszy na terenie. Od rana do nocy płacz i krzyki dzieciaków. Pojechałam tam z przyjaciółką z zamiarem wychodzenia na miasto wieczorem do klubów i pubów, a więc akurat pod tym względem hotel i okolice to porażka. Codziennie o godzinie 22 uciekałyśmy z Kalamaki 6 km dalej do Laganas, gdzie znajduje się największa i najlepsza imprezowania jaką odwiedziłam. Sam hotel niewielki, centralny punkt stanowi basen z restauracją obok. Jedzenie smaczne - lunch i obiad dosyć zróżnicowane, śniadania codziennie takie same. Obsługa bardzo miła, wręcz wspaniali, mili ludzie! Pokoje - niewielkie, ale przyjemne, łazienka - tragedia. Największe plusy: - miła obsługa - bardzo ładna, spokojna plaża ok 8 minut drogi od hotelu - bardzo dobrze wyposażony sklep odrazu pod hotelem - przystanek autobusowy odrazu pod hotelem minusy: -płatne wi fi -b. droga, płatna klimatyzacja - 6 GODZINNA przerwa między lunchem, a obiadem (chodziłyśmy głodne, stołowałyśmy się dodatkowo na mieście) - brak przekąsek między posiłkami, a przynajmniej bardzo ubogie (suchy tost lub kawałek ciasta) - łazienka : brak osłony przy prysznicu, a więc cała toaleta i podłoga zalane Pokaż »

    2014-08-30
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (0)
  • 4.7

    JK1 ocenił hotel Cavo D`oro

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      3.8
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel kameralny, dla osób ceniących miły i spokojny wypoczynek. Dobre miejsce wypadowe na wycieczki. Smaczne i urozmaicone posiłki. Blisko plaża z pięknymi widokami na zatokę Laganas.

    2014-07-24
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.5

    pietka ocenił hotel Cavo D`oro

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      3.5
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      3.3
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      2.8
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Bardzo udany urlop, hotel niska zabudowa piękna okolica, sam teren hotelu bardzo ładnie utrzymany. Nie jest to niesamowicie wygórowany standart i jiech ktoś płacąc nawet to 2500 za osobę z All nie myśli, że należy go za to całować po stopach !! My Polacy nie jesteśmy święci na wyjazdach :) Grecy nas bardzo lubią i starajmy się utrzymać fason, swoją obecnością róbmy ten dobry PR dla Polski !! Jeszcze tam wracam za rok !! Pokaż »

    2013-08-26
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 2.0

    Nataliv ocenił hotel Cavo D`oro

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      1.5
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.0
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 0.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      1.0

    ZDECYDOWANIE NIE POLECAM TEGO HOTELU. Fatalna obsługa szczególnie pan "menadżer" siedzący non stop w jadalni i patrzący turystom na ręce; wyliczanie drinków (po 1 na osobę co 0,5 godz.; nie można wziąć dla całego stolika) , podawanie ich w plastikowych kubkach wypełnionych po brzegi lodem z niewielką ilością alkoholu i soku (trzeba szybko pić żeby lód si e nie rozpuścił bo potem to tylko woda).Zero animacji dla dzieci czy dorosłych.Nawet muzyki przy basenie brak Pokaż »

    2013-08-18
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.6

    ameliakamelia ocenił hotel Cavo D`oro

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Jestem pod ogromnym wrażeniem!!!! Pokój trafił nam się wspaniały, nawet takiego nie spodziewaliśmy się dostać ( w ostatniej chwili domówiłam dostawkę dla mojej mamy, a dostaliśmy piękny pokój 4 osobowy, przestronny z aneksem kuchennym dobrze zaopatrzonym. Mieliśmy wersję z pełnym wyżywieniem. Pojechałam tam z synem niejadkiem, który zawsze znajdował sobie coś pysznego i nie było żadnych problemów. To nie prawda że cały tydzień to samo serwują, oczywiście zawsze były frytki,( jajka, pawrówki , dżemy i chleb- na śniadania) ale oprócz tego mnóstwo innych ciekawych potraw, nigdy nie jadłam tego samego!!!!! Desery rewelacyjne!!! Wino, koktaile alkoholowe, między posiłkami można zamówić sobie hot-doga, kanapki i inne przekąski, ale my nigdy z tego nie korzystaliśmy, gdyż nie mielismy takiej potrzeby. Plaża bardzo bliziutko, czysta , nie zatłoczona, można sobie wynająć rower wodny z parasolką za 10 euro na godzinę. leżaki i parasole na plaży płatne 8 euro na cały dzień, my kupiliśmy sobie parasol w sklepie po drodze za 7 euro i mogliśmy sobie chodzić z nim kiedy chcieliśmy i na ile chcieliśmy, wyszło to dużo taniej. Korzystaliśmy z wycieczek organizowanych przez Zante Magic Tours. Hotel jak na 3 gwiadki jest super. Jak ktoś oczekuje luksusów to się zawiedzie, osobom mniej wymagającym jak najbardziej polecam. Pokaż »

    2013-07-28
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 6.0

    Adam83 ocenił hotel Cavo D`oro

    • Położenie
      5.8
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Super hotel na zakyntosie. To były nasze najlepsze wakacje. Polecam w 1000%. Byliśmy tam przez tydzień czasu i z chęcią zostalibyśmy na jeszcze jeden. Warto pojechać na wycieczkę do tej zatoki z wrakiem - woda miała 6 różnych odcieni niebieskiego - rewelacja!! Pokaż »

    2012-09-19
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 5.6

    danjaca ocenił hotel Cavo D`oro

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.3
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Bardzo fajny hotel i okolica. Po sąsiedzku dużo restauracji, wypożyczalnie samochodów, oraz sklepy. Obsługa w hotelowej restauracji to majstersztyk. Rodzinna i miła atmosfera. Obiadokolacje są podawane do stolika. Nie ma wyboru, ale za to dostaje się kolacje z górnej półki. Obsługa podchodzi do każdego indywidualnie i jeżeli jesteś fajny i miły to odwzajemnią ci to podwójnie. Napoje do kolacji są płatne, pół litra wina to 4 Euro (w Polsce proszę spróbować za tą cenę kupić w restauracji wino), woda 1l za 1E. Na śniadania menu bez zmian przez cały pobyt: wędlina, ser, 3 dżemy, jogurt, brzoskwinie, płatki śniadaniowe, sok, chleb, tosty - szwedzki stół. Kawa i herbata do stolika. Basen niewielki dający możliwość popływania i skoków do wody. Leżaki i parasole wolne zawsze znaleźć można. Rewelacyjne położenie dla wycieczek samochodowych całej wyspy. 3 dni jeepa za 110Euro plus benzyna. Byliśmy ze znajomymi w pokojach obok siebie. Widok na morze. Plac zabaw dla dzieci z huśtawkami i zabawkami. Łady ogród. Grecy niesamowicie mili dla Polaków. Plaża ok. 150m od hotelu, ale jest tam rezerwat żółwi morskich (careta careta) i nie można wszędzie wbijać parasoli przeciw słonecznych. No i trawy morskiej (żółwie czują się wtedy bezpiecznie) jest dużo. Można podejść na główną plażę (100m dalej) i tam mamy posprzątane z trawy morskiej. Ale dla kogoś kto nie lubi sztuczności będzie ok. My byliśmy zachwyceni i tylko dlatego, przez całe życie chcemy zobaczyć cały świat to jeździlibyśmy tam często. Pozdrawiamy Ellii z restauracji i rezydentkę Beatę. Ogromnym plusem jest brak nachalności i konieczności. Nic nie musisz. Raczej dla podróżników niż turystów Allincl. Rodziny z dziećmi są bardzo faworyzowane i dlatego to hotel dla nich niż dla imprezowiczów. Leży też na uboczu dyskotekowo-rozrywkowego centrum. Ja polecam zwiedzenie całej wyspy i pojeżdżenie po pięknych plażach i zatokach. Wyspę można w ciągu jednego dnia przejechać wszerz i wzdłuż. Urokliwa wyspa z pięknymi widokami. Nie ma typowo greckich ruin i zabytków, ale przyroda zachwyca. Góry, klify, błękit morza, zapachy ziół. Polecam Cavo d;oro i wyspę Zakhintos na wakacje rodzinne dla nienarzekających. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (8) »

    2012-07-07
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 5.6

    olo7230 ocenił hotel Cavo D`oro

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Bardzo fajny hotel położony niedaleko głównej drogi w miejscowości Kalamaki. Jednak w samym hotelu nie słychać gwaru z ulicy. Niedaleko plaży - piaszczystej, choć wąskiej. Ogólnie wróciliśmy bardzo zadowoleni. Polecam wykupić sobie wycieczkę na rejs do zatoki wraku - świetne widoki i jest możliwość popływania przy grotach. Pokaż »

    2012-06-04
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 5.9

    Irena715 ocenił hotel Cavo D`oro

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Świetna miejscowość, super hotel, ładne pokoje i czyste. Jedzenie jest boskie! Podawane do stolika ale świeże i bardzo dobre.

    2012-02-15
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 5.9

    Barbara22 ocenił hotel Cavo D`oro

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Rewelacyjny hotel. Szczególnie polecam na wakacje z dziećmi. Kameralny, położony w pięknym ogrodzie. Duży basen z wydzielonym brodzikiem dla dzieci. Plaża super! Piaszczysta, bardzo szeroka, dodatkową atrakcją są żółwie. Okolica super, hotel praktycznie w samym centrum. Bardzo czysto i przyjemnie! Pokaż »

    2012-02-15
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny