Hotel Tiran Island (Tiran Sharm) Nabq Bay *****

Tiran Island (Tiran Sharm)

Ocena hotelu (22 opinii)

4.4
  • Położenie
    4.0
    • Odległość od plaży / stoku 4.5
    • Plaża / stoki 4.5
    • Cicha i spokojna okolica 5.4
    • Restauracje w okolicy 2.8
    • Atrakcje w okolicy 2.5
    • Komunikacja 4.0
  • Pokoje
    5.1
    • Wielkość 5.4
    • Standard wyposażenia 5.1
    • Czystość 4.9
    • Łazienka 5.0
  • Wyżywienie
    4.1
    • Ilość i dostępność 4.3
    • Smak i jakość potraw 3.9
    • Różnorodność potraw 3.8
    • Obsługa 4.3
  • Hotel
    4.3
    • Basen 4.8
    • Udogodnienia dla dzieci 3.8
    • Animacje i rozrywka 4.3
    • Sport 4.0
    • Obsługa 4.3
    • Czystość 4.3
  • Jakość / cena
    4.5

Rekomendacja

77% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 4.4

    tomekp ocenił hotel Tiran Island (Tiran Sharm)

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      3.2
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      3.8
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Ogólnie hotel oceniam pozytywnie, pokoje czyste, łazienka również, basen czysty, wyżywienie mogłoby być lepsze zwłaszcza większy wybór potraw mięsnych oraz ciast. Wg mnie animacje są słabe , dlatego całkowicie je odpuszczaliśmy. Przy plaży hotelowej rafa świetna - morze spokojne nie ma fal. O każdej porze dnia przy basenie oraz na plaży są wolne leżaki. W pobliżu hotelu sklep ok 1km , ceny stałe można płacić kartą. ISTOTNA INFORMACJA są 2 opcie ALL - jedna dla Rosjan i także niektóre biura podróży z Polski też ją mają tzn brak możliwości korzystania z lobby baru i pokoje mają gorszy standard. Druga to opcja ALL dla Anglików i także biura z Polski też mają tzn. dostępny bar w lobby -wyższy standard tam jest oraz lepsze pokoje - warto się dowiedzieć w biurze podróży ( my byliśmy z Rainbow Tours -lepsza opcja ALL taka jak Anglicy). Jak ktoś ma późniejszy wylot to istnieje możliwość przedłużenia doby hotelowej koszt 5 euro za każdą godzine po 12.00 , ale nie ma potrzeby z uwagi, że nie trzeba o 12.00 zdać ręczników oraz pozostają opaski ALL do końca pobytu (bagaż jest przechowywany przez hotel) - to też jest zależne jak biuro podróży załatwia z hotelem. Pokaż »

    2013-06-02
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (0)
  • 1.9

    atyde4 ocenił hotel Tiran Island (Tiran Sharm)

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      2.0
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.5
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Hotel wygląda na 30 - 40 lat. Wszędzie brudno ,sprzęty z demobilu, jedzenie fatalne.Na plaży rozpadajace sie leżaki, hałasujaca rozkruszarka i głośna muzyka. Ładna rafa, dobre miejsce do snurkowania ze wzgledu na brak fal. Dobre miejsce do spacerów po promenadzie i plaży.Hotelu nie polecam. To mój czwarty pobyt w Sharm. Pokaż »

    2013-05-29
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 2.6

    RasNasrani ocenił hotel Tiran Island (Tiran Sharm)

    • Położenie
      2.7
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      2.2
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      1.8
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Czystość hotelu ok. Jedzenie, choć wybór spory, kiepskiej jakości. Barmani mili, ale tylko po napiwku. Inaczej bardzo często ignorują. Animacje bardzo słabe i głównie w języku rosyjskim. Bardzo wkurzające, żewszelokie zabawy i animacje ( nawet "Africa party" ) odbywały się z dużym udziałem muzyki rosyjskiej. Brakowało im nawet piłki do siatkówki. Jeszcze gorzej wyglądały animacje dla dzieci. Basen śmiesznie mały, animatorki to ukrainki lub rosjanki. Dziwnie wyglądały próbując bawiąc się z dziećmi w szpilkach. Zabawy z dziećmi na niskim poziomie i kierowane do dzieci rosyjskojęzycznych. Pokaż »

    2012-10-05
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 2.4

    maciekgosia ocenił hotel Tiran Island (Tiran Sharm)

    • Położenie
      2.4
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      3.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      3.2
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      2.0

    - częsty brak bieżącej wody w kranie, - woda z kranu była bardzo gorąca lub zimna przy czym śmierdząca co uniemożliwiało mycie się, - po umyciu podłogi holu oraz podlaniu trawników nie dało się wyjść z pokoju z powodu odoru z wody, - pokoje sprzątane były bardzo powierzchownie ,ograniczały się do wyrzucenia śmieci i zaścielenia łóżka, brak papieru toaletowego, który trzeba było zdobyć na własną rękę(z toalety publicznej) - brak wody pitnej w butelkach, 1 butelka 1,5l na caly pobyt 14 dniowy dla dwóch osób, pobranie wody z dystrybutora na stołowce wiązało się z kosztem 10 funtów egipskich dla menagera, wodę musieliśmy więc kupować w sklepiku hotelowym 1,5l ~15 funtow egipskich. - brak możliwości korzystania z naczyń poza stołówką – żądano za 1 talerz 1 $, - jedzenie niedogotowane monotonne, wydzielone porcje przez kucharzy żenująco małe, jeśli chciało się wiekszą porcje trzeba było stanać ponownie w kolejce lub kłócić się -obsługa hotelu arogancka i nie miła, za wszystko żądali zapłaty, posługiwanie się w j. angielskim na poziomie wręcz zerowym, -w barze przy basenie drinki były podawane w plastikowych jednorazowych białych kubeczkach ,wydzielane przez kelnerów- 1 osoba mogła pobrać tylko 1 drinka bądź napój. -ręczniki basenowe nie były prane o czym świadczyły wyschnięte plamy -brak informacji dotyczących oblotu od rezydenta, brak odpowiedzi na sms, o odlocie dowiedzieliśmy się po zadzwonieniu do rezydenta poznym wieczorem a zbiórka odbywała się o godzinie 7,30 dnia następnego -wycieczka „ nurkowanie(11.08.2012) „wykupiona u rezydenta: okazało się że nie zostaliśmy zgłoszeniu do udziału w niej,przez co zostaliśmy potraktowani jako intruzi i zmuszeni do przesiadki na morzu na inną łódź. problemy w polskim centrum nurkowanie z powodu braku porozumienia się z rezydentem tez tour który potrafił rozmawiać tylko w j rosyjskim i egipski Pokaż »

    2012-10-05
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (5)
  • 5.1

    olulanka ocenił hotel Tiran Island (Tiran Sharm)

    • Położenie
      4.7
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Miesiąc temu wróciliśmy z tego pięknego hotelu. Gorąco polecamy Tiran Island oraz organizatora, czyli biuro Alfa Star. Nasze wakacje były dokładnie takie, jak sobie wymarzyliśmy. Przepiękna rafa w okolicy plaży hotelowej. Cisza i spokój. Można naprawdę wypocząć. Pokaż »

    2012-10-04
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.7

    czarnecka74 ocenił hotel Tiran Island (Tiran Sharm)

    • Położenie
      4.4
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel polecam wszystko OK!!!!. wrócimy na pewno!! biur Alfa star bardzo się postarało przez cały pobyt wycieczki .Super rezydenci egipcjanie mówiacy po polsku ,mozna było wszystko załatwić bez problemu począwszy od przylotu do wylotu polecam!!! Pokaż »

    2012-10-03
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.4

    haskya ocenił hotel Tiran Island (Tiran Sharm)

    • Położenie
      2.0
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.8
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Witam, właśnie wróciłam z pobytu w Sharm El Sheikh, w hotelu Tiran Island z biurem podróży Viva Club. Generalnie hotel oceniam bardzo pozytywnie, jedzenia sporo, każdy wybierze coś dla siebie, obsługa sympatyczna choć nieco nachalna ale to taka ich kultura, basen co prawda jeden ale spory nie było problemu z brakiem miejsca przy basenie. Animatorzy i animacje super :) Można było się pośmiać. Szacun dla animatora Tito koleś jest the best :) Pokoje super, czysto, schludnie. Generalnie hotel nastawiony na Rusków, Włochów i Angoli ale nie można powiedzieć, że inne narodowości są jakoś dyskryminowane. Jedyne zastrzeżenia to do biura podróży nigdy więcej z Viva Club! Już nie wspominając o rezydencie Vivy na miejscu, porażka ale to osobny temat. Polecam zdecydowanie pobyt w Tiran Island :) Pokaż »

    2012-09-13
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.5

    slonqo ocenił hotel Tiran Island (Tiran Sharm)

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      3.2
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      2.7
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Hotel dość duży. Pokoje ok. Basen duży i fajny, ale praktykowana jest tzw wczesnoporanna "rezerwacja" leżaków. Idąc na basen około godz. 10 nie ma szans na wolny leżak. Wszystkie podawane napoje są z butelek. Obsługa powolna strasznie.. Jedzenie ok w miarę urozmaicone, ale na stołówce brudno. Zresztą w sam hotel też nie grzeszy czystością. Wieczorami godzinny pokaz w amfiteatrze i to by było na tyle rozrywek. Jak się wyjdzie z hotelu to widać tylko pustynię.. Można przejść się do Soho ewentualnie taxa za około 3$ lub pojechać do Naama bay (około 30 km) lub Old Marketu (trochę dalej za Naama Bay). Plaża hotelowa ok. Jeździ busik darmowy na plażę, ale nie jest daleko i spokojnie można też się przejść. Rafa na plaży świetna o czym świadczy też fakt, że przypływają tam łódki na nurkowania. Ogólnie hotel nie jest zły, ale wszędzie daleko... Pokaż »

    2012-08-15
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (2)
  • 5.8

    anna7735 ocenił hotel Tiran Island (Tiran Sharm)

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    własnie wróciliśmy z tego cudownego hotelu:):)powiem krótko wszystko super obsługa zajebista kelnerzy barmani oki:):) ale patrzac na zachowanie Polaków nie dziwię sie że sa żle traktowani przez obsługę zachowują się jak żule hamy itd prawdziwa dzicz jeżeli ktos jest człowiekiem zostanie tak samo potraktowany jezeli ham to jak ham proste animatorzy super wogóle było super piekna okolica przepiekne rafki polecam ten hotel z czystym sumieniem a jak czytam opinie malkontentów to mi zal tycz ludzi dla nich polecam dominikane za8tys ale na to ich nie stać i grymasza na Egipt za 2tys a co oczekuja całowania stóp???????polecam wyjazd doSoho sqare piękny deptak exclusive my mielismy super kelnera MOHAMEDA HASSANA :):) który pięknie zdobił nam stół na każdy posiłek i dbał o nas jak trzeba trzeba być człowiekiem żeby dostać to samo Pokaż »

    2012-06-03
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (1)
  • 5.1

    Kalista86 ocenił hotel Tiran Island (Tiran Sharm)

    • Położenie
      4.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.3
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Serdecznie polecam ten hotel, właśnie wróciliśmy do kraju po 14 dniach pobytu w Tran Hotel i nie mieliśmy na co narzekać. Pokój, który otrzymaliśmy był duży, czysty z widokiem na lotnisko(szczególnie ładny widok w nocy, lotnisko jest pięknie oświetlone a co ważne szyby w pokojach są na tyle szczelne, że nie słychać żadnego hałasu).Łazienka-duża, szczególnie polecam dla miłośników kąpieli w wannie;) Obsługa hotelu nie jest nachalna i nie proponuje sprzątania pokoju każdego dnia-wystarczy wywiesić kartkę ze stosowną informacją.Jeżeli chodzi o wyżywienie to na pewno nie chodziliśmy głodni-kelnerzy dbali o nas niesamowicie, są mili, bardzo uczynni a przy tym nie są nachalni. Czego nie da się powiedzieć o obsłudze w innym egipskim kurorcie, w którym miałam okazję przebywać pół roku wcześniej. Na plażę kursuje bezpłatny bus (nie trzeba zapisywać się w żadne kolejki-wsiadasz i jedziesz), chociaż szczerze polecam spacery, cudna okolica, piękna zieleń i różnokolorowe kwiaty(ok. 7-10min.)Plaża wystarczająco duża aby znaleźć zaciszne miejsce ale również znajduje się tam punkt gdzie bezpośrednio można wykupić wycieczkę.Polecam również spacery wzdłuż morza zarówno po plaży jak i po ścieżce.Miłośnicy nurkowania z pewnością nie będą narzekać na brak widoków podwodnego świata-naprawdę jest na co popatrzeć. Jednym zdaniem - serdecznie polecam :) Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (4) »

    2012-03-15
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny