Hotel Sunrise Sentido Dream Marsa el Alam *****

Sunrise Sentido Dream

Ocena hotelu (21 opinii)

5.0
  • Położenie
    4.4
    • Odległość od plaży / stoku 5.5
    • Plaża / stoki 5.0
    • Cicha i spokojna okolica 5.5
    • Restauracje w okolicy 3.6
    • Atrakcje w okolicy 2.9
    • Komunikacja 3.8
  • Pokoje
    5.0
    • Wielkość 5.3
    • Standard wyposażenia 5.0
    • Czystość 5.2
    • Łazienka 4.6
  • Wyżywienie
    5.4
    • Ilość i dostępność 5.3
    • Smak i jakość potraw 5.2
    • Różnorodność potraw 5.4
    • Obsługa 5.5
  • Hotel
    5.1
    • Basen 5.4
    • Udogodnienia dla dzieci 4.9
    • Animacje i rozrywka 4.7
    • Sport 5.0
    • Obsługa 5.4
    • Czystość 5.2
  • Jakość / cena
    5.1

Rekomendacja

90% poleca ten hotel

Ranking

  • 4.8

    JacekBydgoszcz ocenił hotel Sunrise Sentido Dream

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Fajne odludne miejsce z dobrą formułą ALL. Napoje, piwo z butelek, kartonów, kawa z automatów ciśnieniowych,fajni ludzie, b.dobra obsługa, zupełnie inny poziom jak w Hurgadziee, czy pospolitych hotelach w Sharm. Przypomina mi luksusową Tabę na Synaj. Rozległe tereny do spacerów. Polska obsługa w recepcji, dobry rezydent z Alfa Star. Czułem się zaopiekowany. Pokoje sprzątane dokładnie każdego dnia, chłodziarka, barek. Niestety, we współczesnym Egipcie brak dobrych budowlńców i ludzi od wykończeń budowy. Hotel ma "spapraną elewację i kiepsko wykończone łazienki i głośne agregaty prądotwórcze. Trochę głupio jak na prawie 5*. Nie ma to jednak wpływu na fakt, że spędzimy tam wspaniałe wakacje z pysznym jedzonkiem i dobrą obsługą. Pokaż »

    2013-03-04
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.6

    Lewana ocenił hotel Sunrise Sentido Dream

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel duży, rozległy. Pokoje duże. Widać na budynkach że dawno elewacje nie były odnawiane ale bez żenady. Pokój ładny ale sprzęt w łazience wygląda na niejednokrotnie naprawiany (ale sprawny). W hotelu dużo włochów mających swoich animatorów (trzeba uważać żeby się nie pomylić) i kucharza co było plusem bo robił świetne makarony i sosy do nich. Animacje dla innych nacji narodościowych były na średnim poziomie choć animatorzy są bardzo przyjazdni. Plaża bez drobnego piachu (gryzik) i bez butów do sportów wodnych lepiej się nie zapuszczać. Bezpośrednio przy plaży są laguny z rafami koralowymi więc raj dla snurkowania jest przez 24H. Sporty: Snurkowanie-darmowe. Katesurfing, windsurfing, rowery, kajaki - na plaży odpłatnie (w nowej prywatnej stanicy żeglarskiej) Proponuje nurkowanie (w wersji intro) w polskiej bazie nurkowej. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (12) »

    2012-08-31
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.9

    wiosna ocenił hotel Sunrise Sentido Dream

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Polecam ten hotel. To mój drugi pobyt w Egipcie i wróciłam zadowolona. Trzeba pamiętać, że jedzie się na pustynię. Baseny super, morze cieplutkie, piękne rybki, pokoje duże, czyste. Warto skorzystać z wycieczki na wyspę żółwi. Posiłki nie do przejedzenia. Super. Denerwowały nas tylko muchy. Ogólnie wakacje mieliśmy rewelacyjne i teraz uwielbiam oglądać zdjęcia. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (6) »

    2012-08-16
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.9

    Mariola ocenił hotel Sunrise Sentido Dream

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    bardzo duży +. Hotel prowadzony sprawnie przez bardzo dobrą ekipę menedżerów. Przeogromny + za Wigilijną kolację. Czegoś takiego nikt się nie spodziewał. Ogólnie - polecam dla osób szukających spokoju ( mają coś takiego jak czerwone flagi do przyczepienia pod parasolem dla świętego spokoju) oraz dla osób pragnących zwiedzić Luxor i południe Egiptu. Sam hotel czysty, zadbany i z nienarzucającą się obsługą. Miłym elementem był poranny prezent od "mikołaja" w wigilijny wieczór. Gorąco polecam bo warto :) Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (1) »

    2012-01-04
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.5

    Ewa ocenił hotel Sunrise Sentido Dream

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.7
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    ładnie położony hotel, z długą piaszczysto-żwirową plażą. Dobre warunki dla uprawiania wind- i kitesurfingu (płytka, szeroka zatoka). Lokalna baza na oko oferuje raczej przechodzony sprzęt. Za płytkim długim szelfem bardzo ładna rafa, ok. 300 m od brzegu. Bardzo przyzwoity klub fitness. Dobre miejsce wypadowe do zwiedzania Abu Simbel i Asuanu. Atrakcje dla dzieci przeciętne, brak zjeżdżalni czy sztucznej fali, plac zabaw szczątkowy, ale dla nas takie atrakcje nie są niezbędne. Jedzenie w dużym wyborze, potrawy orientalne bardzo dobre, pozostałe moim zdaniem przeciętne. Obsługa bardzo uprzejma, pokoje duże i czyste. Ogółem ładny, wygodny, atrakcyjnie położony hotel, dobra baza do uprawiania sportów wodnych i zwiedzania. Miejsce ciche i spokojne, z dla od dyskotek i miasta (ok. 60km). Pokaż »

    2011-11-23
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.9

    arkom ocenił hotel Sunrise Sentido Dream

    • Położenie
      3.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Piekna rafa obsluga rewelacja. Jak narazie najlepszy hotel w jakim byłem. Polecam do typowego wypoczynku na plazy.

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (3) »

    2011-09-17
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 6.0

    Marget ocenił hotel Sunrise Sentido Dream

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Bardzo dobry hotel dla lubiących spokój i relaks osób lub i rodzin z dziećmi. Duża restauracja główna Seherezada i 2 tematyczne wloska La tratorria i rybna na plazy Mangrove. Jedzenie rewelacyjne, ogromny wybór, wysoka jakość. Wszędzie wysoki standard - zarówno wyposażenia jak i obsługi hotelowej. 3 kompleksy basenów,x 2 w tym główny podgrzewany.Oprócz tego jest bar Sułtan, Dyskoteka El’Passo, bar w lobby i bary przy każdym basenie. Hotel właściwie składa się z 3 części. W każdej znajdują się 2 baseny (1 dla dorosłych+ 1 dla dzieci). Basen w części środkowej jest podgrzewany. Resort jest położony na olbrzymim terenie i pomimo iż było zajętych 70% pokoji ( z 350) to wszędzie jest ogromny luz. Wieczorne życie hotelowe obraca się wokół tarasu Sułtana, który jest położony na zewnątrz recepcji (i jego lobby bar), Można uprawiać różne sporty wodne- nurkowanie, windsurfing, kitesurfing, jest także wlasna szkoła nurkowania . Na plaży i przy basenach znajduje się ogromna ilość drewnianych leżaków, parasoli, wiatrochronów, stolików – każdy leżak z miekką matą na którą codziennie każdy dostaje czysty ręcznik do opalania. Hotel ma własną rafę i można podziwiać mureny, płaszczki, węże, ośmiornice –nawet snurkując , jest tego bogactwo. Red Sea ma odpływy i przypływy-dlatego niezbędne są buty. Woda jest koloru szmaragdu i krystalicznie czysta. . Temperatura w lipcu wynosi 37 st a wody 27 st. W Marsa Alam wieje przyjemny wiaterek, jest suche powietrze, dlatego tak wysokie temperatury nie są odczuwalne jak w Polsce. Miła atmosfera, bardzo dobra i miła obsługa starająca się zapewnić gościom niezapomniane wspomnienia z wakacji (uśmiech i mały bakszysz mile widziane). Goście głównie z Włoch i Francji \ trochę Polaków i Czechów. Wszędzie bardzo czysto. Pokoje bardzo duże,wszystkie z widokiem na morze i baseny. urządzone gustownie.W pokoju ind.sterowana klimatyazcja, mini bar, sejf - wszystko w opcji All. Po prostu ten hotel to egipska bajka,. POLECAM. My napewno wrócimy. Pokaż »

    2011-08-15
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (0)
  • 5.9

    aneked ocenił hotel Sunrise Sentido Dream

    • Położenie
      5.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Cudowny hotel, szczególnie jakość obsługi i jedzenie są zadziwiające. Długo można pisać, ale wszystko w superlatywach. Animacje czasem tylko troszkę nudne, ale i tak oceniam na 4. Polecam wyjazd z Exim Tours - tańszy, spokojniejszy i pewniejszy w porównaniu z Alfa Star ;). Pokaż »

    2011-07-22
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.9

    Paula - ocenił hotel Sunrise Sentido Dream

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    wszystko jak oceniłam, czyli bajka! Najlepszy hotel w całym Egipcie. Najbardziej zapadają w pamięć animacje. Bido jest wspaniały! To jeden z animatorów, który robi za wszystkich. Tylko nie leźcie z Alfa Star! Kilka godzin przed odlotem powiedzieli nam, że musimy sie spakować i dzień wcześniej opuszczamy hotel po to, by całą noc czekać na lotnisku na samolot. A problem był taki, że siostra w tym momencie była na nurkowaniu, a minimum 18 godzin po nim nie mozna lecieć samolotem, bo już dużo osób z tego powodu opuścili nas na tym świecie. Jak dowiedzieli się jaka jest sprawa powiedzieli, że niestety nic nie mogą zrobić. Po długich godzinach wydzwaniania załatwili nam samolot na nastepny dzień, jednak ten wywiózł nas bardzo daleko od domu. No ale mus, to mus, nie mogliśmy ryzykować życia siostry. Na wiadomości o tym, że siostra nurkowała i n i e m o ż e wsiąść do tego samolotu odpowiadali "to są loty samolotów, godziny mogą się zmieniać. " O wylocie muszę powiadomić minimum 24 h przed opuszczeniem hotelu. Alfa każdemu, kto tam jedzie zabiera dzień, a na dodatek jak widać naraża życie i zdrowie ludzi, którzy kupują u nich wycieczki! Jedzenie boskie, baseny boskie, wszędzie czystko. Żyć nie umierać ;) Pokaż »

    2011-07-06
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 4.3

    mariusz1982 ocenił hotel Sunrise Sentido Dream

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Swietny hotel - profesionalna obsługa, cicho i spokojnie

    2011-03-15
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (2)
  •      

« poprzednia 1 2 3 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny