Hotel Houda Golf & Beach Club Skanes ***

Houda Golf & Beach Club

Ocena hotelu (46 opinii)

4.5
  • Położenie
    4.3
    • Odległość od plaży / stoku 5.8
    • Plaża / stoki 4.6
    • Cicha i spokojna okolica 4.6
    • Restauracje w okolicy 3.0
    • Atrakcje w okolicy 2.8
    • Komunikacja 4.8
  • Pokoje
    4.1
    • Wielkość 4.8
    • Standard wyposażenia 3.5
    • Czystość 4.4
    • Łazienka 3.7
  • Wyżywienie
    4.6
    • Ilość i dostępność 4.8
    • Smak i jakość potraw 4.5
    • Różnorodność potraw 4.5
    • Obsługa 4.6
  • Hotel
    5.0
    • Basen 5.6
    • Udogodnienia dla dzieci 5.1
    • Animacje i rozrywka 5.4
    • Sport 5.1
    • Obsługa 4.9
    • Czystość 4.2
  • Jakość / cena
    4.5

Rekomendacja

78% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 5.0

    Małgorzata O-J ocenił hotel Houda Golf & Beach Club

    • Położenie
      4.2
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel jak na swoje 3 gwiazdki w zupełności wywiązuje się.Jedzenie dobre choć po 2 tygodniach o niczym innym nie myśleliśmy tylko o naszym polskim jedzeniu.Pokoje czyste, jeśli chodzi o standard to widac 3 gwiazdki.Jednak czysto sprzątane codzienne. Obsługa super, wszyscy są bardzo mili i weseli.Zjeżdżalnie super frajda:).Jedynym minusem chyba jest to że nic w pobliżu hotelu sie nie dzieje tak naprawdę.Gorąco polecam Pokaż »

    2014-10-17
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.7

    arkneu ocenił hotel Houda Golf & Beach Club

    • Położenie
      3.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 2.0
    • Hotel
      4.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Hotel ma swoje plusy , ale te plusy nie przysłoniły nam minusów. Pokój dostaliśmy duży, ale telewizor nie działał (a na co on komuś?), a klimatyzacja nie reagowała na ustawienia po prostu włączała się w nocy. Jedzenie smaczne, ale śniadania mało urozmaicone, i reglamentacja stolików przy obiadach i kolacjach tzn. stolik na określoną godzinę i ograniczony czas, kolejki po jedzenie. Baseny cudowne, zjeżdzalnie bardzo fajne, ale znalezienie chodźby jednego leżaka na czteroosobową rodzinę bardzo trudne. Plaża ładna, ale takie same kłopoty z leżakami, morze ciepłe,ale zielone od mnóstwa glonów i lekko zalatujące. TRUDNO O JEDNOZNACZNĄ OCENĘ HOTELU. Pokaż »

    2014-06-17
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 4.4

    lidka123 ocenił hotel Houda Golf & Beach Club

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      0.0

    polecam ten hotel dla rodzin z dziećmi,a osoby pragnące cisz i spokoju powinny zadowolić się plażą:-)smaczne jedzenie,dobre drinki,polecam

    2014-06-15
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.7

    KLAUDIA ocenił hotel Houda Golf & Beach Club

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      3.0
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Biorąc pod uwagę, że hotel ma tylko 3 gwiazdki a wyjazd był typowym wypoczynkiem na słońcu mogę go szczerze polecić. Osoby, które potrzebują luksusów w pokojach będą zawiedzione, bo to właśnie nie wysoki standard pokoi (meble są proste i mają już swoje lata choć są świeżo odmalowane), brak lodówki, brak suszarek w pokojach oraz brak ręczników plażowych przesądza o tych niewielu gwiazdkach hotelu. Poza tym obiekt ładny, zadbany, czysty, obsługa przyjemna. Fajne baseny, plaża czysta choć wyjątkowo wąska. W trakcie pobytu majowego ludzi było sporo ( głównie Polacy, Francuzi i Brytyjczycy) to nie było pełnego obłożenia i każdy znajdował miejsce na plaży lub przy basenie, nie było również kolejek do baru. Jedzenie smaczne i prawie cały czas dostępne (oprócz posiłków głównych, w ciągu dnia pizza, frytki i inne przekąski przygotowywane na bieżąco w barze przy basenie. Dla chętnych sporo atrakcji sportowych, wieczorami animacje, od 23 do 2 dyskoteka z barem w all inclusive. Poza hotelem dwa sklepy i jedna restauracja. Pokaż »

    2014-05-14
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 4.8

    Oli6 ocenił hotel Houda Golf & Beach Club

    • Położenie
      3.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel dostosowany dla rodzin z dziećmi. Nasze dziecko szalało na zjeżdżalniach. Hotel usytuowany przy plaży. Sporo różnych animacji. Nie sposób się nudzić, choć jak dla mnie to trochę przytłaczała mnie ilość ludzi.

    2013-11-14
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.8

    Dagmara ocenił hotel Houda Golf & Beach Club

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Bardzo miło wspominam pobyt. Hotel nie najnowszy ale zasługuje na swoje 3,5 gwiazdki. Baseny i plaża super. Stołówka ok, jedzenie urozmaicone i pyszne. Obsługa bardzo miła. Wieczorne show- rewelacja. Animatorzy znają się na swojej pracy. Cały dzień zabawiają gości. Serdecznie pozdrawiam Hamdoucha i Sabera:)super chłopaki:)Jeśli będę miala taką okazję to napewno tu wrócę:) Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (6) »

    2013-10-07
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.0

    Dorota ocenił hotel Houda Golf & Beach Club

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Wyjazd bardzo udany. Hotel jak na 3 gwiazdki rewelacja. Jedzenie bardzo urozmaicone :)), pokoje choć skromne wyposażone, to czyste ( brak robactwa, sprzątane codzienie, ręczniki i pościel wymieniane też codziennie). Cudowne baseny i zjeżdzalnie :) plaża dość duża codziennie o świcie grabiona - niestety czasami nękana wodorostami. Na terenie hotelu dużo zadbanej zieleni. Bardzo duży plus dla tunezyjskich animatorów ( po sezonie brak polskich ), nie można się było nudzić ani na chwilę :)))) wg mnie to ocena na 10. Dla chętnych więcej info na maila. Pozdrawiam zadowolona. Pokaż »

    2013-10-05
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.1

    Kar ocenił hotel Houda Golf & Beach Club

    • Położenie
      4.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      1.2
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      3.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      3.7
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Wiec tak... ogólnie pobyt uważamy za udany, ale drugi raz bym tam nie wróciła. Początek był kiepski - przyjechaliśmy w nocy i dostaliśmy pokój 137. Duży, ale niezbyt czysty- brudna łazienka o zasłonie prysznicowej wole nie wspominać, bez balkonu, z głośną klimą. Załamka totalna. Spacer w godzinach nocnych po hotelu nas dobił, brudno, śmierdząco. Następnego dnia poprosiliśmy o zmianę pokoju i się udało. Dostaliśmy pok. z widokiem na morze i bez dopłaty. Pokój mniejszy, ale czysty. W hotelu obłożenie 100% - miał na to wpływ zamknięty Egipt. Turyści w większości z Angli - katastrofa, Francuzi i Polacy, mniejsze ilości Rosjan., i do tego co mi się w głowie nie mieściło arabskie kolonie młodzieży! Trzeba było późno wieczorem, lub wcześnie rano 6-7.00 rezerwować leżaki. Jedzenie pod dostatkiem, ale bez smaku. Alkohol bardzoooo słaby. Kawa, herbata dostęna non stop. Snack Bar porażka. Na taką ilość turystów jeden bar to pomyłka, Czynny 12.00-17.00, pizza, kanapki, frytki. Trzeba było stać w mega kolejkach. Plus woda mineralna w butelkach pod dostatkiem. Baseny, jak baseny. Brak hotelowych ręczników. Zjeżdżalnie okupowane przez kolonie arabskie – brudno, byliśmy raz na chwile. Bardzo fajni animatorzy, co prawda my nie korzystaliśmy, ale ciągle coś się działo, minus tylko że program mają tygodniowy, więc drugi tydzień oglądasz to samo. Kids club dla dzieci, polscy animatorzy, moje dziecko uwielbiało przebywać w kids clubie. Plaża- mała, brudna woda, brudne leżaki. Zakupy najlepiej robić w Medinie w Sousse lub Monastirze, można kupić fajne rzeczy za niewielką kase. W obie strony można spokojnie jechać autobusem 52B, kosz 0,55 dinara za osobę czyli 1,10zł. Taxi 8-10 dinarów. W Monastirze piękna plaża publiczna. W Sousse też fajna. Byliśmy na wycieczce dwudniowej Sahara. Droga, ale warto. Skusiliśmy się bo nie mamy zamiaru wracać do Tunezji. Dość męcząca z noclegiem na południu Tunezji i pobudką o 3.30!!! ale zwiedzasz wszystko co warto obejrzeć w Tunezji. Godna polecenia. W Pokaż »

    2013-09-24
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 3.1

    anig87 ocenił hotel Houda Golf & Beach Club

    • Położenie
      4.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      2.0
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.5
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Byliśmy w terminie 08-15.09.2013 Dostaliśmy zamiast dwuosobowego pokoju, coś chyba dla 8 osób, bez okna, na ostatnim piętrze jakiegoś budynku obok hotelu. Po wejściu do pokoju uderzył nas smród, brak światła, żarówki nie działały, na łóżkach leżały zmięte w kłębek brudne pościele. Od razu wróciliśmy do recepcji, po odstaniu kolejki i awanturze dostaliśmy o dziwo! pokój nr 002 (wcześniej nr 664) ten przynajmniej był obok recepcji. Jest to pokój z balkonem, brzydki alke można powiedzieć że schludny i klima działała. Łazienka pozostawia dużo do życzenia, nie ma suszarki, w pokoju przy nakastliku dużo mrówek. W nocy strasznie gryzły. Ale dałoby się to przeyżyć, ogólnie jestem w stanie powiedzieć nawet, że było ok, bo wygląd pokoju rekompensują fajne duże baseny i bliskośc moża. Ale odradzam stanowczo ten hotel ze względu na jedzenie, do dziś czuje wstręt jak o tym myślę. Jedliśmy włąściwie na śniadanie tylko bagietkę z masłem. Oni mają tylko jedną "wędlinę" mortadelę, w kolorze czerwowo bordowym i ser żólty który też jest wsrtętny. Na śniadanie można było zjeść pieczone talarki ziemniaków, groch, ale na obiad już tego nie bylo!!! Mięso z grila niedopieczone i krwiste. Ogólnie oni nic nie przyprawiają, wszystko wstrętne. Niby smażyli naleśniki i omlety, ale ile moża to też jesć? Nie polecam kolacji w restauracji włoskiej, pizza i spaghetti bolognese niejadalne, do tego obsługa fatalna. Po upomnieniach po pół godz przynoszą menu, a po godz czekania jedzenie. Wogóe w Tunezji jest bród, smród i ubóstwo, nigdy więcej Arfyki. Po wyjściu poza teren hotelu są dwa sklepy, Folla i Safari, ale o połowe mniejsze ceny są na targach w Medninie w Susse i Monstirze. Lepiej tam podjechać taxi za 7 dinarów. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (6) »

    2013-09-17
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 4.7

    Mamba88 ocenił hotel Houda Golf & Beach Club

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Na początku brudny i śmierdzący stęchlizną pokój,wszędzie pełno mrówek,a za oknem przez 24h słychać było wentylatory,bez balkonu,z widokiem na dach.Na szczęście po dwóch dniach udało się zamienić na czysty,z balkonem i ładnym widokiem,oczywiście za dopłatą.Jedzenia bardzo dużo,zróżnicowane,chociaż takie trochę bez smaku,mało doprawione.Ale dało się coś wybrać,głodni nie chodziliśmy.Pomimo zabezpieczenia nie obyło się bez rewolucji żołądkowych.Baseny i zjeżdżalnie super,animatorzy spisali się na medal,fajne gry i zabawy dla wczasowiczów tych mniejszych,jak i tych większych.Jedyny problem to leżaki,trzeba było wcześnie rano zarezerwować,by mieć fajne miejsce przy basenie.Plaża nie za duża,piasek czysty,woda w morzu ciepła,ale brudna.Obsługa bardzo miła,i nienachalna.Ogólnie hotel godny polecenia dla rodzin z dziećmi,ale dla mniej wymagających klientów. Pokaż »

    2013-09-02
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny