Hotel Barcelo Santiago Los Gigantes ****

Barcelo Santiago

Ocena hotelu (22 opinii)

5.4
  • Położenie
    4.9
    • Odległość od plaży / stoku 4.7
    • Plaża / stoki 4.3
    • Cicha i spokojna okolica 5.9
    • Restauracje w okolicy 5.0
    • Atrakcje w okolicy 4.3
    • Komunikacja 4.9
  • Pokoje
    5.4
    • Wielkość 5.1
    • Standard wyposażenia 5.5
    • Czystość 5.7
    • Łazienka 5.4
  • Wyżywienie
    5.9
    • Ilość i dostępność 5.9
    • Smak i jakość potraw 5.9
    • Różnorodność potraw 5.9
    • Obsługa 5.9
  • Hotel
    5.2
    • Basen 5.5
    • Udogodnienia dla dzieci 5.0
    • Animacje i rozrywka 4.8
    • Sport 4.9
    • Obsługa 5.5
    • Czystość 5.7
  • Jakość / cena
    5.6

Rekomendacja

100% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 4.8

    alan601 ocenił hotel Barcelo Santiago

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      3.8
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.8
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel, mimo że duży, to tak zaprojektowany, że nie przytłacza. Czysto, niesamowita lokalizacja z widokiem na La Gomerę i klify Los Gigantes. Kuchnia wyborna zadowoli każde podniebienie. Obsługa WZOROWA. Codziennie animacje dla chętnych zarówno za dnia jak i w nocy, jednak nie narzucające się nieuczestniczącym w nich gościom. . Dość duża baza sportowa, all inclusive na bardzo dobrym poziomie. Wynajem auta w kiosku na miejscu przez przemiłą panią, która chętnie doradzi, gdzie warto się wybrać. Rzuca się w oczy dbałość o szczegóły, np. na kąpielisku można spotkać panią Helenę doradzającą jak sie uchronić przed oparzeniem. Przy porcie dostępna szeroka oferta rozrywkowa, morskie wycieczki, treking, sporty wodne, oglądanie waleni i delfinów z łodzi, wycieczka do wąwozu Masca z zapewnionym powrotem łódką do portu a nawet wynajem jachtów - jak zwykle połowę taniej niż w ofercie biura podróży. Dwa minusy to brak plaży kąpielowej przy hotelu - dostępna ok 20 minut spacerem w kierunku portu, Los Gigantes. Drugi to baseny - trzy dość niewielkie w jednej lokalizacji - jak na hotel z ok 700 pokojami to trochę mało. Pokaż »

    2014-08-03
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 5.8

    kikib ocenił hotel Barcelo Santiago

    • Położenie
      5.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.3
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel jest super! Przepięknie położony, wszystkie pokoje nowocześnie wyposażone z widokiem na ocean. Duży kompleks basenów urządzony w fajnym stylu nawiązującym do otoczenia. Jedzenie przepyszne, bardzo duży wybór każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Szeroka gama napojów zarówno alkoholowych jak i bezalkoholowych w All. Przesympatyczna obsługa, zawsze uśmiechnięta i pomocna. Polecam! Napewno jeszcze kiedyś tam wrócę! Pokaż »

    2012-09-24
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.1

    Wojtek ocenił hotel Barcelo Santiago

    • Położenie
      4.2
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel położony na uboczu , z dala od zgiełku w miasteczku Puerto Santiago z widokiem na klify gigantów , 25min samochodem do "americas i weronicas" czysto , ładne baseny położone na tarasie widokowym z widokiem na la gomere i giganty , dobra kuchnia , WiFi w recepcji za darmo , my potraktowaliśmy hotel jako miejsce do zwiedzania wyspy samochodem /dwie wypożyczalnie sieciowe w miasteczku - www.faycan.es i www.cicar.es - polecam rezerwację przez internet/ oraz poplażowania w wolnym czasie i sprawdził się bardzo dobrze jedyny problem to brak plaży!!! , 10min spacerkiem malutka plaża oczywiście z ciemnego piasku , troszkę większa i ładniejsza 15min spacerkiem - też ciemna ale baseny na tarasie widokowym ładnie osłonięte od wiatru rekompensują wiele. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (2) »

    2012-07-02
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  • 5.8

    eluniagl ocenił hotel Barcelo Santiago

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel bardzo fajny!Nie jest ogromny ale to plus.Restauracja,bary,baseny wszystko bliziutko. Obsługa sympatyczna, pomocna.Ledwo się usiądzie przy stoliku już kelner stoi by nas obsłużyć.Nie trzeba stać w kolejkach przy barach by zamówić drinka. Okolica ciekawa.Widoki rewelacyjne. Hotel pięknie położony ( przy klifie Los Gigantes ) wzdłuż których rankiem biegaliśmy. Kelnerzy bardzo dbają o czystość. Jedzenie super, różnorodne, każdy znajdzie coś dla siebie. Nigdy niczego nie brakowało na stołach.Żywność dokładano nawet przed samym zakończeniem posiłków. Pokoje zadbane, codziennie czyszczone.Chciałabym pojechać tam drugi raz. Pokaż »

    2012-04-15
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 4.6

    JoannaW ocenił hotel Barcelo Santiago

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      3.6
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    fantastyczne jedzenie. Bardzo spokojna okolica, hotel raczej dla osób starszych albo jako baza wypadowa. W czerwcu połowa gości to angielscy emeryci. Po godzinie 22 zapada cisza w całej okolicy. Sam hotel oceniam jako bardzo dobry.

    2012-01-06
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.2

    karo85 ocenił hotel Barcelo Santiago

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Byłam w tym hotelu z 1,5 rocznym dzieckiem i mężem we wrześniu 2011r. Położenie: Hotel położony w pięknym miejscu. Bajeczne widoki na klify Los Gigantes. Aż zapiera dech w piersiach. Sama miejscowość Puerto de Santiago ma bardzo mało do zaoferowania. Jest to cicha, spokojna okolica. małe sklepiki, pamiątki itp. Jakieś 5-10 km (nie jestem pewna na 100% ponieważ jeździłam autem) jest większa miejscowość- w której jest plaża Playa de la Arena i tam jest dużo sklepów, barów i duży supermarket. - jak ktoś chce kupić choćby słoiczki czy pampersy dla dziecka- i jest znacznie taniej niż w sklepikach w Puerto de Santiago. Hotel i baseny: Hotel jest bardzo zadbany. Duży i przestronny. Ma windy i czasem można się zgubić. Na szczęście rozdają mapki w recepcji. Baseny znajdują się na 6 piętrze- tam też jest restauracja.W recepcji pracuje polka- jest bardzo pomocna. Baseny są 2, leżaków jest dużo, choć wiele już od 7 jest zarezerwowanych. Przy basenach jest bar- mają super drinki i przekąski. (na stolikach leży menu- z niego można wszystko wybierać- jest zaznaczone co jest w opcji all- i jest tego bardzo dużo) Animacje w ciągu dnia beznadziejne. Wieczorem na 5 piętrze (tam jest recepcja) jest bar - można posiedzieć i są też lepsze animacje. Pokoje ok, ładne, zadbane. Jedzenie: Bardzo smacznie i dużo. Na kolację Panowie muszą zakładać długie spodnie i krótkie rękawki. Inaczej odsyłają. Kelnerzy obsługują stoliki, podają napoje, są bardzo mili. Dla dzieci krzesełka do kamienia. Zakupy: Teneryfa to raj do zakupów kosmetycznych. Warto się po nie wybrać do Playa de las Americas. Jest tam masa perfumerii. ceny bardzo dobre. Na Teneryfie warto kupić tez markowe okulary i zegarki. Uwaga- nie kupujcie na lotnisku- jest dużo drożej Zwiedzanie: my byliśmy w siam parku i loro parku- jak dla mnie siam przereklamowany- gigantyczne kolejki i średnia zabawa. Loro Park- super. Warto wypożyczyć samochód- na przeciwko hotelu są 2-3 wypożyczalnie. Dobre ceny i miła obsługa. Pokaż »

    2011-11-01
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.8

    paula81729 ocenił hotel Barcelo Santiago

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel bardzo fajny! Obsługa sympatyczna, pomocna. Okolica ciekawa. Hotel pięknie położony ( przy klifach w Los Gigantes ). Kelnerzy bardzo dbają o czystość. Jedzenie super, różnorodne, każdy znajdzie coś dla siebie. Nigdy niczego nie brakowało na stołach. Pokoje zadbane, codziennie czyszczone. Jedyne co mnie rozczarowało to wcześniejsze śniadania podawane dla gości korzystających z wycieczek: praktycznie nic nie było na stołach, w jeden dzień nie było nawet żadnego ciepłego napoju! Animatorzy starają się umilać gościom czas. Jednak hotel można śmiało polecić każdemu! Pozdrawiam Paula81729 Pokaż »

    2011-08-01
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 5.3

    Edyta ocenił hotel Barcelo Santiago

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Super hotel spokojna okolica cisza. Byłam z dzieckiem 7 letnim był bardzo zadowolony. Super baseny. Z plaży nie korzystałam. Obsługa super, posiłki również. Polecam ten hotel.

    2011-07-31
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.1

    czarna84 ocenił hotel Barcelo Santiago

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel super,polecam rodzinom z dziećmi ponieważ głównie pod tym kątem wiekszość atrakcji jest organizowana,pokoje nawet ok,obsługa bardzo miła,rozumieja po angielsku,wyżywienie bez zarzutu,okolica bardzo spokojna,jesli chodzi o komunikacje najlepiej wypozyczyć samochód na przeciwko hotelu odradzam tylko czerwonego Citroena C1-tragedia,baseny czyste niestety wcześnie rano trzeba rezerwowac leżaki poprzez polożenie ręcznikow bo później ciężko o miejsce,serdecznie polecam wieczorne minidisco dla dzieci i animacje od22;00 rewelacja!:) Pokaż »

    2011-07-18
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 6.0

    Magdalena Binięda ocenił hotel Barcelo Santiago

    • Położenie
      5.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Super hotel! Położenie i widoki cudowne. Obsługa bardzo miła i sympatyczna. Dużo Polaków w hotelu, co wydaje mi się plusem. Ogółem bardzo fajny hotel, tylko szkoda, że nie ma animacji ani programów telewizyjnych w języku polskim. Polecam. Pokaż »

    2010-09-09
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny