Hotel Les Pyramides Nabeul ***

Les Pyramides

Ocena hotelu (101 opinii)

3.6
  • Położenie
    3.9
    • Odległość od plaży / stoku 5.6
    • Plaża / stoki 3.6
    • Cicha i spokojna okolica 4.1
    • Restauracje w okolicy 3.4
    • Atrakcje w okolicy 3.0
    • Komunikacja 3.7
  • Pokoje
    3.0
    • Wielkość 3.4
    • Standard wyposażenia 2.6
    • Czystość 3.6
    • Łazienka 2.5
  • Wyżywienie
    3.4
    • Ilość i dostępność 3.7
    • Smak i jakość potraw 3.9
    • Różnorodność potraw 3.1
    • Obsługa 3.1
  • Hotel
    3.6
    • Basen 3.9
    • Udogodnienia dla dzieci 2.9
    • Animacje i rozrywka 4.7
    • Sport 3.3
    • Obsługa 4.1
    • Czystość 2.6
  • Jakość / cena
    4.1

Rekomendacja

57% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 1.8

    zamp07 ocenił hotel Les Pyramides

    • Położenie
      2.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      2.8
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.0
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    własnie wróciliśmy z 14 dniowego pobytu 24.07-07.08.2014 z tego Hotelu jednym słowem DRAMAT na pokoje czekaliśmy 2 godziny,BRUDNE nie sprzątane od wieków, po tygodniu okazało się że to bardzo krótko byli tacy co czekali 9 godzin, pokoje różne małe i duże, nam się trafiły duże, ale taki syf że głowa mała, ale i tak się cieszyliśmy ba znajomi mieli jeszcze gorzej, na stołówce brakuje kubków i sztućcy, wszędzie kolejki po napoje czas oczekiwania od 10 do 30 mint to nie żart, klima działała tylko w głównym budynku w pozostałych tylko buczała, Szanowni Państwo z całą odpowiedzialnością NIE polecam, całe szczęście że w drugim tygodniu przyjechała niesamowita ekipa z Poznania, Łodzi,Tychów,Jaworzna,Lublina pozdrowienia dla Grzegorza i siostry Oli Pokaż »

    2014-08-10
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.4

    JUSKOM ocenił hotel Les Pyramides

    • Położenie
      3.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      2.2
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      3.0
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Warunki panujące w hotelu oraz obsługa w opłakanym stanie. Na stołówce często braki szklanek, sztućców, talerzy lub samego jedzenia. Stoliki pełne brudnych talerzy, obrusy także brudne. W barach kolejki, barman w trakcie obsługi potrafił zacząć liczyć pieniądze, rozmawiać z kolegą lub malować w notesie. Baru na plaży nie ma! Snack Bar- czekaliśmy w pierwszy dzień na dwa maluteńkie kawałeczki pizzy. Pan od pizzy spóźnił się z otwarciem prawie godzinę a póżniej w między czasie robił pizzę dla Tunezyjczyków- oczywiście bez kolejki. Pełno tunezjczyków w hotelu, również tych niebędących gośćmi- śmiecą, plują pod siebie i rzucają niedopałki gdzie popadnie. Stoliki wokół basenu sprzątane ok 8:30 kiedy większość turystów jest już nad basenem. Tak samo czyszczenie basenu (używają środków chemicznych (acid)- w każdej chwili dziecko może wskoczyć do takiej wody). Plaża brudna, wszędzie pełno wyrzuconych papierosów. Okolica brudna i śmierdząca, ale niedalego centrum. Spacerem ok 10 min. do sklepu, 20 min. do bazarku i ok 30 min. do przystanku autobusowego. W okolicy hotelu spokojnie i bezpiecznie. Pierwszy pokój jaki otrzymaliśmy był niewysprzątany. Na ścianach pająki, ślimaki i inne, pościel brudna a w szafie odchody jakiegoś dużego gryzonia typu mysz. Oczywiście bez TV. Pokój mały. Kolejny pokój po błaganiach o zmianę- nieposprzątany po poprzednich gościach a w toalecie brązowa maź, zero papieru toaletowego, ręczników czy pościeli. I znów problem z zamianą nawet gdy chcieliśmy zapłacić. Dopiero interwencja u menadżera i opłata 10$ spowodowała zamianę na pokój czysty (ale bez ręczników, o które musieliśmy się upominać przez kilka dni, z psującą się klimatyzacją oraz częstymi brakami ciepłej wody). Śniadanie codziennie takie samo- słodkie bułki, bagietka, dżem, miód, maślanka, ugotowane jaja. Obiady i kolacje nawet nam smakowały, w prawdzie wszystko bardzo podobne codziennie ale było w czym wybrać. Animacje cały dzień- gimnastyka w wodzie, zumba, gimnastyka, lotki itp. Pokaż »

    2014-08-08
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.2

    DorotaKasia2013 ocenił hotel Les Pyramides

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.3
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Byłyśmy z koleżanką na wakacjach w maju2013 jesteśmy bardzo zadowolone ,fajne wakacje za małe pieniądze ,obsługa ok,przesympatyczni animatorzy Anes,Kalou,Cicio,napewno wrócimy jeszcze do tego hotelu.Polecamy wszystkim niewymagającym!!! Pokaż »

    2013-07-02
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 3.5

    Maciej ocenił hotel Les Pyramides

    • Położenie
      4.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      2.0
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      3.5
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      3.7
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Wróciliśmy trzy dni temu,jesteśmy zadowoleni z pobytu w tym hotelu.Jakość oferowanych usług adekwatna co do ceny pobytu. Byliśmy tam dwa tygodnie nie mogliśmy narzekać na nudę. Animatorzy rewelacyjni ,rekompensują bardzo słabą obsługę kelnerów i barmanów. Posiłki mogą być nikt głodny nie chodził. Najsłabszym punktem hotelu jest plaża-owszem blisko,piaszczysta,lecz z bardzo kamienistym i stromym wejściem do wody. Polecamy wyjazdy w pełnym sezonie kiedy wszystko ( zwłaszcza animacje ) rozkręcone są na maxa. Pozdrawiamy Kalu i Mukiego kto był to wie o kogo chodzi.M,E i A Pokaż »

    2013-06-29
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.2

    patina91 ocenił hotel Les Pyramides

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      1.5
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      2.5
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.2
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      2.0

    zgadzam się z przedmówcą, brud i smród. tabliczka po PL przed hotelem "nie wnosić alkoholu". Pani Gosia totalna zlewka wymeldowanie ok 9 godzin wcześniej, bez podawania przyczyny, wybrała sama osoby które lecą wcześniej. Tylko raz w hotelu a po co ? Po to żeby sprzedać jeszcze wycieczkę i tyle ją widziano. Hotel raczej dla mało wymagających. Rezydentka gdy dzwoniliśmy z zażaleniem miała jeszcze pretensje. Przylot zamiast Katowice to warszawa wymeldowanie wcześniej, a w warszawie 2,5h na transfer na Pyrzowice z bagażami przed lotniskiem. VIVA Club zdecydowane NIE hotel dla młodych lubujących alkohol io bez wymagań tak. ( posiadam foto kompromitujące) proszę pisać to wyśle. Jedzenie dobre lecz mały wybór. Najbardziej drażniące było to ze rodziny pracowników hotelu i mieszkańcy jedli również w hotelu, korzystali z basenu i plaży mimo że NIE BYLI GOŚĆMI. Pokaż »

    2012-11-28
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (1)
  • 2.4

    marwal ocenił hotel Les Pyramides

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      3.0
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      2.8
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Ogólnie rzecz ujmując hotel wg mnie nie jest do polecenia. Kpiną jest utrzymywanie czystości w pokojach przez pokojówki. na poczatek dalem 2 dolary jako napiwek myslac ze tak jak w innych afrykanskich krajach (egipt, maroko) pieknie wysprzata. niestety mylilem sie. jedyne co robila pani pokojowka to scielila lozka i mopowala smierdzacymi szmatami a jak sie napiwku nie dalo to nawet nie mopowala. tuz po przyjezdzie czekalismy z dziewcyzna godzine na kwaterunek po czym dostalimsy klucz do pokoju. okazalo sie ze nie jest to pokoj w hitelu tylko bungalow a mialismy zapoacone za pokoj standard w budynku glownym. nikt nas nawet nie poinformowal gdzie mamy sie udac do bungalowa, sam musialem biegac za obsluga zeby nas ktos zaprowadzil. pokoj w bungalow byl obskurny, lazienka z wszedobylskim kamieniem, z peknietymi kafelkami na scianie z fantastycznym widokiem z "tarasu" na inne bungalowy. co rano po przebudzeniu czuc bylo smrod jakich dziwnych spalin, jakby ktos cos spalal albo gdizes sie palilo. musielismy wylaczac klime zeby moc normalnie spac bez gryzacego dymu w nozdrzach. mielismy wykupiona formule all inclusive wiec w snack barze powinnismy miec frytki pizze oraz sandwiche. frytek nie bylo ani razu przez tydzien, sandwichy rowniez, a pizza byla... zimna i bez sera. naszym organizatorem bylo biuro viva club z jakze fantastyczna rezydentka Pania Gosią. widzielismy ja raz podczas calego pobytu. zadnego duzyru ani nic. wziela kase za wycieczki i tyle ja widziano. kupilismy wycieczke do tunisu, w dniu wyjazdu czekamy na autobus o umowionej 7.20 ale okazalo sie ze wyjazd opozniony jest o 2h bo ktos zaspal w innym hotelu. zadnego sms-a telefonu od |Gosi co sie dzieje, siedzimy i nie wiemy czy wycieczka sie odbedzie i jak odzyskac swoje pieniadze. KPINA. w dniu wyjazdu ( lot przesuniety o 6h na ansza niekorzysc) nie poinformowala nikogo ze sniadanie jest o 4 rano dla wyjezdzajacych ( my jako ze pierwszy raz na takim wyjezdzie nie wiedzielismy o tym, pojechalismy na glodnego Pokaż »

    2012-09-06
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (0)
  • 1.9

    krzysztof ocenił hotel Les Pyramides

    • Położenie
      2.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      1.2
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.5
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.3
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Zgadzam się w pełni z poprzednikami negatywnei oceniającymi ten hotel. Muszę dodac conieco-tarasy w bungalogach są ale zamki do drzwi na taras pozostawiają wiele do życzenia(nie do końca się domykają)przez co jest możliwość włamu.Drzwi wejściowe po sprawnym kopnięciu bądź mocniejszym uderzeniu moga sie otworzyć (mieliśmy pare włamów do pokoji). Łazienka-woda czasem była czasem nie- a jak już była ciepła -to święto Pokaż »

    2012-09-03
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 3.2

    Beata ocenił hotel Les Pyramides

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      2.5
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      3.2
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.3
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Hotel i bungalowy to niemal ruina. Pokój w bungalowie jest lepszy ze względu na znajdujące się tam tarasy, osłaniające silny wiatr od morza. Pokoje malutkie, w łazience zdewastowane prysznice i umywalki. Brudno. Sprzątaczki kręcą się co dzień, ale po ich wyjściu jest i tak brudno. Wokół hotelu od kilkunastu lat niszczejące sprzęty, stare parasole itp. Restauracja ok, jednak kelnerzy chamscy i aroganccy. Nie ma pełnego menu. Napoje zimne płatne ok. 2 dh za szklankę. Trzeba zamykać walizki na klucz, gdyż hotel nie odpowiada za działania personelu. Plaża pod samym hotelem. Parasole gratis. W opcji HB nie ma leżaków na plaży. Basen odkryty ok, leżaki gratis dla wszystkich. We wrześniu plaża i hotel niemal puste. Okolica ok, można chodzić na spacery i do kafejek. Nie ma w nich alkoholu. Nieopodal jest duża kawiarenka, ze stolikami na zewnątrz i telewizorem, jest tam niezwykle miła obsługa. Kawa ok. 2 dh. Trzeba uzbroić się w cierpliwość, obsługa hotelu nie wykonuje swojej pracy prawidłowo. W pokojach nie ma lodówki. Są nawet wywieszki przed hotelem, że nie można wnosić na teren hotelu napojów. To już przesada. Ale nikt nie zwrócił mi uwagi. Niech by tylko spróbował! Wieczorem głośno na basenie. Jeśli nie lubimy dyskotek, to lepiej nie brać pokoju od strony basenu. Warto zabrać coś przeciw komarom i pryskać w pokoju. Na mieście można coś tanio przekąsić, są bary a la McDonalds. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (9) »

    2012-08-20
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 5.0

    Aleks_a ocenił hotel Les Pyramides

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.7
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      6.0

    3 lata temu byliśmy w Nabeul w Kheopsie (obok), który ma gwiazdkę więcej. To były fajne 2 tygodnie w cenie jednego w Kheopsie. W Piramidach jest mniejszy wybór potraw, mniej owoców (tylko arbuzy i melony). Nie odczuwaliśmy tego przy obiadach, ale przy śniadaniach już tak. Fajną sprawą było smażenie naleśników przez kucharkę bezpośrednio dla wczasowiczów. Obiady smaczne, duży wybór. Każdego dnia zmieniałam zestawy - ryby, drób, czerwone mięso. Czystość na stołówce lepsza niż w Kheopsie, gdyż kelnerzy po każdym posiłku zmieniali obrusy. Swoją drogą grzeczni i uczynni, do pogadania. Nadmienię o jednej dziwnej rzeczy: przez 3 pierwsze dni do śniadań na stołach kładziono tylko noże, trzeba było wyprosić widelce. Naleśniki, sałatki i jajka ludziska wcinali łyżeczkami od herbaty, normalnie cyrk. Później się zmieniło, ktoś musiał dym zrobić i układano zestaw sztućców. Na dzień dobry otrzymaliśmy pokój 154 – jeśli kogoś też tak przywitają, to od razu radzę „poprosić” o zmianę. Brak tarasu, widok z małego okna na ścianę i palmę, a w sedesie kiepy… Recepcjonista dostał $10 i dał nam pokój z dużym tarasem. Pokój przestronny, czysto. Sprzątane codziennie, wymiana ręczników i pościeli, a pokojówka przemiła choć ni w ząb po angielsku, to nauczyła mnie paru słówek arabskich. W Kheopsie wyższy standard (lodówka, suszarka), ale z czystością to na bakier, więc wolę Piramidy. Animatorzy zaangażowani, basen średni, ale my chodziliśmy na olimpijski do Kheopsa, gdzie nie ma problemu z leżakami, team animatorów świetny. Na terenie hotelu animacje i muzyka do północy, później cisza. Okna dobrze wyciszają, klimatyzacja lepsza niż w Kheopsie, w hotelu nie kradną. Plażę polecam Piramid – ładniejsza niż Kheopsa. Piasek przyjemny, zejście zjadliwe – kamyki i skałki. Radzę wziąć buty i okulary, można zintegrować się z rybami, woda idealnie przejrzysta. Parasole bezpłatne. Na minus niektórzy turyści - hałaśliwi, nie znający umiaru w piciu % (przodowali Rosjanie). Ale to już siła wyższa. Obsługa ok Pokaż »

    2012-08-12
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  • 4.3

    slavo87 ocenił hotel Les Pyramides

    • Położenie
      4.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      3.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      4.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Super animatorzy. Kompleks też bardzo fajnie wygląda jak to w Tunezji mogłoby być trochę czyściej i jedzenie bardziej urozmaicone .Generalnie odczucia bardzo fajne!!!

    2012-08-08
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny