Hotel Principal Paralia ***+

Principal

Ocena hotelu (15 opinii)

4.4
  • Położenie
    4.6
    • Odległość od plaży / stoku 4.6
    • Plaża / stoki 5.0
    • Cicha i spokojna okolica 4.8
    • Restauracje w okolicy 5.1
    • Atrakcje w okolicy 3.8
    • Komunikacja 4.2
  • Pokoje
    4.5
    • Wielkość 4.8
    • Standard wyposażenia 4.5
    • Czystość 4.6
    • Łazienka 4.2
  • Wyżywienie
    4.4
    • Ilość i dostępność 4.9
    • Smak i jakość potraw 4.4
    • Różnorodność potraw 3.8
    • Obsługa 4.7
  • Hotel
    3.8
    • Basen 4.6
    • Udogodnienia dla dzieci 3.2
    • Animacje i rozrywka 3.3
    • Sport 3.4
    • Obsługa 4.1
    • Czystość 4.4
  • Jakość / cena
    4.6

Rekomendacja

85% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 1.4

    pipina ocenił hotel Principal

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      1.0
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.0
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Byliśmy w tym hotelu pierwszy i ostatni raz. Brud, obsługa niemiła,jedzenie dowożone z cateringu-zimne ,ohydne. Rezydentka to najgorsza osoba jaką spotkałam w swoim życiu.

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (3) »

    2016-09-14
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 4.0

    angel00 ocenił hotel Principal

    • Położenie
      4.5
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      4.2
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      2.8
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Spędziliśmy w tym hotelu 10 dni i choć ogólnie wakacje uznajemy za udane, hotel posiada kilka wad. Ze względu na to, iż hotel jest nowy - prezentuje się ładnie, jednak dostrzegalne są "niedoróbki". Gdy coś się zepsuje - nie jest naprawiane. Podłogi niedoczyszczone. Pokoje dość duże, ładnie urządzone, łóżka wygodne, duże. Wyposażenie uznałabym za podstawowe - jednak utrzymane w nowoczesnym stylu, jak i cały hotel. Dużym problemem była łazienka - malutka, bez kabiny prysznicowej oraz brodzika, co sprawiało, iż po każdym odbytym prysznicu cała łazienka była skąpana w wodzie. W trakcie całego pobytu w pokoju posprzątano nam raz (łazienka sprzątana kilka razy, wymieniony tylko ręcznik do podłogi). Śniadania monotematyczne, mały wybór - ser, mielonka, czasami jakieś pomidory, krem czekoladowy, dżemy, płatki, brzoskwinie z puszki, jogurt, kawa, sok (najlepiej przyjść jak najwcześniej, gdy jedzenia jest na tyle "dużo" by móc poczuć się najedzonym). Obiadokolacje podawane w hotelu obok - zawsze ta sama zupa, codziennie inne drugie danie oraz owoce. Do plaży niedaleko ok. 7 minut spokojnym krokiem. Centrum miasta 1km od hotelu. Do lidla również ok. 1 km. Obok hotelu znajduje się sklepik, w którym znajduje się dość duży wybór artykułów zarówno spożywczych jak i przemysłowych. Osobom nie liczącym na pełne luksusy, polecam ten hotel, gdyż wydawał się być jednym z najlepszych w okolicy. Pokaż »

    2013-08-23
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 0.0

    Kika34 ocenił hotel Principal

    • Położenie
      • Odległość od plaży / stoku 0.0
      • Plaża / stoki 0.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      • Wielkość 0.0
      • Standard wyposażenia 0.0
      • Czystość 0.0
      • Łazienka 0.0
    • Wyżywienie
      • Ilość i dostępność 0.0
      • Smak i jakość potraw 0.0
      • Różnorodność potraw 0.0
      • Obsługa 0.0
    • Hotel
      • Basen 0.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 0.0
      • Czystość 0.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Witam:)czytam opinie i niestety nie mogę przejść obojętnie bo niezgadzam się z pewną kwestią:) inne oczywiście jak najbardziej i jeszcze więcej...ale to pozostawiam....A więc tak:)po pierwsze bardzo nieładnie że piszemy o Polakach czyli na swoich ludzi a problem jest ?był gdzie indziej:)ta sprzątaczka:) była sama do tej roboty na cały hotel.My byliśmy b.zadowoleni,codziennie posprzątane,miła i bardzo sympatyczna pani Dorotka:)i robotna!śniadanka smaczne przyrządzała,gorzej z obiadami ale to nie w tym hotelu.Ogólnie jesteśmy zadowoleniu z wypoczynku w Grecji:) Pokaż »

    2013-07-21
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (2)
  • 1.8

    Lara86 ocenił hotel Principal

    • Położenie
      3.3
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      1.8
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 1.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.5
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      1.2
      • Basen 2.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      1.0

    Jesteśmy bardzo rozczarowani tym Hotelem, który na zdjęciach wygląda rewelacyjnie, niestety to tylko pozory. Hotel bardzo brudny nie zadbany. Pracująca w nim Polka jako sprzątaczka, nie sprzątała, ale narzekała, że taka na pracowana, przez 2 tyg. pobytu w tym Hotelu nie umyto nam podłogi, musiałam sama poprosić o mopa i sobie umyć podłogę, gdyż w łazience nie było brodzika prysznicowego i można było pływać i złamać nogi z powodu wody , która nie spływała do kanalizacji, bo był zły spływ zrobiony. Ubikacja w opłakanym stanie przez 2 tyg. również go nie umyła ubikacja była strasznie brudna a umywalka kipiała brudem. po prostu skandal. w lustrze nie można było się zobaczyć. Sprzątaczka jedynie codziennie opróżniała kosze na śmieci i wymieniała ręczniki oraz pościel. Okna brudne w pokoju i ogólnie w całym hotelu, leżaki przy basenie w skandalicznym stanie brudne, nie wyprane poszewki z potu innych ludzi, z pleśnią po deszczu, ponieważ leżaków nie chowano przed deszczem. Na śniadanie przez 2 tyg. jedliśmy codziennie to samo mielonka, pomidory ser, płatki brak jakiegokolwiek wyboru. sok zepsuty ponieważ nie myto pojemnika na sok tylko dolewano do starego soku. a chleb gdy był już stary obmaczano go w jajku i pieczono dla niepoznaki. Wiecznie brudna podłoga w Hotelu, ponieważ sprzątaczka twierdziła, że po co ja myć skoro i tak zaraz się pobrudzi. Ogólnie nie polecam. I dodam jeszcze, że obiady podawano nam w innym Hotelu, wręcz nie zjadlwe, wieć jeśli i tak chcecie jechać do tego Hotelu to nie wykupujcie tam obiadów ani śniadań tylko zjedzie na mieście, bo będziecie żałować. Pokaż »

    2013-07-16
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (5)
  • 4.3

    agamendi ocenił hotel Principal

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      4.5
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Trzeba przyznac że Hotel wygląda tak jak na zdjęciach dodadkowo ma rozbudowany basen remont przy basenie się już zakończył.Zresztą podczas naszego pobytu były to tylko drobne poprawki baru przy basenie.jak na pierwszy raz za granicą bardzo nam się podobało basen czysty zadbany dzieci z niego nie wychodziły. Duzy szacunek dla pani Doroty za opiekę nad nami przygotowywanie posiłków (sniadan) sprzątanie (zresztą ile może zrobic jedna osoba.)Trochę dziwny natrysk w łazience wszędzie pryska bo nie na zasłonki ale to już tak jest wszędzie w Grecji.Polecam wycieczkę na Skiatos. Ogólnie jak na ta kasę jesteśmy zadowoleni weźcie sobie grzałkę by przygotowac herbatkę talerzyki i takie tam.Podziękowania dla Pani D do biura ok Serwice też nie mam zatrzeżen jak sie coś działo rezydentki ipilotka pomagały bardzo Zyczliwe Pani Karolina iEwa. Pokaż »

    2013-07-02
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 3.7

    yeagerman ocenił hotel Principal

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      2.3
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      3.0

    fakty: -aktualnie codziennie trwa wiercenie/piłowanie/spawanie itp - przy basenie - trwa przebudowa baru przy basenowego. Oczywiście w trakcie trwania turnusu, - leżaki przy basenie są niedostępne bo zabrano do czyszczenia gąbki z nich, a poza tym trwa remont wokół basenu więc możliwość korzystania - dla zdesperowanych. - tv jest w każdym pokoju, odbiera 2 greckie kanały i w niektórych przypadkach 1 polski tj. polonie - internet - jest bezpłatny, zasięg wyłącznie w lobby, w odległości max 2 metry od nadajnika - w lobby bardzo często (codziennie) pali papierosy pan nadzorujący hotel (brat właściciela) kiedy ma ochotę tj. nie zważając na innych - przy dzieciach dorosłych. pali średnio co 20 minut - w całym obiekcie jest 1 jedna osoba zajmująca się równocześnie obsługą śniadań, sprzątaniem i lobby do godz 18. później nie ma nikogo. - w niektórych łazienkach stoi woda, bo nie ma właściwie wykonanego odpływu. jest możliwość otrzymania mopa z wiaderkiem i obsługiwania się samemu po kąpieli. - jest możliwość skorzystania z suszarki i żelazka - plaża szeroka, piaszczysta, łagodne zejście do morza - ww. stan rzeczy występuje obecnie. Nadal przebywam w tym hotelu, jestem w trakcie turnusu, informacje mogę później zmodyfikować. Pokaż »

    2013-06-13
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 5.9

    Nicol Colga ocenił hotel Principal

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel taki jak na zdjęciach, przyjazny i przytulny. Każdy pokój ma swój balkon sejf i lodówkę, sporą szafę, szafeczki nocne.Klimatyzacja jest w cenie, a personel bardzo przyjazny i pomocny. Pani sprząta codziennie, ale jej obowiązki to tylko wyrzucenie śmieci i pozamiatanie. Byłam tam jeszcze z 2 osobami jesteśmy bardzo zadowoleni w szczególności z tego że można było popływać wieczorkiem w tym niedużym basenie i porozmawiać z recepcjonistą o kulturze Grecji. Polecam wszystkim serdecznie hotel wart wydanych pieniędzy ! Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (9) »

    2012-10-02
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.8

    asiuniaja ocenił hotel Principal

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 0.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel dokładnie taki jak na zdjęciach: nieduży, nowocześnie wykończony i zadbany; jak dla mnie, w niedużej odległości od plaży oraz poza ścisłym centrum miasteczka-dzięki temu cisza i spokój dookoła a jednoczenie niedaleko do atrakcji.Obsługuje go Eleni-małomówna ale b.pracowita oraz Dimosteuis-pomocny i otwarty na ludzi chętnie porozmawia i poleci ciekawe miejsca.W hotelu i pokojach czysto(mój pokój był sprzątany codziennie, ręczniki i pościel wymieniano co 3dni).Basen zadbany i zawsze czysty.Śniadania typowo greckie=bez przepychu ale świeże.Polecam na plaży bar WET(frappe2,5E+woda,leżaki i parasol gratis)-na lewo od Coccusa.Na plaży pyszne pączki od KOWBOJA który umie mówić po polsku.W mieście grill house PERICLES: duże, świeże i niedrogie porcje.Polecam dyskotekę Golden Club(następna ulica za Lidlem).Wspaniała wycieczka na Meteory oraz rejs na Skiathos.Dla mnie to były super wakacje, po raz drugi w Paralii- to wspaniałe miejsce do którego warto wrócić. Pokaż »

    2012-09-02
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 4.4

    dawid kraszewski ocenił hotel Principal

    • Położenie
      3.3
      • Odległość od plaży / stoku 2.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      3.5
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      4.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.5
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    byłem 05.08.2012 z rodziną było doskonale od 10:00 do16:00 byliśmy na plaży a o 17:00 szliśmy na basen i czasami do baru . szczerze polecam hotel principal i bióro Ok Services

    2012-08-30
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 4.5

    doris160 ocenił hotel Principal

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.0
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      2.5
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Byłam z rodziną w tym hotelu. Jest on jednym z ładniejszych w okolicy (jedyny ma basen, co prawda niewielki, ale moje dzieci popołudnia spędzały właśnie przy nim, zresztą my także). Obok basenu minibar (niestety dość drogi - drink 5 euro), a także miejsce do poleżenia, śliczne i wygodne leżaczki. Przy recepcji sala, gdzie można skorzystać z internetu, na zewnątrz wygodne kanapy w cieniu. Pokoje przestronne, nowocześnie urządzone, wygodne łóżka, duże tarasy, klimatyzacja w cenie. Jedyny mankament to brak brodzika w łazience, przez co ciągle była ona zalana, ale podobno to normalne w Grecji. Obsługa ok, posiłki różnorodne. Pokoje sprzątane codziennie, pościel i ręczniki zmieniane raz na turnus 10- dniowy (czyste i pachnące). Uważam, że hotel prezentuje bardzo wysoki standard, zdecydowanie go polecam. Pokaż »

    2012-08-03
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny