Hotel Festival Le Jardin Resort Hurghada *****

Festival Le Jardin Resort

Ocena hotelu (49 opinii)

4.5
  • Położenie
    4.0
    • Odległość od plaży / stoku 5.7
    • Plaża / stoki 3.9
    • Cicha i spokojna okolica 5.2
    • Restauracje w okolicy 2.7
    • Atrakcje w okolicy 2.4
    • Komunikacja 4.3
  • Pokoje
    4.6
    • Wielkość 5.2
    • Standard wyposażenia 4.8
    • Czystość 4.8
    • Łazienka 3.7
  • Wyżywienie
    4.5
    • Ilość i dostępność 4.7
    • Smak i jakość potraw 4.6
    • Różnorodność potraw 4.3
    • Obsługa 4.4
  • Hotel
    4.5
    • Basen 5.2
    • Udogodnienia dla dzieci 4.3
    • Animacje i rozrywka 4.7
    • Sport 3.9
    • Obsługa 4.8
    • Czystość 4.3
  • Jakość / cena
    4.8

Rekomendacja

75% poleca ten hotel

Ranking

  • 3.2

    Marta ocenił hotel Festival Le Jardin Resort

    • Położenie
      2.7
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      3.2
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      1.8
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      3.3
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Witam Nasz pobyt w Egipcie był zarz po zamieszkach, więc standart był dziwnie niski. Nie dość, że jedzenie było mało urozmaicone to jeszcze jak na tyle giazdek były tam karaluchy. Sam hotel wymaga renowcji

    2013-01-06
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 2.9

    adam549 ocenił hotel Festival Le Jardin Resort

    • Położenie
      2.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 2.0
    • Pokoje
      3.8
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      4.2
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      2.7
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      2.0

    W hotelu sami ruscy , głośne nocne libacje alkoholowe , plaża to masakra woda brudna brak rafy , jedzenie ok jak uda ci się dopchać . w pokojach śmierdzi i brudno , poza hotelem to zero cywilizacji . Animacje to żenada .

    2012-11-25
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.6

    Anna ocenił hotel Festival Le Jardin Resort

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Byliśmy na wycieczce Rejs po Nilu 7 dni + 7 dni pobytu w Festival Le Jardin. Jeśli chodzi o czystość to o wiele lepiej wyglądało to na statku (5*) no ale należy wziąść pod uwagę kulturę tego narodu i po prostu starać się nie zwracać na to uwagi. Jak ktoś jest upierdliwy to zawsze znajdzie dziure w całym. Mnie się bardzo podobało. Jednak jedzenie o niebo lepsze w hotelu. Przepiękny duży ogród, różnorodność basenów, fajne animacje. Kolacje w hotelu przygotowane w atmosferze podniosłej, z oprawą muzyczną itp. Polecam, jeśli wrócę do Hurghady to z pewnością do tego hotelu. Wakacje wspominamy bardzo miło. Pokaż »

    2012-10-21
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 3.4

    Arek i Beata ocenił hotel Festival Le Jardin Resort

    • Położenie
      2.7
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      3.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      4.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      3.2
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Witam spędziliśmy tam z żoną dwa tyg.po przyjezdzie dostalismy pokoj w lewym skrzydle z widokiem na sasiedni hotel nad kuchnią,po wejsciu do pokoju od razu powedrowalo przescieradlo do gory w celu sprawdzenia jego czystosci-okazalo sie ze jest brudne byly sladu od piasku i wlosy łazienka tragiczna od razu zglosilismy ten fakt na recepcji,dostalismy drugi pokoj w prawym skrzydle z widokiem tym razem na smietniki i budowany obok hotel ale chociaż był w miare czysty,ale po próbie przespania nocy (całą noc chodził w pobliżu agregat)fakt znowu zglosilismy w recepcji w sumie udało nam sie za czwartym razem dostać pokój w miare fajny,choć czesto do 3 nad ranem po zakonczonej dyskotece mlodziez urzędowała przy basenie zachowywujac sie nie najciszej,ilość rosjan to ponad 80% chamstwo,chamstwo i jeszcze raz chamstwo z ich strony{wystarczy poczytac w innych opiniach na ich temat)byliśmy w tym hotelu dwa lata temu w tym samym okresie i było fajnie,ale teraz to był nasz ostatni wyjazd do tego hotelu i w ogóle do Egiptu w najbliższych latach.Na co nie można było narzekać to na jedzenie (chodziliśmy do drugiej restauracji nie było takich kolejek i było czysciej),w nocy komary kąsiły jak byk,ogólnie nie polecamy tego hotelu. Pokaż »

    2012-10-18
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 5.2

    dudek755 ocenił hotel Festival Le Jardin Resort

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    super hotel fajne warunki miła obsługa pokoje i łazienki czyste 5piętro prawe skrzydło jedzenia sporo

    2012-09-25
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 4.5

    faraon_1 ocenił hotel Festival Le Jardin Resort

    • Położenie
      3.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      3.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Największy mankament hotelu to łazienki: najlepiej opisać je słowami brud i syf. My akurat mieliśmy uszkodzoną wannę, w której szczelinach nagromadził się brud. Oczywiście przez cały nasz pobyt nie zostało to wyczyszczone. Chociaż na muszli klozetowej była zawieszka „wysterylizowano”, to na desce oraz wewnątrz muszli były przyschnięte pozostałości wiadomo czego. Za łazienkę ogromny minus. Po prostu gnój i tyle. Sam pokój był czysty i ładny. Widoki na morze super. Klimatyzacja w pokojach wydajna. Hotel ogólnie czysty. Niestety przez cały pobyt klimatyzacja w holu oraz restauracji została włączona tylko raz! Przez pozostały czas restauracja, hol nie były klimatyzowane. Szczególnie odczuwalne jest to zaraz po przyjeździe. Fatalne windy – nie jeden raz przytrzasnęły nas drzwi. Jedzenie i czas obsługi bardzo dobry. Basen też dobry, chociaż był problem z leżakami – jak się nie zarezerwowało z rana, to nie było potem miejsca. Kolejny minus za serwowanie napoi – kubki na plaży i przy basenie były płukane a nie myte (w zmywarkach nie używali żadnej chemii). Lokalny alkohol bezalkoholowy. Natomiast prawdziwy absurdalnie drogi. Plaża też fajna, ale niestety nie piaszczysta, chociaż na zdjęciach wygląda to jak piasek. Nasz dzieciak nie miał się więc jak bawić. Mielizna bardzo szeroka – trzeba było przejść z 200 metrów, aby dojść na głębszą wodę. Do tego przejście między skałami bardzo wąskie. Internet w hotelu bardzo drogi. W sklepach hotelowych też trzeba się targować. Należy uważać na perfumerię po drugiej stronie ulicy. Niby sprzedają esencję, a jak się odwrócicie, to rozcieńczają ja z alkoholem. Oszuści. W aptece też zdzierają - lekarstwo na zemstę normalnie kosztuje 3USD, a tam chcą 20USD. I targuj się, jak ci żołądek skręca. Prezerwatywy też absurdalnie drogie - za 3 sztuki chińszczyzny chcą 8 USD!!! A za paczkę durexa (12szt) 42USD!!! Natomiast wycieczki organizowane przez hotel (Aquacenter) bardzo dobre. Powiedziałbym, że nawet lepsze niż od rezydenta. Pokaż »

    2012-08-23
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (0)
  • 2.6

    princeska ocenił hotel Festival Le Jardin Resort

    • Położenie
      2.6
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      3.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.5
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      2.8
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      3.0

    DRAMAT! Hotel brudny i zaniedbany. Pokoje dość funkcjonalne, dobrze wyposażone, ale łazienka w stanie tragicznym. Wszechobecny grzyb, drzwi dało się otworzyć tylko od zewnątrz (wina źle zamontowanego zamka), trafiły się nawet dwa pokaźne karaluchy. Obsługa hotelu na bardzo niskim poziomie. Przy każdej okazji wyciągali rękę po napiwki- zdaję sobie sprawę z bakszyszu, ale może najpierw coś by zrobili, a dopiero później chcieli za to zapłaty! Zaletą hotelu są baseny. Są dość duże więc nie ma w nich tłumów co nie zmienia faktu, że zamiast płytkami zostały wyłożone linoleum! Leżaki na plaży wyglądają jak żywcem przeniesione z XIX-wiecznego oddziału gruźliczego-obdarte, połowa stoi tylko na jednym kółku, które nie zdążyło jeszcze samo odpaść bo nikt się nie pofatyguje, żeby je odczepić jeśli już jednego brakuje. Obok hotelu znajduje się bardzo ładny ogród. Wieczorem, po włączeniu oświetlenia naprawdę robi wrażenie. Szkoda tylko, że są KOMARY! Być może tylko ja jestem tym zaskoczona, ale jak do tej pory w żadnym wakacyjnym kurorcie ich nie spotkałam. Jeśli chodzi o jedzenie to jego ilość była wprost proporcjonalna do tego jak było niedobre. Kucharz hotelowy był mistrzem świata bo potrafił sprawić, że kurczak, ryba i wołowina smakowały dokładnie tak samo. Codziennie na kolację (podobno) serwowane były kuchnie świata, np. francuska, meksykańska i turecka. Szkoda tylko, że niczym się nie różniły. Na stole wystawiane były te same potrawy tylko pod innymi nazwami. Jeszcze jedno- sposób na uniknięcie tzw. ”zemsty Faraona” w hotelu Le Jardin- BRAK! Nawet jeśli zrezygnuje się z jedzenia owoców, warzyw i picia wody niewiadomego pochodzenia to obsługa hotelu zadba o problemy gastryczne rozrabiając soki i napoje z wodą z kranu, która jest wlewana do dystrybutora. Mało tego woda mineralna nabrana do butelki skisła po 4 godzinach i śmierdziała jak nabrana z przydrożnej sadzawki! Z przykrością muszę stwierdzić, że nie da się opisać co można tam przeżyć i zobaczyć w ciągu tygodnia! Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (9) »

    2012-08-20
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.5

    polkawegipcie123 ocenił hotel Festival Le Jardin Resort

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel ogromny połączony przejściem z drugim troche mniejszym-FESTIVAL RIVIERA. 2 baseny przy hotelu(jeden tylko dla dorosłych, drugi główny połączony z brodzikiem dla dzieci). Trzeci basen przy samej plaży z pięknym widokiem na morze. Plaża faktycznie bez piasku z ubitym klepiskiem jakby wyrwana pustyni, ale to nie znaczy ze zła poprostu nie taka jak bałtycka, zejście do morza po kamiennych schodach, rafa do snurkowania oddalona od brzegu około 200-300 m idąc po kolana/pas w wodzie. Rafa uboga ale jest- dla tych co nigdy nie widzieli będzie ok. Co do pokojów to mieliśmy zupełnie standardowy pokój, który był codziennie sprzątany przez fajnego chłopaczka, któremu aż przyjemnie było zostawić dolara napiwku. Jedynie zastrzeżenie moglibyśmy mieć do łazienki, ale nie jesteśmy czepialscy i trochę kamienia w łazience nie jest nam w stanie zepsuć urlopu.Posiłki w formie szwedzkiego stołu, faktycznie zdarzały się kolejki po jedzenie ale dla wszystkich starczyło i wystarczyło przyjść 20 minut po rozpoczęciu śniadania/obiadu /kolacji i po kolejkach. Na śniadania świerze pieczywo, na słodko kilkanaście rodzajów słodkich bułeczek/rogalików, jeśli ktoś wolał na słono czyli serki, wędliny-proszę bardzo też były, obiady również przyjemne zupy, pieczone kartofelki, różnego rodzaju mięso, ryż w kilku rodzajach sosy, warzywa, z których komponowało się sałatki . Desery naprawdę odlotowe, budynie, musy, ciasta, torty, owoce: arbuzy, melony, jabłka, pomarańcze, grapefruity. Kolacje na bogato , na głównym tarasie rozstawiane były grile i szefowie kuchni robili wszelkiego rodzaju miesa, owoce morza, risotta itd. Ogólnie jedzenie było naprawdę dobre. Napoje w barach(lobby bar przy obu basenach) piwo, wino, wódka, napoje gazowane, soki, co kto lubi. Obsługa ok.. Animacje są. Hotel połozony mieliśmy wrażenie na końcu Hurghady, ale w centrum smród i bród więc na plus. Dostęp do różnych wycieczek bez problemu. Jesteśmy zachwyceni Egiptem, hotel bez zastrzezeń, wrócimy napewno. Polecamy- Ocena5 Pokaż »

    2012-08-17
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 3.0

    zenon laskowak ocenił hotel Festival Le Jardin Resort

    • Położenie
      2.7
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 1.0
    • Pokoje
      2.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      4.2
      • Ilość i dostępność 4.0
      • Smak i jakość potraw 4.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      2.7
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Hotel położony blisko lotniska i to jeden z niewielu plusów. Po wejsciu do pokoju byłem załamany - łazienka syf, w pokoju odpada farba jakby "od wilgoci". Po pierwszej kolacji na stołówce - załamka - szklanki wydają sie być okrutnie brudne, wręcz opłukane po poprzedniku. Z każdym dniem człowiek robił sie bardziej odporny na niedogodności i widziałcoraz wiecej plusów ale do hotelu tego bym drugi raz nie pojechał. Animatorzy to bodajże 3 lovelasów którzy mogliby sie uczyć animacji od kolegów z innych krajów - w dzień nic ich nie widac, wieczorem tylko w amfiteatrze. Na kolacje długie kolejki do jedzenia i brak miejsca do siedzenia. Wieczorami nie ma zupełnie co robic. Obok holetu jakies ruiny innych hoteli. Plaża nieprzyjemna - ubita szlaka czy żwir, zejscie do morza - ble. Ale samo morze fajne. To co inni oceniaja na minus czyli bardzo długa płycizna ja oceniam na plus - fajne spacery w wodzie. Kolor wody piekny - lazurowy. Na plazy przy hotelu żywej rafy nie ma wiec nurkowanie odpada. Ale w poblizu jest centrum z którego sie wypływa na nurkowanie - doskonała orgaznizacja( nie mylic z gostkami którzy sie kreca kolo basenów i naciagaja na nurkowanie ich tyci łajbą) - tak wiec rafa piekna. Obsługa pół na pół - jedni przyjemni szczególnie w snack barze, inni opryskliwi - praktycznie wszyscy od drinków. Pokaż »

    2012-07-31
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (2)
  • 2.9

    konbis ocenił hotel Festival Le Jardin Resort

    • Położenie
      2.5
      • Odległość od plaży / stoku 3.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      3.2
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      2.2
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 2.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      3.5
      • Basen 3.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      3.0

    Hotel dla mało wymagających klientów. Uwaga - brak rafy. Morze mało atrakcyjne.

    2012-06-08
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny