Hotel Babaylon Cesme ****

Babaylon

Ocena hotelu (10 opinii)

5.1
  • Położenie
    4.8
    • Odległość od plaży / stoku 6.0
    • Plaża / stoki 5.1
    • Cicha i spokojna okolica 6.0
    • Restauracje w okolicy 3.6
    • Atrakcje w okolicy 3.2
    • Komunikacja 4.8
  • Pokoje
    4.8
    • Wielkość 4.7
    • Standard wyposażenia 5.0
    • Czystość 5.1
    • Łazienka 4.2
  • Wyżywienie
    5.7
    • Ilość i dostępność 5.7
    • Smak i jakość potraw 5.8
    • Różnorodność potraw 5.5
    • Obsługa 5.9
  • Hotel
    4.7
    • Basen 5.7
    • Udogodnienia dla dzieci 4.1
    • Animacje i rozrywka 3.4
    • Sport 4.0
    • Obsługa 5.5
    • Czystość 5.5
  • Jakość / cena
    5.6

Rekomendacja

100% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 5.2

    blenard ocenił hotel Babaylon

    • Położenie
      4.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.3
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Po raz drugi w tym hotelu - jeszcze lepiej, niż przed rokiem. Spotkani światowi bywalcy również pozytywnie ocenili pobyt. Ramadan to dobry czas - większość to Polacy lub Turcy niekoniecznie religijni. Oceniam pozytywnie, szczególnie: lokalizacja poza miejscowością, korzystne rozplanowanie plaży, basenu, baru plażowego (nie widzą się, setki gości, ale nie wchodzą na siebie). Spokój, spokój, jeszcze raz spokój. Płycizna, molo. Polecam! Pokaż »

    2014-09-06
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.5

    ahududu ocenił hotel Babaylon

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    W hotelu Babaylon byliśmy dwa razy w 2012 roku. Hotel czysty, kameralny, obsługa sympatyczna i przyjazna, choć słabo mówiąca po angielsku. Położenie: przy plaży, na wzniesieniu, do plaży trzeba zejść po schodkach. W okolicy hotelu zadbany ogród, piękna roślinność. Do centrum wioski około 15 min na piechotę, hotel mieści się na końcu miejscowości, brak sklepów w pobliżu. Najbliższy bankomat w Cesme. Plaża: czysta, tarasowa, 3 poziomy, na każdym 1 rząd leżaków, ale wystarczająca ilość. Morze średnio ciepłe, wieją wiatry, chwilami silne i pod koniec września chłodne (zwłaszcza po zachodzie słońca). Ręczniki bezpłatne, wymieniane w recepcji. Pokoje: sprzątane codziennie. Wszystkie z widokiem na morze. W pokoju bezpłatny sejf, mała lodówka. Brakuje szafek nocnych. Łazienka duszna, bez wentylacji. Wanna. Prysznic umocowany na stałe u góry, nie da się go zdjąć i wziąć do ręki. Wyżywienie: urozmaicone i w dużej ilości. Pyszne desery, duzo owoców i warzyw. Często przygotowywane „na oczach” klientów, jak np. naleśniki. Kelnerzy mili, nie nachalni. W snack barze w porze obiadowej mniejszy wybór i szybko chłodne. All inclusive bez zarzutu. Nigdy niczego nie brakowało. Basen duży, głęboki, komfortowe pływanie Animacje: w bardzo ograniczonym zakresie, w ciągu dnia gł. Siatkówka, dart, boule, polo w basenie, wieczorami czasami konkursy (wybory mistera, karaoke), potem tylko puszczana muzyka. W piątki, soboty wyjazd do Cesme do dyskoteki, dodatkowo płatny. W hotelu nie było WiFi (tylko dla gości tureckich, bo trzeba było być w ich sieci TTNet i wpisać jakieś hasło), jest kafejka internetowa. Pokaż »

    2013-08-31
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.5

    blenard ocenił hotel Babaylon

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 0.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 0.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Spokojna okolica, spokojni goście - wszyscy się przebierali do kolacji. Ciekawie rozwiązane otoczenie hotelu - "tarasowa" plaża z drewnianym pomostem, z plaży nie widać snack-baru ani basenu, ludzie nie wpadają na siebie. Wczasowicze w każdym wieku. Ciągła bryza pozwala na całkiem dobre znoszenie upałów. Plaża piaszczysta, bardzo łagodne zejście do morza. Kilka razy byliśmy z żoną w różnych hotelach w Turcji - ten był chyba najlepszy. Pokaż »

    2013-08-14
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.2

    shengi ocenił hotel Babaylon

    • Położenie
      5.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      3.7
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 2.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Bardzo doby hotel dla osób szanujących ciszę i spokój, bez krzykliwych i natrętnych animacji. Obsługa wyważona i nie narzucająca się swoją obecnością. Ogólnie bardzo czysto i dużo zieleni. Pokoje czyste, codziennie sprzątane z indywidualną klimatyzacją, telewizorem, lodówką, bezpłatnym sejfem oraz rewelacyjnym widokiem na morze i pobliską grecką wyspę Chios. Plaża hotelowa czysta z dużą ilością leżaków i dużymi łagodnymi falami. Ładny i duży basen z brodzikiem dla dzieci. Jedzenie bardzo smaczne i urozmaicone, z dużą ilością przystawek /duży ukłon dla szefa kuchni/. Polecam ten hotel osobą, które chcą naprawdę wypocząć od codziennego hałasu i zgiełku. Jedynym natręctwem (?) lub zabawieniem tego miejsca jest wszechobecny wiatr, który powoduje, że nie odczuwa się tak wysokiej temperatury otoczenia. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (39) »

    2013-07-12
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 4.8

    rikore ocenił hotel Babaylon

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel cichy, jedzenie b.dobre, duża różnorodność, obsługa miła, cicha, czystość: restauracja , basen OK, pokoje trochę zaniedbane łazienki - do wymiany w całości. Plaża czysta idealne miejsce do wypoczynku. Ogólnie 4+ na 6, poza rezydentem - ogólnie wielkie nieporozumienie a pomoc rezydenta poega na "wciskaniu" wycieczek, które są niewłaściwie zorganizowane. Chcesz coś zwiedzić - wypożycz samochód i jedź ze znajomymi. Taniej , bardziej komfortowo. Pokaż »

    2012-12-28
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.0

    beken ocenił hotel Babaylon

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel zgodnie z ofertą. W pokoju lodówka, indywidualna klimatyzacja, TV oraz darmowy sejf. Wymiana ręczników i sprzątanie pokoju codziennie, raz lepiej raz gorzej. Lepiej "załatwić sobie" pokoje o nieparzystych numerach ciszej i ładniejszy widok z balkonu. Hotel czysty a obsługa pomocna. Wymiana w kantorze hotelowym waluty nieopłacalna, lepiej jechać do Cesme. Komunikacja z Cesme dolomuszami - dość sprawnie ( raz tylko czekaliśmy godzinę) a samo Cesme miłe i sympatyczne. Okolica bardzo spokojna. Plaża pomysłowo rozwiązana, mała, utrzymywana w czystości a obsługa na plaży rewelacyjna - szczególnie jeden dwoił się i troił i zawsze pomocny i uśmiechnięty. Basen duży obok brodzik. Trzy bary. Jedzenie dobre i różnorodne - nam smakowało bardzo. Wczasy odchudzające to nie są! Polecam piwko, tamtejsze winko i oczywiście gin z tonikiem :) Radzę ustawić ręcznie w komórce sieć grecką - dużo taniej. Aaaa i radzę nie narzekać na wiatr - ratuje życie. Hotel wart polecenia mimo ogromnej ilości turystów z Turcji. Nie jest to miejsce gdzie można poszaleć do samego rana, tam można odpocząć. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (14) »

    2012-09-17
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  • 5.0

    Tomasz ocenił hotel Babaylon

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.3
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel nie najnowszy, ale w bardzo dobrej kondycji, wyposażenie pokojów nowe, jest lodówka, TV, indywidualnie sterowana klimatyzacja oraz darmowy sejf. Łazienka wyposażona w wannę z prysznicem, jest też suszarka do włosów. Sprzątane codziennie (czasami na odpierdziel, ale 2 magiczne monety dają minimum 3 dni czystości łącznie z polerowaniem lustra w łazience). Polecam pokoje o nieparzystych numerach - ładny widok i spokój - od drugiej strony jest spory hałas z sąsiedniego hotelu (głośne animacje). Jedzenie smaczne, bardzo duży wybór potraw oraz dodatków. Śniadania nieco monotonne, ale rekompensują je obiady oraz kolacje. Uwaga na wagę można łatwo przytyć. Duży basen o głębokości 1,50m-2,30m oraz mały brodzik dla dzieci (0.30-0.50m). Trzy bary (lobby, przy basenie oraz przy plaży) - polecam gin z tonikiem ;) Na plaży przyjemnie, choć sama plaża mikrusia, ledwo jeden rząd leżaków. Mocno wieje dzięki czemu nie odczuwa się temperatury. Hotel godny polecenia. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (2) »

    2012-07-04
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 4.5

    Jaga K. ocenił hotel Babaylon

    • Położenie
      3.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 3.0
    • Pokoje
      3.8
      • Wielkość 1.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.7
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Byliśmy całą rodzinką (ja, mąż, syn 5-lat, córka-1,5-roku) na przełomie lipca i sierpnia 2011. Jesteśmy z wczasów bardzo zadowoleni. Plaża bardzo blisko, wąska, ale przepiękna i czysta. Pokoik malutki, ale wszystko, co trzeba się mieściło. Klima manualna, w łazience klimy brak, więc trochę gorąco. Przede wszystkim czysto (i w pokoju i w restauracji), a dzieci wróciły zdrowie. Pokojówki nie kradły. Obsługa przemiła. Jedzenia bardzo dużo, dość monotonne, ale zawsze można było wybrać coś dla siebie i nie żałowali, cały czas jedzenie donoszono. Na terenie hotelu znajdowała się restauracja i 3 bary (w hotelu, przy basenie i przy plaży). Dla dzieci jest plac zabaw. Wieczorem odbywały się animacje (dla dzieci-b.krótkie) i dla dorosłych. Większość gości hotelowych to Turcy, można spotkać sporo Polaków, inne narodowości w mniejszości. Super pogoda ułatwiająca znoszenie wysokich temperatur, wieje przyjemny wiatr. POLECAM dla rodzin z dziećmi, dla osób chcących odpocząć w ciszy. Nie jest to dobre miejsce dla tych, którzy szukają ekstremalnych wrażeń. Pokaż »

    2011-08-16
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.8

    Alicja ocenił hotel Babaylon

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel wspaniały bardzo polecam, plaża hotelowa bardzo czysta i zadbana przez obsługę hotelową. Pokoje czyste, wszystkie z widokiem na morze, ręczniki i pościel wymieniane codziennie. Jedzono pyszne i dużo, sałatki ogromny wybór, ciasteczka, owoce marzenie. Obsługa bardzo sympatyczna i o dziwo bardzo powściągliwa, ale sympatyczna. Pobyt urlopowy bardzo udany poza zgrzytem wycieczkowym, (ITAKA). Obsługa w języku angielskim i niemieckim. Polecam bardzo hotel, szczególnie dla osób starszych, z dziecmi i wszystkich którzy chcą spokoju i wypoczynku. Kilka km od hotelu wioska rybacka, z licznymi restauracjami rybnymi bardzo polecam restauracje u Greka, pyszne owoce morza, rybki. Do Cesme mozna dojechac dolmuszami, ale pieszo mozna spokojnie wybrac sie na wycieczke i podziwiać okoliczne ogrody i przepiekny widok na zatokę. Aha bardzo wazna informacja, od morza wieją wiatry co jest bardzo przyjemne przy wysokich temparaturach. Pokaż »

    2011-05-06
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 5.0

    kaej ocenił hotel Babaylon

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 2.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    czysty i ładny hotel. W pokojach indywidualna klimatyzacja choć gorąca łazienka. Bardzo ładna plaża. Wszędzie czysto. Obowiązkowa rybka w sąsiedniej wiosce (10 min pieszo). W bezpośredniej okolicy mało atrakcji ale można bez problemu podjechać dalej i wszystko jest. Byliśmy naprawdę zadowoleni i możemy polecić osobom ceniącym spokój. Pokaż »

    2010-09-08
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (2)
  •      

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny