Hotel Venosa Beach Resort & Spa Didim *****

Venosa Beach Resort & Spa

Ocena hotelu (10 opinii)

5.1
  • Położenie
    4.3
    • Odległość od plaży / stoku 5.9
    • Plaża / stoki 4.5
    • Cicha i spokojna okolica 5.6
    • Restauracje w okolicy 2.2
    • Atrakcje w okolicy 2.0
    • Komunikacja 5.3
  • Pokoje
    5.4
    • Wielkość 5.3
    • Standard wyposażenia 5.8
    • Czystość 4.9
    • Łazienka 5.5
  • Wyżywienie
    5.8
    • Ilość i dostępność 5.9
    • Smak i jakość potraw 5.9
    • Różnorodność potraw 5.7
    • Obsługa 5.9
  • Hotel
    5.0
    • Basen 5.9
    • Udogodnienia dla dzieci 4.7
    • Animacje i rozrywka 4.1
    • Sport 4.9
    • Obsługa 5.2
    • Czystość 5.4
  • Jakość / cena
    5.0

Rekomendacja

90% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 3.7

    Ania Maciejewska ocenił hotel Venosa Beach Resort & Spa

    • Położenie
      3.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 1.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      2.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 1.0
      • Obsługa 1.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Jestem rozczarowana hotelem i jego okolicą. Wokol hotelu nie ma nic!. Zeby dojechac do miasta trzeba wziąć bus....a wieczorami jest problem z dojazdem. W większej grupie wrócic z miasta do hotelu graniczy z cudem. Owszem jedzenia duzo ale drinków panowie nie potrafią robic ( nawet jak im się zapłaci ) i jest w miarę czysto ale nic poza tym. Można tam umrzeć z nudów. Animatorzy bawili się sami w swoim gronie. Było tak nudno ze mój syn zabrał się za czytanie książek ;-) to jedyny plus. W ofercie były atrakcje dla dzieci ale w rzeczywistości ich nie było. Podobno zmienili sie animatorzy. Nie tylko my bylismy z tego faktu niezadowoleni... Pokaż »

    2015-01-01
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.7

    olivia ocenił hotel Venosa Beach Resort & Spa

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.3
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 1.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      4.0

    hotel oddalony o 1,5 godz drogi busem z lotniska w Bodrum, poza hotelem nie ma atrakcji chyba , że wybierzemy się miejscowym busem za 2 liry od osoby w jedna stronę do Didim, ponieważ sam hotel nie znajduje się w tej miejscowości:(plaża ok, do kąpieli w morzu koniecznością są buty, jedzenie w restauracji, pool barze i barze grillowym bez ograniczeń, nie sposób chodzić głodnym:)czysto, schludnie, wesoło, pokoje "sprzątane" codziennie - zmieniane ręczniki i ścielone łóżka- niestety nawet brudne lustro i filiżanki po kawie nie umyte. W pokoju znajduje się czajnik , filiżanki kawa i herbata:)my chyba mieliśmy pecha od początku: byliśmy z 13 letnia córka i dostaliśmy pokój z 2 pojedynczymi łóżkami, walka o 3 łóżko trwała a co niektórzy nie wiedzieć czemu musieli dodatkowo płacić za nie po 120 euro!- jak wszystko było opłacone,meldunki w hotelu w cały świat, 2 os dostawały pokoj z 3 lub 4 łóżkami itd. przeciekało wc, popsuta klimatyzacja w pokoju to tyle z niezadowoleń:)a cha i jeszcze jedno- na balkony skierowane są kamery z ochrony, tak więc zasłony się przydają:) bardzo dużo słowaków, anglików i turków. Pokaż »

    2014-09-03
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.0

    DAV VAIO ocenił hotel Venosa Beach Resort & Spa

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.3
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel ogólnie bardzo dobry. Jedyny minus to położenie (Yesilkent, koło Didim), do sklepów i atrakcji trzeba dojeżdżać Dolmuszem. Czystość w restauracji i w hotelu. Różnorodność potraw i ich smak bardzo dobry. Zakwaterowali nas na 2 piętrze daleko od znajomych. Chociaż prosiliśmy, żeby były na wyższym piętrze i niedaleko siebie, a wiem, że osoby, które miały później dostały na najwyższych piętrach i obok siebie, a u nas powiedział "mamy full". Obsługa oprócz nam tego bardzo miła i pomocna. Leżaki można spokojnie zajmować przed 10:00 przynajmniej przy zjeżdżalniach. Baseny bardzo fajne. Animacje super hotelowe i innych narodowości szczególnie Mario, który mówił trochę po polsku i prawie zawsze wymieniał pierwszą i Richard, który zapraszał na gry dzieci i dorosłych, obaj uczestniczyli w amfiteatrze. Najwięcej było Rumunów, ale Polacy byli zauważeni. Figloklub - nie było nic dla dorosłych i starszych dzieci, zapraszali na gry z innych biur podróży (nie polskich). Nie ma Pamukkale z Rainbow Tours! Polecam hotel! Pokaż »

    2014-07-12
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.7

    Katarzyna Sowińska ocenił hotel Venosa Beach Resort & Spa

    • Położenie
      5.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel bardzo fajny, nowy, czysto, przyjemnie, super baseny, fajna plaża. Pokoje duże, czyste, każdy z pięknym widokiem na morze. Animatorzy z Polski z Rainbow Tours Basia (miniklub) i Filip - po prostu rewelacja. Basia wielkie dzięki za świetne wakacje dla mojej córci. To jest pierwszy hotel, do którego chętnie byśmy wrócili, gdyby nie to, że jest tyle miejsc do zobaczenia ;-) Pokaż »

    2013-09-12
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.6

    hladij ocenił hotel Venosa Beach Resort & Spa

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    bylismy na podrozy poslubnej bylo cudownie polecamy ten hotel. Mielismy pokoj na najwyzszym piętrze, drzwi były udekorowane białymi wstążkami z okami Proroka:) Na łożku płatki róż. Codziennie otrzymywaliśmy swieże owoce i wino do pokoju. Jedzenie bardzo pyszne, ogromny wybor, wszytsko swieze i ladnie podane. Obsluga bardzo sympatyczna i kometentna. Tam mozna poczuc sie jak gwiazda. Hotel i basen bardzo czysty. Co wazne basen nie byl bardzo chlorowany. Z hotelu tez bardzo blisko na plażę. Możliwosc wypozyczenia roznosci do sportow wodnych. Na terenie hotelu: hamaki, zjezdzalnie, zieleń, kwiaty, namioty z ichnimi potrawami- np.placuszki. Wybor alkoholi ok, swieze owoce i lody. Wieczorami roznorodnosc rozrywek, np. muzyka na zywo, show time, zabawy dla dzieci, Polecamy wycieczkę 7 dni objazdówka i 7 dni wypoczynek wlasnie w Venosa. Chętnie wrocilibysmy tam raz jeszcze. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (3) »

    2013-06-22
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.9

    Mama1 ocenił hotel Venosa Beach Resort & Spa

    • Położenie
      3.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 2.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Czysto, schludnie, plaża 10m od basenu czysta,zadbana,piaskowa. Leżaki na basenie i przy plaży w ilości bardzo dużej. Jedzenie wyśmienite, różnorodne w zależności od upodobań i smaków. Pokoje czyste, dziennie sprzątane. Hotel nowoczesny czysty, błyszczący. Mnóstwo udogodnień, nie można się nudzić. Dla dzieci wiele atrakcji m in. mini klub. Animatorzy starają się aby gościom było miło i wesoło. Obsługa miła, z uśmiechem na trwarzy. Polecam każdemu. Minut to taki, że nie ma gdzie wyjść poza hotel, ponieważ jest w zaciszu i z dala od hałaśliwych, nocnych atrakcji. Pokaż »

    2012-10-16
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.5

    Anna ocenił hotel Venosa Beach Resort & Spa

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      3.5
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Mogę polecić ten hotel - piękny , nowocześnie urządzony - choć małe "ale" się znajdzie . Piszę tylko o moim pokoju nie wiem czy inne osoby się pod tym podpiszą - smród z łazienki co parę dni nie do zniesienia !! budził w nocy, oczy piekły i nie mogłam zasnąć . Na 2 tygodnie pobytu dwie takie noce - dlatego małe "ale" . Jedzenie bardzo smaczne i różnorodne , choć oczywiście szyneczki i wędlin - zero - za to sery , pomidory , ogórki , bakłażany , cukinie i inne warzywa - znakomite w różnych postaciach . Desery gorsze niż w Egipcie . Na pewno można pojeść i popić , choć piwo Efez dobre i cienkie , drinki bardzo cieniutkie i wybierane przez nich- do 23.00 potem płatne i to około 18 TL czyli nasze x 2 + 36 pln !!!!! Bankomat przed głównym wejściem- szlabanem do Hotelu. W mieście jak w MC Donaldzie zapłacisz USD lub EU to jeśli chcesz resztę wydadzą w Ich Lirach. Ceny generalnie wysokie (odpowiem na pytania) Polecamy RYBNĄ restauracje A'la Carte - super !! .Bylismy z synem 12 letnim - basen , wycieczki (region nasycony historią), zakupy, animatorzy - ok .Nie było nudy choć mnie się po 10 dniach zawsze nuży . Daleko z lotniska z Izmiru ok.2 h. jazdy . W pobliżu zero atrakcji trzeba się przejechać do miasteczka dolmuszem. Zakupy w nim zajmują góra 2-3 godziny dłużej nie ma gdzie chodzić .Wszystkiego nie opiszę ale jeśli ma ktos szczegółowe pytania proszę pisać anel_sz@interia.pl Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (7) »

    2012-08-01
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 5.5

    kari1977 ocenił hotel Venosa Beach Resort & Spa

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 1.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel rewelacja,czysto,pokoje sprzątane codziennie,pyszne jedzenie duża różnorodność,kuchnie świata,jedyny minus to animatorzy kiepscy nie przykładają się,baseny świetne ,plaża super.Polecam naprawdę najlepszy wypoczynek od lat a biuro Rainbow Tours wszystko dopięte co do minuty duża opieka,warto z Nimi jechać. Pokaż »

    2012-07-11
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.8

    WZ1963 ocenił hotel Venosa Beach Resort & Spa

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 0.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Część stacjonarna wycieczki po Turcji. Po tygodniu jazdy autokarem wspaniały wypoczynek i czas na "cudowne nic nie robienie". Generalnie pozytywnie. Dobre wrażenie psuje plaża, a dokładniej jej żwirowe podłoże - konieczne odpowiednie buty do poruszania się w wodzie i na brzegu. Woda ciepła i dość przejrzysta. Brzeg łagodnie schodzi do morza, woda płytka, dno porośnięte glonami i usypane kamieniami (czasem ostrymi!). Basem duży (~50 m, 1,35 m głęboki) - woda nie śmierdzi chlorem (basen wieczorem codziennie czyszczony). Rano trudno znaleźć wolne leżaki przy basenie. Większość gości hotelowych rezerwuje leżaki ~7 rano zostawiając ręczniki (pomimo informacji by tego nie robić do 8,30 ;)). Obok basenu dwa bary z napojami (w tym jeden z jedzeniem) oraz namiot z naleśnikami. W barach napoje (lokalne alkohole: piwo i wino - da się wypić oraz mocniejsze - nie piłem - nie oceniam). Jedzenie w głównej restauracji: duży wybór, łagodne smaki, znakomite tureckie słodycze. Kiepska kawa z automatu - turecka kawa parzona była w tej restauracji nieosiągalna. Restauracje a’la carte (włoska, rybna i turecka). Byłem w tureckiej - warto! Hotel: nowy obiekt, jeszcze nie zdewastowany i czysty. Wszystkie pokoje z widokiem na morze. Darmowy dostęp WIFI do Internetu (im bliżej parteru tym lepszy sygnał). Ostatnia doba hotelowa kończy się o 12.00 - do wyjazdu możliwość korzystania z wszystkich atrakcji hotelowych (w tym bary i restauracja) aż do wyjazdu. Atrakcje poza hotelem: w pobliżu miasto Didima a w mim lokalny bazar (i inne ciekawe miejsca opisane w przewodnikach). Poza częścią z warzywami i przyprawami reszta to królestwo podróbek (każda znana i mniej znana marka odzieży, galanterii i kosmetyków). Nie kupisz tu prawie nic co jest charakterystyczne dla Turcji (lepiej takie zakupy zrobić podczas objazdu po Turcji). Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (7) »

    2012-07-10
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 6.0

    JoannaF ocenił hotel Venosa Beach Resort & Spa

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Piękny pięciogwiazdkowy hotel. Do dyspozycji prywatna część plaży , oraz odkryte baseny z leżakami-ręcznikami, zjeżdżalnie. Pokój przestronny, zostaliśmy zakwaterowani w 2 pokojowym apartamencie z przepięknym widokiem na Morze Egejskie. W restauracji mnóstwo różnorodnych dań kuchni tureckiej i włoskiej, którymi można było się delektować w budynku oraz na świeżym powietrzu. Obsługa bardzo miła. Międzynarodowe drinki i koktajle serwowane były w barze, jak też przy basenie. Na miejscu znajduje się sauna, kryty basen, gabinet kosmetyczny, zakład fryzjerski, 4 sklepiki. Zespół animatorów kompleksu Venosa zapewniał mnóstwo atrakcji w ciągu dnia oraz wieczorem (np. mini disco) W naszym przypadku sprawdziła się możliwość korzystania z Figloklubu (synek był zachwycony) serdeczne pozdrowienia dla p. Oli i p. Mateusza i małpki. Jednym słowem wakacje były udane było super........polecam. Pokaż »

    2012-07-07
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  •      

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny