Hotel Sea Gull Beach Resort Hurghada ****

Sea Gull Beach Resort

Ocena hotelu (219 opinii)

4.8
  • Położenie
    5.1
    • Odległość od plaży / stoku 5.6
    • Plaża / stoki 5.0
    • Cicha i spokojna okolica 4.1
    • Restauracje w okolicy 5.2
    • Atrakcje w okolicy 5.0
    • Komunikacja 5.4
  • Pokoje
    4.7
    • Wielkość 5.0
    • Standard wyposażenia 4.6
    • Czystość 5.0
    • Łazienka 4.3
  • Wyżywienie
    4.5
    • Ilość i dostępność 4.7
    • Smak i jakość potraw 4.6
    • Różnorodność potraw 3.9
    • Obsługa 4.8
  • Hotel
    5.0
    • Basen 5.3
    • Udogodnienia dla dzieci 5.0
    • Animacje i rozrywka 5.1
    • Sport 4.8
    • Obsługa 5.0
    • Czystość 4.8
  • Jakość / cena
    4.9

Rekomendacja

85% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 2.7

    Magda ocenił hotel Sea Gull Beach Resort

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      1.5
      • Wielkość 2.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 1.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.8
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 3.0
    • Hotel
      3.7
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      2.0

    Hotel lekko nas rozczarował. Największą zaletą tego hotelu jest jego usytuowanie - w samym centrum Hurghady. Poza tym hotel rozczarowuje swoją obsługą, brakiem czystości w pokojach i w restauracji, ogromną ilością Rosjan oraz monotonnym, słabo urozmaiconym wyżywieniem. Raczej nie polecam. Pokaż »

    2012-07-27
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (1)
  • 3.5

    Marcin ocenił hotel Sea Gull Beach Resort

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      3.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      2.2
      • Ilość i dostępność 2.0
      • Smak i jakość potraw 2.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 4.0
    • Hotel
      4.3
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Od ładnych kilku lat wyjeżdżam na zagraniczne wczasy, ale tak złego wyżywienia jeszcze nie miałem. W starej części hotelu restauracja duża, ale w środku jedynie warzywa na zewnątrz wydają posiłki po które trzeba stać w długich kolejkach w słońcu (oczywiście przez 2 tyg. to samo). W restauracji w nowej części nieco lepiej, jednak brak stolików ( kilkanaście minut walki o zajęcia miejsca ). Sam hotel to 4* (egipskie) więc wiadomo, że daleko mu do europejskich standardów ( trzeba przyzwyczaić się do karaluchów i mrówek ). Baseny ok. tylko brak leżaków ( ja wstawałem przed 7 więc udało mi się zawsze coś zarezerwować ). Jedyna pozytywna rzecz to obsługa i barmani, zawsze mili i uśmiechnięci jedynie kierownik baru w lobby nieuprzejmy ( wyprosił nas ze stolika żeby zrobić miejsce dla miejscowych biznesmenów którzy załatwiają tam swoje interesy). Ogólnie hotel dla mało wymagających turystów Pokaż »

    2012-07-25
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.7

    INGA ocenił hotel Sea Gull Beach Resort

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      4.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Dużą zaletą hotelu jest to, że jest położony w samym centum Hurghady, więc stanowi świętną bazę wypadową na miasto czy impreze albo spacer. Ale był to mój drugi pobyt w Sea Gull i niestety muszę przyznać, że przez dwa lata pogorszył się w nim standard. Jedzenia o wiele mniej niż kiedyś. Bardzo mało zróżnicowane potrawy - podobne każdego dnia. Pokoje przeznaczone dla Polaków sprzątane owszem są codziennie ale wymagają remontu. Pokoje znajdujące się na zdjęciach wi prezentowanych katalogach nie są przeznaczone dla Polaków - inf. potwierdzona przez managera hotelu. Załącznik w paszporcie może jedynie pomóc w tym, żeby nie dostać pokoju bez okien albo z widokiem na ściane :). Bardzo pomocny przy zmianie pokoju jest manager WALID, bo na rezydentke nie ma co liczyć. Plusem dużym hotelu są dwie plaże i baseny. Obojętnie w której części hotelu zostaniemy zakwaterowani to możemy korzystać z wszystkich barów, restauracji, basenów itd. Ogólne wrażenie dobre jeśli ktoś chce się pobawić na mieście i odpocząć na plaży lub przy basenie i przymknie oko na pewne "uchybienia" . Pokaż »

    2012-07-25
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.5

    wroclaw ocenił hotel Sea Gull Beach Resort

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.0
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Właśnie wróciłem z Egiptu i z czystym sumieniem moge polecić ten hotel.Położenie w samym centrum, jedzenie bardzo dobre, plaża przyzwoita, baseny w porzadku.Animatorzy się bardzo starają, chociaż wieczorny show w ich wykonaniu taki sobie ( brak profesjonalnych wystepów z zewnątrz ).Hotel sklada się z 3 czesci - nowa, stara oraz premium.Ja byłem w nowej.Pokoj przyzwoity.Jednak należy bardzo uważać na zakwaterowanie.Znajomi Polacy dostali pokoje w domkach w centrum kompleksu i mowili, że jest tam katastrofa.Wywalczyli przeniesienie do głownych budynków i byli już zadowoleni. Wszystkie 3 czesci sa polaczone.Mozna swobodnie wchodzic do premium i korzystac z jego baru.Kazda cześć ma swoje zalety, dlatego zachęcam do dokładnego poznania całego kompleksu. Ładna rafa koralowa.znajduje sie za plaza premium na prywatnej plazy. Na forum dużo jest negatywnych opini o jedzeniu.Był to mój 3 pobyt w Egipcie a wczesniej bylem w Turcji i w Tunezji więc mam już doświadczenie i trochę nie rozumiem tych narzekających ludzi.Jadłem tylko w nowej części.Posiłki urozmaicone, bardzo dobre zupy, wyroby cukiernicze, mięso z grilla .Do końca pobytu nie znudziłem się potrawami. Co do gości hotelowych to większośc to Rosjanie, pózniej Polacy , Czesi, Węgrzy i Egipcjanie.Zachowanie Rosjan bylo w porzadku.Najgorzej wypadli miejscowi.Mnóstwo talerzy na korytarzach ( nie wiem dlaczego nie mogli zjeść w restauracji ) oraz czasami biegające w nocy dzieci. Dużo zajęć sportowych.Siatkowka, tenis stołowy, piłka wodna oraz gimnastyka wodna oraz nauka tańca. Pokaż »

    2012-07-23
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 2.5

    P83 ocenił hotel Sea Gull Beach Resort

    • Położenie
      3.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 1.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      3.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      1.5
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      3.8
      • Basen 1.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 2.0
    • Jakość / cena
      0.0

    KATASTROFA!!! Właśnie wróciliśmy. Na kilkaset pokoi może ze 100 normalnych (dla Rosjan i Egipcjan) Dostaliśmy pokój bez okna, później przenieśli nas do pokoju z widokiem na jakieś maszyny, następnie do pokoju bez zimnej wody. Siódmego dnia o 3 nad ranem dostaliśmy w miarę możliwy pokój ( jedyny mankament to rdzawa woda w kranie ). W basenie taki syf, że czegoś takiego jeszcze nie widziałam. Polacy w recepcji spędzali całe godziny płacząc i błagając o czyste ręczniki, zmianę pokoju, naprawienie klimatyzacji, dostawienie łóżek dla dzieci. KOSZMAR! Jedzenie wydawane przez kucharzy dobre, ale normalnej wielkości porcje tylko dla tamtejszych, Egipskie dziecko 3 gałki lodów, białe - jedna gałka. W starej części hotelu cisza i spokój w nowej - wesołe miasteczko, zoo, dyskoteka i muzyka na żywo - wszystko razem. Pokaż »

    2012-07-21
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  • 2.7

    Lato ocenił hotel Sea Gull Beach Resort

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      2.5
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      2.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      3.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 2.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 3.0
    • Jakość / cena
      0.0

    Dla tych,,najniżej postawionych''w hierarchii obsługi hotelowej stawiam duży plus-chłopcy mili,uśmiechnięci,życzliwi i uczynni.Poza nimi położenie hotelu w centrum Hurghady,hotelowa plaża,baseny i korty tenisowe-to atuty tego miejsca,ale NIC poza tym.Wszędobylska,,ruska szarańcza'',opryskliwa obsługa recepcji,mała ilość owoców w posiłkach i codzienna plażowa walka o leżaki na plaży-to realia.Polecam mało wymagającym,rosyjskojęzycznym i ,,rannym ptaszkom'',którzy zdążą upolować sobie leżak na plaży. Pokaż »

    2012-07-11
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 3.3

    tot69 ocenił hotel Sea Gull Beach Resort

    • Położenie
      5.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 3.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      3.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 4.0
      • Łazienka 2.0
    • Wyżywienie
      1.0
      • Ilość i dostępność 1.0
      • Smak i jakość potraw 1.0
      • Różnorodność potraw 1.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      3.7
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 3.0
      • Czystość 1.0
    • Jakość / cena
      3.0

    UWAGA!! jedzenie w hotelu TRAGEDIA!!nie chodzi tu o brak urozmaicenia ale o jakość! serwowana ryba to jakiś tłuszcz w panierce!kurczak mięso tłuste i niezjadliwe!do tego wolowina podana raz w całym tygodniu owocy morza niestety nie bylo!!!!owoce tylko 2razy podany arbuz przy czym trzeba bylo odczekać swoje w kolejce!napoje jak i alkohol wiadomo nienadajace sie do picia ale to standard w formie all.UWAGA w nowym sea gull osobiscie widzialam jak w restauracji pani dolewa wody Z KRANU do soków!!ogólna ocena wyzywienia 0!!!!! położenie centrum miasta wszędzie blisko więc za to duży plus/baseny ok plaża również możliwosc snurkowania przy malej rafie 1wsza lekcja przed wypłynięciem w morze obuwie no pływania konieczne!/panowie w recepcji i serwis sprzatajacy bardzo pomocni oczywiscie za odpowiednia opłatą!w starym sea gull pokoje stara i smierdzace za około 10$ mozna poprosic o przeniesienie od nowego tam juz lepszy standard/wielki plus nalezy sie rowniez rezydentce ze SKY CLUB pani bardzo pomocna! polecam restauracje EL MINA owoce mrza rewelacja!!! koszt jednego dania 50-100zł ale naprawde warto!!!oczywiscie wystrój lata 80-90 Pokaż »

    2012-06-25
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (2)
  • 5.2

    aganea ocenił hotel Sea Gull Beach Resort

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.2
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 3.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    jezeli mam byc szczera .. w zeszlym roku bylam pierwszy raz w egipcie. jak dla mnie hotel swietny ale moge byc malo obiektywna (pierwszy raz na egipskiej ziemi) ale irytujace byly wpisy polskich turystow w ksiazce wystawionej w stolowce/restauracji...jak dla mnie jedzenie dobre...zeby wszyscy mieli w domu tak urozmaicone menu.................................. ;) ogolnie lokalizacja swietna wychodzi sie z hotelu ..centrum, w holetu fajne baseny + fajna plaza + przejscie do drugiego hotelu :) mega wielki teren i nie sposob sie nudzic. jedyny minus to taki ze nabasenie czasem leci muzyka a czasem nie..... reasumujac... 26 lipca br znowu lecimy do tego samego hotelu :) aha jezeli chodzi o czystosc i porzadek--> bardzo o to dbaja, nic nie ginie podczas sprzatania...mielismy przez cale 2tyg kase na wierzchu i nic nie zginelo :) Pokaż »

    2012-06-23
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.5

    Milosz_S ocenił hotel Sea Gull Beach Resort

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 3.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 4.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Zdecydowanie polecam ten hotel!!! Obiekt położony w samym centrum Hurghady, co ma swoje zalety i wady:):) Ja z żoną jednak świadomie wybraliśmy ten hotel, zamiast pałaców gdzieś na pustyni, daleko od miasta. Ten kto lubi nocne atrakcje oraz chce poznać smak lokalnego życia, zamiast zamkniętego kurortu, będzie zadowolony. Od ulicy zgiełk i gwar, tak więc koniecznie trzeba załatwić sobie pokoje od strony morza, z pięknym widokiem. W recepcji za "dopłatą" nie ma z tym problemu. Sea Gull to właściwie dwa hotele: część "stara" oraz "nowa". Obydwa obiekty oceniam wysoko. Jednak ja byłem gościem w "nowym" Sea Gull, który zdecydowanie bardziej mi się podobał. Obiekt bardziej w standardzie i architekturze europejskiej, z mniejszą liczbą gości, co sprawia że nie ma takiego tłoku na obiekcie. Goście to głównie Ruscy, Czesi i Polacy. Cała infrastruktura super, baseny i woda bardzo czyste, po za tym hala do squasha, kort, boisko do piłki siatkowej i nożnej, tak więc w chwilach wolnych od leniuchowania można też aktywnie spędzić czas. Cały obiekt bardzo czysty, zadbany i uporządkowany, dużo zieleni, mini zoo i plac dla dzieci, a także amfiteatr, gdzie codziennie wieczorem odbywało się show w konwencji komediowej. Animatorzy rewelacja, uśmiechnięci, chętni i pomocni, mówiący w kilku językach, tak więc z komunikacją nie ma żadnego problemu. Obsługa hotelowa również OK, barmani, kelnerzy, sprzątacze (sami mężczyźni żeby było jasne) bardzo mili i uprzejmi. Pokoje czyste, codziennie sprzątane, woda mineralna codziennie uzupełniana w lodówce. Wszystko w jak najlepszym porządku!! All inclusive na wysokim poziomie, lokalne alkohole też w mojej ocenie bardzo dobre. Oryginalne napoje tj. pepsi, 7up i mirinda oraz tonic. Bardzo miło mnie to zaskoczyło, bo w kilku innych hotelach spotkałem się z "podróbkami" tych napojów. Piwo lane z butelki, Stella lub Sakkara, bardzo dobre, nisko alkoholowe co sprawiało, że miło się piło i dobrze gasiło pragnienie. Jeden minus to mało urozmaicone menu. Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (4) »

    2012-06-11
    Opinia pomocna?
    Tak (6) / Nie (0)
  • 5.8

    tunia5 ocenił hotel Sea Gull Beach Resort

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 2.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Byliśmy pierwszy raz w Egipcie i cieszę się ,że Pani w biurze CUT namówiła mnie na ten hotel. Czulismy się w nim Królami życia. Obsługa traktowała nas po królewsku, zieleń niesamowicie piękna i zadbana , mimo ,ze jest to ogromny ośrodek nie czuje się tłoku , baseny po prostu puste, bo jest ich tak dużo ,ze ciężko zliczyć . I do tego enklawa spokoju mimo ,że za wejściem tętniąca , główna ulica. Super hotel i miejsce -bardzo polecam. Pokaż »

    2012-06-06
    Opinia pomocna?
    Tak (5) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1021 22 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny