Hotel Turunc Marmaris ****+

Turunc

Ocena hotelu (108 opinii)

5.3
  • Położenie
    4.9
    • Odległość od plaży / stoku 5.9
    • Plaża / stoki 4.6
    • Cicha i spokojna okolica 5.6
    • Restauracje w okolicy 4.6
    • Atrakcje w okolicy 4.1
    • Komunikacja 4.9
  • Pokoje
    5.2
    • Wielkość 5.3
    • Standard wyposażenia 5.2
    • Czystość 5.3
    • Łazienka 5.1
  • Wyżywienie
    5.6
    • Ilość i dostępność 5.6
    • Smak i jakość potraw 5.5
    • Różnorodność potraw 5.5
    • Obsługa 5.6
  • Hotel
    5.3
    • Basen 5.6
    • Udogodnienia dla dzieci 5.4
    • Animacje i rozrywka 5.2
    • Sport 4.8
    • Obsługa 5.5
    • Czystość 5.3
  • Jakość / cena
    5.3

Rekomendacja

95% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 5.7

    Adam ocenił hotel Turunc

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Kameralny,utopiony i spokojny hotel dla rodzin z dziećmi -najlepiej stacjonarnie bo poza hotelem niewiele się dzieje.

    2014-10-11
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.8

    diana2000 ocenił hotel Turunc

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    to był mój trzeci wyjazd w Turcji ,wiec mam jakiś rozeznanie i musze stwierdzić że hotel spełnił moje oczekiwania.Czysto ,piękne położenie ,jedzenie dużo i bardzo dobre.Widoki bajeczne i mimo iż na 2 tygodnie mielismy 6 dni słońca uważam za wyjazd bardzo udany.Polecam !!!!!!!! Pokaż »

    2014-05-09
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (5)
  • 5.9

    sylwia dyda ocenił hotel Turunc

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Piękne widoki, ( droga do hotelu nie taka straszna, ostre zakręty, ale przeżycie niesamowite) , przesiadka do busa, sprawna, wcale nie jest problemem. Poza tym cisza, spokój, kameralny klimat. Czyste morze, wokół góry- bajka, naprawdę można odpocząć, wyciszyć się. Świetna obsługa, życzliwa, bez robienia łaski (do tej pory najlepsza wśród hoteli 4 i 5*w których byłam ), bardzo smaczne jedzenie, wyśmienita jagnięcina, napoje podawane tylko w szkle, a nie w plastikach jak to zazwyczaj bywa. Bardzo dobre śniadania ( co się tez rzadko zdarza w hotelach. (czasem tylko bardzo długie kolejki do omletów) Polecam pyszna kolację turecką w restauracji a la carte (jedna w cenie pobytu- rezerwacja w recepcji) .Pokój na 2 osoby który otrzymaliśmy to dwuzpoziomowe, duże studio, z dwoma sypialniami i balkonami, łazienkami , plazmą na ścianie - z widokiem na las. Polecam tez SPA ( rewelacyjne masaże robione przez rodowite Balijki). Warto wybrać się taxi wodną do Marmaris, natomiast deptakiem od hotelu dojść do mini miasteczka ze sklepikami, tawernami. Hotel porządny, mocne 4,5* na b.dobrym poziomie - polecam! Pokaż »

    2013-10-13
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 4.9

    Robert ocenił hotel Turunc

    • Położenie
      4.0
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      4.2
      • Wielkość 4.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.2
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 4.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Dużym atutem tego hotelu jest wyżywienie. Jak do tej pory najlepsze i urozmaicone. Muszą popracować jeszcze nad drinkami. Plus za lokalną kuchnie i grille nad basenem. Hotel pięknie położony nad zatoką pośród gór. Trochę obawiałem się o miejsce przy basenie ale na prawdę nie było źle po mimo pełni sezonu. Pokaż »

    2013-08-24
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (1)
  • 5.8

    Marcin ocenił hotel Turunc

    • Położenie
      5.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Szanowni Państwo, To był nasz 3 pobyt w Turcji. Rodzina 2+2. Hotel po prostu SUPER !!! Pokoje jak na Turcję to OK. Wyżywienie bardzo urozmaicone. Przez dwa tygodnie można każdego dnia jeść coś innego. Dużo ryb, owoców morza i warzyw. Nawet sok ze świeżych owoców jest serwowany do śniadania za darmo. Na stołówce nigdy nie brakuje jedzenia ani miejsca do siedzenia. Jedzenie jest dostępne całą dobę tylko zmienia się lokalizacja podawania - rotacja miedzy czterema restauracjami. Gorąco polecam kolację Turecką (wymagana rezerwacja w recepcji). Taka kolacja przysługuje raz na pobyt ale warto. Hotel wspaniale położony, przecudne widoki. Animacje dla najmłodszych, nastolatków i dorosłych odbywają się przez cały dzień. Słowo na temat wycieczek fakultatywnych - kupowaliśmy wycieczki od Rezydentów - każda wycieczka miała w planie (o czym Rezydenci nie mówili) wizytę w jakimś centrum: albo skóry, albo diamenty, albo złoto, albo fabryka cukierków, albo sklep z wyrobami bawełnianymi. Koszmar - już nawet Rezydenci biura ITAKA mają układy z lokalnymi producentami i przywożą Turystów do ich manufaktur. Oczywiście ceny w tych "niezaplanowanych punktach wycieczki" są dużo wyższe niż gdzie indziej. Dla przykładu: w fabryce słodyczy kupiłem sok z granatów za 8 euro a w miasteczku obok hotelu był ten sam sok za 2 euro (bez targowania). ZAKUPY: obok hotelu - 10 minut drogi spacerem jest miasteczko TURUNC, gdzie jest sporo sklepów a ceny niższe niż w Marmaris - polecam. Są tam też również restauracje, gdzie można posiedzieć nad brzegiem morza. PODSUMOWUJĄC: polecam ten hotel wszystkim, którzy chcą odpocząć w hotelu blisko morza, z dala od wielkomiejskiego zgiełku. Pokaż »

    2013-08-18
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (1)
  • 6.0

    Ania Maciejewska ocenił hotel Turunc

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Wakacje w Turunc to strzał w 10. Polecam wszystkim. Przepiękne widoki cudowna okolica. Wjazd do Turunc zakręcony:) Sam hotel jest daleko od lotniska ale naprawdę warto tam pojechać. Hotel jest 5*obsługa miła i zawsze pomocna. Kelnerzy uwijają się jak mróweczki.Jedzenie urozmaicone i jest go dużo.... jak w jednym miejscu się kończą to w drugim zaczynają:) do tego duży wybór owoców ,warzyw i ciast. W każdy czwartek jest dzień Turunc ( są specjalne potrawy, sztuczne ognie i torty) . Na środkowym basenie są organizowane animacje dla dzieci i dorosłych. Dodatkowo zumba, gimnastyka w wodzie i przy basenie. W nocy jest dyskoteka. Pokoje są wystarczająco duże i utrzymywane w czystości. Jeżeli ktoś sobie życzy więcej inf to chętnie odpowiem. Pokaż »

    2013-08-05
    Opinia pomocna?
    Tak (5) / Nie (1)
  • 5.6

    Krystyna ocenił hotel Turunc

    • Położenie
      5.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel składa się z pięciu bloków kaskadowo położonych.Wszystkie bloki są standartowo takie same. Wszędzie panuje czystość ład i porządek. Jedzenie to duży wybór kuchni europejskiej zarówno dla dorosłych jak i dzieci.Dwa duże baseny i jeden dla dzieci zupełnie wystarczy by każdy mógł przy nich znależć miejsce do wypoczynku. Przy basenach przez cały dzień czynne bary z jedzeniem jak i piciem./ Drinki dobre barmani nie żałują wysoko procentowych alkoholi. Podczas posiłków nie zabraknie miejsca dla nikogo. Obsługa szybko podchodzi do stolików by posprzatać po kliencie. Talerze i szklanki nie stoją po spożyciu dłużej jak minutę.Kelnerzy uwijają się przy czym są bardzo mili. Do miasteczka spokojnym krokiem spacerowym idzie się nie dłużej niż 10 min.Wycieczki warto wykupić w biurze podrózy w Marmaris lub Icmeler gdzie mówią po polsku a ceny są o połowę mniejsze niż u rezydentów. Pokaż »

    2013-07-21
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.5

    Krzysztof Kędzierski ocenił hotel Turunc

    • Położenie
      4.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.0
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel nastawiony na polaków , angoli , rosjan i resztę turystów z Europy. Co do posiłków to jeżeli chcemy zrobić przyjaciółce na złość to polecić trzeba koniecznie - na pewno przytyje . Urozmaicone ,dobrze przyprawione i wybór raczej szeroki . Mnogość ryb , past, dań europejskich - jest w czym wybierać. Co do sprzątających w pokojach to zależy jak komu się trafi - niektórzy sprzątający robią to z sercem zostawiają napoje , herbatę itp a w tym samym czasie na innym poziomie sprzątający pozostawia tylko tyle żę poprawi narzutę na naszym spaniu. Cuż zależy na kogo trafimy i nie pomogą tu napiwki - po prostu tak mają. Jak na ten hotel to baseny wystarczające a i ten mini wodny park jest jakimś urozmaiceniem. Plaża nie jest powalająca i wejście do morza średnie ale da się przeżyć. Kilka kroków do miejscowości Turunc - ceny podobne jak w Marmaris a nawet nieraz i mniejsze. Do Marmaris warto popłynąć Taksówką wodną - warto i taniej niż busem. Wspaniałe widoki z morza na góry i linie brzegową Marmaris. Zakupy oczywiście na bazarze ale w głębi lub na dalszych uliczkach - ceny wtedy kilkukrotnie mniejsze niż w pierwszej lini. Miłym zaskoczeniem dla turystów z polski była dosyć dłuża znajomość polskiego przez animatorów oraz co ciekawe dość szeroki repertuar karaoke po polsku - czego nieraz brakowało w innych hotelach. Hotel składa się z kilku budynków o takim samym standardzie . Na początku można pomylić poziomy gdyż wchodząc z jednej strony na 0 możemy wyjść z drugiej nawet na 2. ale to kwestia przyzwyczajenia. Hotel otoczony górami z plażą w zatoczce . Dla jednych to plus bo nie ma fal dla innych mało adrenaliny - gładkie morze . Co do drinków to określiłbym tak - kto chce się napić to napije a kto chce coś bardziej wyszukanego to niestety trzeba kolejno barmanowi mówić co ma lać i w jakiej kolejności - maja składniki ale nie potrafią robić wyszukanych drinków ale uczą się szybko od klijętów a jak widza $ to juz bardzo szybko . Pokaż »

    zobacz zdjęcia dodane przez tego użytkownika (11) »

    2013-07-19
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (0)
  • 5.8

    Luka Luka ocenił hotel Turunc

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Nie ma się co rozpisywać bardzo udane wakacje w 2012 r. po bardzo korzystnej i promocyjnej cenie! :p Hotel na medal i do tego ten aquapark :) - takie rzeczy powinny być w standardzie każdego z tych hoteli, które próbują nam wcisnąć na wakacje, bo co to w końcu za problem postawić 2 zjeżdżalnie w kraju w którym przez 10 miesięcy w roku jest ciepło i trwa sezon. Niezła atrakcja tanim kosztem. Niestety po pobycie w Hotelu Turunc Marmaris jestem smutny bo mam spaczone oczekiwania co do jakości hotelu, standardu pokoju i obsługi (mieszkaliśmy w nowym pawilonie z super widokiem) i ogólnie poziomu wakacji (ceny etc.) W Turunc było super ale teraz wszędzie gdzie nie pojadę jest gorzej :(( nawet w samym Turunc Marmaris bo od tego roku cena podskoczyła dwukrotnie, co już nie jest takie fajne (zwłaszcza jak ktoś dostanie pokój w jednym ze starszych budynków!) Pokaż »

    2013-06-11
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.7

    Stahlman ocenił hotel Turunc

    • Położenie
      5.5
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Przepięknie położony i czysty hotel. W jego obrębie jest praktycznie wszystko. Dwa duże baseny, długa plaża i piekne widoki. 10 min spacerkiem od hotelu miasteczko z gwarnymi restauracyjkami i sklepikami. Niewielki ale wystarczający aquapark dla rodzin z dziećmi. Obsługa znakomita. Pusta szklanka na stoliku nie stoi dłużej niż minutkę. Pokoje klimatyzowane z sejfem gratis. Polecam wycieczkę na Rodos! Pokaż »

    2013-06-05
    Opinia pomocna?
    Tak (2) / Nie (0)
  •      

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny