Hotel Tusan Beach Resort Kusadasi ****

Tusan Beach Resort

Ocena hotelu (20 opinii)

5.2
  • Położenie
    4.8
    • Odległość od plaży / stoku 5.8
    • Plaża / stoki 4.3
    • Cicha i spokojna okolica 5.5
    • Restauracje w okolicy 3.5
    • Atrakcje w okolicy 3.9
    • Komunikacja 5.7
  • Pokoje
    4.6
    • Wielkość 5.0
    • Standard wyposażenia 4.3
    • Czystość 5.0
    • Łazienka 4.1
  • Wyżywienie
    5.5
    • Ilość i dostępność 5.6
    • Smak i jakość potraw 5.5
    • Różnorodność potraw 5.6
    • Obsługa 5.4
  • Hotel
    5.4
    • Basen 5.6
    • Udogodnienia dla dzieci 5.3
    • Animacje i rozrywka 5.5
    • Sport 5.0
    • Obsługa 5.5
    • Czystość 5.4
  • Jakość / cena
    5.4

Rekomendacja

100% poleca ten hotel

Ranking

Proszę czekać

  • 5.6

    annazuzanna ocenił hotel Tusan Beach Resort

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 4.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel Tusan składa się z kilku połączonych ze sobą budynków. Mimo swej wielkości nie odczuwa się tłoku, nawet w środku sezonu (lipiec). Dużo leżaków wokół basenów, na plaży i na trawnikach, pod palmami - nie było problemu ze znalezieniem wolnego miejsca. Personel dba o czystość na terenie hotelu, w pokojach codziennie wymieniane są ręczniki. Posiłki urozmaicone, podawane w restauracji głównej w budynku i na tarasie z widokiem na morze. Między posiłkami podawane są przekąski, hamburgery, frytki, itp. Napoje zimne i gorące, oraz drinki i piwo do woli. Najbardziej zachwyciły nas animacje i wieczorne programy artystyczne w amfiteatrze - codziennie było coś innego, a byliśmy w tym hotelu dwa tygodnie! Cudowni animatorzy, którzy przygotowywali prawdziwe taneczne show. Do miasta Kusadasi ok. 5 km, ale dolmusze jeżdżą spod hotelu co kilka minut (3 euro za dwie osoby dorosłe i 1 dziecko). Jednym słowem wspaniałe wakacje za przystępną cenę. Pokaż »

    2012-08-31
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (0)
  • 5.8

    Krystyna ocenił hotel Tusan Beach Resort

    • Położenie
      5.2
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 6.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.8
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Do Tusana wrócilismy po dwóch latach. Hotel jest modernizowany.Czystość dbałość o klienta na wysokim poziomie.Jedzenie bardzo różnorodne i bardzo dobre.Miejsce wypoczynku dla kazdego i starszych osób i rodzin z dziecmi. Goraco polecam !!! Pokaż »

    2012-07-05
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.3

    konefka ocenił hotel Tusan Beach Resort

    • Położenie
      5.8
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      3.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 1.0
    • Wyżywienie
      5.2
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Super hotel za rozsądną cenę. Mimo dużej ilości pokoju - brak tłoku - zarówno na plaży, przy basenie czy podczas posiłków, które są serwowane w restauracji ze wspaniałym widokiem na morze. Plaża wąska ale dla nas to był plus. Długie płycizny gwarantują spokój rodzicom maluchów pluskających sie w wodzie. Dodatkowo można obserwować krewetki, kraby czy jeżowce zamieszkujące skały przy brzegu. Super wspomnienia! Pokaż »

    2012-07-04
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 4.1

    travelka ocenił hotel Tusan Beach Resort

    • Położenie
      3.2
      • Odległość od plaży / stoku 5.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 1.0
      • Komunikacja 4.0
    • Pokoje
      3.0
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 3.0
      • Czystość 3.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      4.5
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 3.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Hotel polozony niedaleko kusadasi warto sie wybrac tam na zakupy koszulek ,deptak i ptasia wyspe ladnie oswietlona lub na imprezy , na wsype samos nie oplaca sie samemu jechac bo cena podobna jak u rezydenta, niedaleko do efezu mozna wziac taxi i pamukale ta wycieczke lepiej wykupic w miescie anie od rezydenta ,ja bylam tylko na wycieczce zakupowej itaki(za darmo) i polecam jesli ktos nigdy nie byl w turcji jedzie sie do seldzuku i trwa ona pol dnia sklepy odwiedza sie ze slodyczami, zlotem i skorami , mam zastrezenia tylko odnosnie plazy poniewaz na dnie morza byla nafta i plywaly nieczystosci ,do tego plaza jest waska i w sezonie trzeba bylo zajmowac rano miejsca , dodatkowo bar jest polozony nadalej od plazy jak tylko mozna wiec dla ludzi ktorzy maja problemy z chodzeniem nie bardzo chyba ze preferuja basen tam tez malo miejsca ale czystosc ok , pokoje stare male klitki ,lazienka bez suszarki , jedzenie bardzo dobre dodatkowo przekaski w barze w ogrodzie , animacje sa dla dzieci wieczorami do 24 jest alkohol potem zabawa ustaje , obsluga bardzo uczynna nawet zanosilismy im jedzenie bo pracowali glodni ,niektorzy kelnerzy wyraznie szukaja wrazen ale co sie komu podoba ...mi sie podobalo bo zebrala sie fajna ekipa polakow jedynie plaza rozczarowuje w niektore dni Pokaż »

    2012-04-08
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 6.0

    Funolot ocenił hotel Tusan Beach Resort

    • Położenie
      6.0
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 6.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 6.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      6.0
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      6.0
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Bardzo fajny hotel. Byłam z mężem i dziećmi naprawdę mile zaskoczona. Pokoje duże, czyste. Obsługa hotelowa bardzo miła i niesamowicie przyjaźnie nastawiona do dzieci. Jedzenie smaczne i świeże. W zasadzie to trudno jest nam teraz wybrać inne miejsce na wakacje, bo ciąle wspominamy Tusana. Gorąco polecam! Pokaż »

    2012-01-03
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.5

    kszyperska ocenił hotel Tusan Beach Resort

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 0.0
      • Restauracje w okolicy 0.0
      • Atrakcje w okolicy 0.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.5
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 5.0
      • Obsługa 6.0
    • Hotel
      5.7
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Hotel i pobyt super. Tylko informacja,że wszystkie pokoje z widokiem na morze to nie do końca prawda. Zastrzeżenia mam tylko do rezydentki biura podróży TUI która wysłała nas o piątej trzydzieści rano bez szklanki wody na lotnisko.Wcześniej obiecała kawę, herbatę ciasto. Do Tusana wrócimy ale nie z TUI. Pokaż »

    2011-09-18
    Opinia pomocna?
    Tak (0) / Nie (0)
  • 5.4

    zabolek ocenił hotel Tusan Beach Resort

    • Położenie
      4.7
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 4.0
      • Cicha i spokojna okolica 6.0
      • Restauracje w okolicy 2.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      6.0
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 6.0
      • Czystość 6.0
      • Łazienka 6.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 5.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.8
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 6.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 6.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 6.0
    • Jakość / cena
      5.0

    Moim zdaniem nie jest tak żle z hotelem,pokoje w głównym budynku duże i dość dobrze wyposażone jednak co do pani Doroty(pseudo rezydentka)zgadzam się z brutusem,ona tam była jak za kare.

    2011-06-26
    Opinia pomocna?
    Tak (1) / Nie (1)
  • 3.2

    brutus ocenił hotel Tusan Beach Resort

    • Położenie
      3.3
      • Odległość od plaży / stoku 4.0
      • Plaża / stoki 3.0
      • Cicha i spokojna okolica 4.0
      • Restauracje w okolicy 1.0
      • Atrakcje w okolicy 3.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      2.5
      • Wielkość 3.0
      • Standard wyposażenia 2.0
      • Czystość 2.0
      • Łazienka 3.0
    • Wyżywienie
      2.5
      • Ilość i dostępność 3.0
      • Smak i jakość potraw 3.0
      • Różnorodność potraw 3.0
      • Obsługa 1.0
    • Hotel
      3.7
      • Basen 4.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 4.0
      • Sport 4.0
      • Obsługa 2.0
      • Czystość 4.0
    • Jakość / cena
      4.0

    Hotel położony jakieś 9 km od centrum kusadasi. Koszt dojazdu dolmuszem to 2,5 lir od osoby a taksówką 20 . Dość często kursują dolmusze więc z transportem nie ma problemu, ostatni z miasta odjeżdża o 24. Hotel nie jest taki obszerny na jaki wygląda. Na terenie hotelu są dwa baseny. Plaża wąska a zejście kamieniste. W hotelu większość gości to Rosjanie ale są też Niemcy, Czesi, Turcy. Poza hotelem nic ciekawego nie ma. Zorganizowaliśmy sobie sami wycieczkę do Efesu i Domu Maryji z biura z Kusadasi. W 15 osób się zmówiliśmy w hotelu i przyjechał po nas bus z przewodnikiem mówiącym po Polsku - koszt 25 euro od osoby! Na miejscu u rezydenta 48 euro! Można dogadać się z taksówkarzem w kilka osób też będzie taniej niż z biura lecz baz przewodnika,w języku polskim można kupić przewodnik na miejscu,warto. W Kusadasi można zrobić zakupy( targ tekstylny w środy)oraz popłynąć na zachód słońca za 5 lirów od osoby. Trwa to około 1h. Statek wypływa o 19.30.Wyżywienie urozmaicone i smaczne lecz jak na 4 gwiazdki to raczej za mało,obsługa i szybkość uzupełniania potraw słaba,po napoje do baru chodziliśmy sami było szybciej . tak swoje trzeba było odstać,ok 23 w barze brakuje z reguły alkoholu a bez napiwku niema co liczyć na szybkom obsługę.Rezydentka p.Dorota TUI Polska beznadziejna nie można liczyć na jej pomoc nic nie wie na temat hotelu i jego okolicy,jedynie błędne informacje,opaski wymieniać można za darmo a pieniądze wymienić w mieście jest duża różnica.Najgorsza obsługa rezydenta jakom mieliśmy a korzystaliśmy z różnych biur podróży.Animacje i sport ok.Hotel zasługuje na 3,5 gwiazdki,ocenę zaniża wolna obsługa i organizacja przy posiłkach. Pokaż »

    2011-06-19
    Opinia pomocna?
    Tak (4) / Nie (0)
  • 5.6

    annamg ocenił hotel Tusan Beach Resort

    • Położenie
      5.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 5.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 5.0
      • Atrakcje w okolicy 5.0
      • Komunikacja 6.0
    • Pokoje
      5.2
      • Wielkość 6.0
      • Standard wyposażenia 5.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.8
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 6.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      5.5
      • Basen 6.0
      • Udogodnienia dla dzieci 5.0
      • Animacje i rozrywka 6.0
      • Sport 5.0
      • Obsługa 6.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      6.0

    Hotel położony w ładnej okolicy, dużo roślin, widoki na morze i miasto. Odległość od lotniska w Izmirze- ok.70 km, czas transferu- 1 godzina. Obiekt zadbany, utrzymywana czystość, codziennie sprzątany, ręczniki wymieniane codziennie, pościel również. Pokoje i łazienki zadbane, należy uważać na płatny minibarek (wciskają na siłę i bardzo dużo naliczają). Posiłki i przekąski urozmaicone, w ogromnych ilościach i smaczne. Formuła All bogata. Animacje na wysokim poziomie, od rana do późnej nocy. 2 baseny: jeden większy i głębszy, przy nim animacje, drugi mniejszy- dla dzieci, bez animacji. Plaża czysta, wąska z łagodnym zejściem. Hotel godny polecenia. Dodatkowe informacje: gg1745340. Pokaż »

    2010-10-31
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (2)
  • 4.8

    jmuli ocenił hotel Tusan Beach Resort

    • Położenie
      4.3
      • Odległość od plaży / stoku 6.0
      • Plaża / stoki 2.0
      • Cicha i spokojna okolica 5.0
      • Restauracje w okolicy 4.0
      • Atrakcje w okolicy 4.0
      • Komunikacja 5.0
    • Pokoje
      4.8
      • Wielkość 5.0
      • Standard wyposażenia 4.0
      • Czystość 5.0
      • Łazienka 5.0
    • Wyżywienie
      5.5
      • Ilość i dostępność 6.0
      • Smak i jakość potraw 5.0
      • Różnorodność potraw 6.0
      • Obsługa 5.0
    • Hotel
      4.5
      • Basen 5.0
      • Udogodnienia dla dzieci 4.0
      • Animacje i rozrywka 5.0
      • Sport 3.0
      • Obsługa 5.0
      • Czystość 5.0
    • Jakość / cena
      5.0

    wyjazd przez Traveligo-,plaża trochę wąska-dobre miejsce na wypoczynek i leniuchowanie-dla mniej wymagających praktycznie można nie opuszczać terenu hotelu-opieka medyczna OK (koniecznie trzeba mieć dokument o ubezpieczeniu-np.karta NFZ , inaczej trzeba płacić)-- blisko Efez,Pammukale (do zwiedzania)-blisko Kusadasi (port,knajpy,zakupy) ogólnie super-bajer za umiarkowane pieniądze ! Pokaż »

    2010-09-12
    Opinia pomocna?
    Tak (3) / Nie (1)
  •      

« poprzednia 1 2 następna »

Dlaczego warto kupić w Oceniacz.pl

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży

  • gwarancja najniższej ceny

  • bezpieczne zakupy

  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny